Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Vilken pool är bäst?  (läst 7521 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jimbo

Vilken pool är bäst?
« skrivet: april 26, 2007, 22:29:45:45 »
Hej!
Är nybörjare inom ämnet och undrar över olika typer av pooler. För & nackdelar?

Är inte alla pooler uppbyggda eftersamma princip? Plåtväggar och sen en linerduk. Förutom de som är murade och fiberglaspooler.
Vad bör man titta efter när man köper pool? Det finns ju faktiskt de som säljer poolpaket där priset är överkomligt.
Sen finns det dyra poolpaket men där det ingår samma saker (iallafall vad jag tycker).

Fattar inte riktigt skillnaden. Många säger, köp inte billiga paket. Men varför inte? Det kan ju inte vara någon skillnad, eller ?
De är ju uppbygda efter samma princip.
Har jag helt fel...?
Vem tillverkar de bästa poolerna, ska man köpa svensktillverkat eller finns det andra länder som tillverkar mycket bättre produkter?

Vore jätte tacksam för hjälp...

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Fia

SV: Vilken pool är bäst?
« Svar #1 skrivet: april 26, 2007, 22:45:51:51 »
Börja med att bestämma var du ska ha poolen, vilken form passar. kan den stå löst i en grävd grop med trädäck kring eller vill du ha en som man ska återfylla runt.

Fundera sen på hur mycket DU anser att det är värt att äga en pool. Var går din gräns.
Vilken som är bäst beror på vem du frågar. Det är väldigt svårt att svara på generellt.
Galvad stålplåt-rostfritt-trä, vilken hållbarhet de har, ingen aning. Känner ingen som har någon gammal pool.
De flesta tycker ju att just deras är bäst, givetvis. :)

När du har fastnat för en form på poolen, titta hos olika firmor o jämför noga vad poolpaketen innehåller, vad följer med?? Vilken kvalite har grejorna som ingår? Svensktillverkat eller utländskt spelar nog ingen roll.

Min lilla åsikt. :)
« Senast ändrad: april 26, 2007, 23:07:12:12 av Fia »
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad PelleSthlm

SV: Vilken pool är bäst?
« Svar #2 skrivet: april 26, 2007, 23:01:52:52 »
Beroende på form av pool så finns det ju olika poolkonstruktioner i diverse material. Har du en rund eller åttaformad pool så är ju dessa självbärande och kräver endast t ex en valsad plåtstomme. Givetvis finns det ju olika kvaliteter när det gäller dessa poolstommar som t ex tjocklek på plåt samt typ av ytbehandling.

Vill du ha en rektangulär pool så finns det ju ett otal olika konstruktioner i olika material som t ex galvaniserad plåtstomme, rostfri plåtstomme, trästomme, stomme i polyeten, stomme i polypropylen, stomme i glasfiber, murad stomme, gjuten etc. Som sagt var, det finns ju ett otal olika stommar. Dessa konstruktioner blir också alltid som ofast dyrare än de självbärande då de kräver en helt annan lösning för att kunna behålla sin form.

Samma resonemang som som för rektangulära pooler gäller ju för friformspooler där du måste tvinga till dig en form i och med att vattnet annars alltid vill göra alla former runda.

Det är ju oftast så att du får vad du betalar för också. De leverantörer som har billigare paket har ju oftast mindre material i stommen, tunnare liner, mindre effekt på lamporna, mindre reningsverk etc etc. Man kan inte heller jämföra t ex vissa fabrikats pumpar med andras osv. Med ditt resonemang så skulle en mindre välrenommerad biltillverkares bilar vara lika kvalitativa som t ex en  BMW då de är byggda efter samma "princip"...;)

Det är extremt liten den av allt poolmaterial som säljs som tillverkas i sverige. De flesta poolprodukter som tillverkas i Europa tillverkas i Spanien. Även Frankrike och Tyskland tillverkar en hel del.

Det är upp till dig att skaffa en uppfattning om vad du vill köpa för produkter. Vilken form intresserad dig? Vilket material tror du klarar dina markförhållanden bäst? Vad har du för förväntad kvalitet på produkterna? Hur mycket kan du tänka dig att lägga på ett poolprojekt.

Ett tips är att alltid ta in specificerade offerter från alla de leverantörer du är intresserad av. Endast då kan du jämföra vad som ingår i paketen eller inte. Fråga också vad det är för dimensioner/effekter/storlekar/kvaliteter på de olika tillbehören så att du har mer att jämföra med än själva priset.

:)
« Senast ändrad: april 26, 2007, 23:06:19:19 av PelleSthlm »

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd