Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Frågor om gammal glasfiberpool  (läst 926 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad AnnaH

Frågor om gammal glasfiberpool
« skrivet: augusti 01, 2018, 14:34:18:18 »
Hej!
För två år sedan köpte vi hus med en riktigt gammal glasfiberpool (30-40 år) på tomten. (Pump är av nyare snitt dock.) Poolen fungerar bra och den här sommaren har vi verkligen varit glada åt den. Dock ser den ju riktigt tråkig ut med sorgkanter och sliten färg och vi funderar på att låta lägga liner i den för att fräscha upp den. Poolens långsidor buktar inåt, vilket vi inte stör oss så mycket på men undrar om det är någon fara med att torrlägga poolen för ett sådant jobb? Finns det risk att sidorna brakar ihop om vattentrycket försvinner några dagar?
En fråga till: Vi kan känna svikt i botten på något ställe, som om det inte är utfyllt där under poolen. Är det ok att ha det så? Vi är inga poolfantaster men tänker såklart på hur mycket pengar man ska lägga ner på en ev renovering eller om vi helt sonika ska vänta tills den inte håller längre och då fundera på om vi ska installera en ny pool istället.
Tacksam för alla era kloka tankar, tips och råd!

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Frågor om gammal glasfiberpool
« Svar #1 skrivet: augusti 04, 2018, 22:03:11:11 »
Att lägga liner i den är säkert inte omöjligt, men kommer att ge en del huvudbry med skimmer, inloppsmunstycken, belysningsarmatyrer m.m.  Jag tror attdet vore klart mycket enklare att fösöka fräscha upp ytan, ev. polera den, om den blivit verkligen anfrätt kanske lägga på ny topcoat etc. Poolen har stått pall i många år och tydligen klarat sig från böldpest och liknande och borde då vara av god kvalitet. Med lite tillsyn bör den kunna hålla många år till.

Den här svikten, hur stor är den egentligen och över hur stort område ? Glasfiber har ju en viss flexibilitet så att det inte är helstumt är knappast någon fara.

Vad det gäller ev. inrasningsrisk vid en tömning så hänger ju allt på hur återfyllnaden runt poolen är gjord, liksom markförhållandena. Måste man tömma så kanske man måste sätt in stag invändigt vid den processen, men då måste man ju också fördela trycket invändigt så att det inte blir stora punktbelastningar.

Utloggad AnnaH

SV: Frågor om gammal glasfiberpool
« Svar #2 skrivet: augusti 06, 2018, 13:45:14:14 »
Tack Erica för ditt svar! <sol>
Jag tror inte att det skulle räcka med att polera upp den, det är så slitet på sina ställen att färgen nästan helt är borta. Det här med topcoat, är det i så fall något man gör själv eller finns det firmor för sånt? De kanske kan sätta upp stag vid behov i så fall.

Svikten är kanske på ett område på 20 cm i diameter, där man känner att det känns ihåligt under om man stampar där, det är ju inte så att det gungar i plasten när man går där. På den djupa delen är det två meter så där han vi inte kunnat känna om det finns någon svikt.

Utloggad Erica

SV: Frågor om gammal glasfiberpool
« Svar #3 skrivet: augusti 06, 2018, 19:15:34:34 »
Om den är så sliten att det gått hål på topcoaten och in till glasfiberkärnan så måste den ju  mer än bara poleras. Att lägga på ny topcoat kan man göra själv om man är lite händig, men visst finns det firmor som gör sådant också. Är det inte så slitet att det finns någon risk för inläckage så kan kanske målning med t.ex. epoxifärg annars vara ett enklare alternativ.

Svikten tror jag knappast kan vara något problem. Den måste ju ha funnits där under hela poolens livslängd och har det inte hänt något konstigt då så bör det knappast komma nu heller.

Utloggad AnnaH

SV: Frågor om gammal glasfiberpool
« Svar #4 skrivet: augusti 14, 2018, 11:34:13:13 »
Tack Erica! Vi får se vad vi kan åstadkomma själva eller om det blir någon firma som får hjälpa oss. :)

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd