Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim  (läst 3348 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #20 skrivet: juli 28, 2018, 17:46:59:59 »
Det har varit ruggigt intensivt med bygget under fösta semesterveckan för att hinna gå ut på båtsemester som planerat. Så här kommer en resumé av de senaste veckornas jobb.

Trappan orsakade mycket krångel. Förmodligen var inte plattan lika plan som jag först trodde, och när vi kört ihop alla trappmoduler lutade den sista ganska "kraftigt" och gav en 1.5-2 cm lägre kan i änden. jag läste om någon annan som hade flytspacklat sin trapp, och handlade material på Bauhaus. När jag gjort brädformen klar och skall börja vispa ihop flytspacklet, så inser jag att jag köpt för inomhusbruk. Blev en akutvända till Beijjer där de har endast en produkt för utomhusbruk (visade sig senare när fakturan kom att de tog 800 sek per säck!)

Efter många turer så blev jag ändå nöjd med trappan, men klart orolig för linermontaget då vi ändrat trappan en hel del inom korta sträckor i steget. Det visade sig vara lugnt!

Spackla skarvarna var nog det som gick smidigast, och med ett betongbryne gick det att hyffsa till det mesta, men tungt är det i värmen.

Vi beslutade även att köpa Bauhaus 4m Balkongräs för att slippa skarvarna på den medföljande foamen. Det blev riktigt bra, men igen en fördyring!


Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #21 skrivet: juli 28, 2018, 17:58:33:33 »
Det som jag mest retat mig på under projektet är nog att man inte skickar med sånt som klart alla behöver.Rostfri (självborrande och vanlig) visade sig vara svårt att få tag på, och spenderade säkert 3-4 rundor till olika butiker, i olika städer innan jag fick tag på vad jag behövde. Några rullar gängtejp kunde också vara med i paketet kan man tycka.

När plåtsargen väl var monterad (gick fint att borra igenom plåten och sedan slå i pluggen) inser jag att plåten runt skimmrarna skulle klippas ur, det kunde stått någon kring detta i instruktionerna, men nepp, det blev istället många svordommar. Jag tog ur så mycket som jag vågade, tyckte jag, för att ändå få en skyddande kant som går ner över hörnet. När väl skimmerramen skulle monteras så visade sig att det inte räckte. Förmodligen så har tyngden från vattnet dragit ner linern och därmed plåten tightare mot kanten. Vi gjorde en chansning på att det skulle bli tätt ändå då det är över vatten nivån Är dock skeptisk då jag tycker nivån sjunker, men får observera närmare. Dessutom skar vi bort för lite foam runt skimmern och den kom ikläm vid skimmerramarna. Ett lite bättre definierat mått än "skär bort tillräckligt mycket" hade suttit fint....


Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #22 skrivet: juli 28, 2018, 18:02:09:09 »
Linern monterade i söndags, på sista dagen innan jobbet skulle börja igen. På grund av värmen har vi varit stressade över att det skall komma ett bevattningsförbud så vi har slitet på ordentligt. Vi var tre som hjälptes åt med att hänga i linern och det gick relativt smärtfritt. Det absolut marigaste var att få trappan bra. Första steget jobbade vi mycket med, och fick tillslut lägga i betongsten på handdukar för att få den att stanna kvar på steget där vi ville ha den. Vi lät sedan stenarna vara i tills hela poolen var fylld.


Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #23 skrivet: juli 28, 2018, 18:12:40:40 »
Vi fyllde poolen med två slangar, och det gick fort! ca 7 cm per timma. Det blev högst fart på att dra ihop slangar och bygga ihop pumprummet. Tyvärr så fattades kopplingar till UV-lampan och det skulle gå för mycket tid att leta rätt på, så det blir att bygga om och montera till hösten. Värmeväxlaren till bergvärmepumpen visade sig också, enligt phalens hemsida, vara för vertikalt montage medan installatören satt den enligt min plan i liggande läget. Jag chansar på att det är ok.

Kapande och slitande och limmande och tejpande, och efter två kvällar efter jobbet, fram till ca 00:30, så var poolen fylld och pumpen startade. Skruvkopplingarna till PEMslangarna är svåra att får täta trots många varv tejp. Som tur var skickade Tjälldens med en tub loctite för platskopplingar, dock ingen information om när och varför det skulle användas, men den kom väl till pass! Jag använde den även till inkoppsustycket som sitter fastskummat i trappan.

Poolen har varit igång sedan Onsdags och är nu uppe i ca 29 grader och provbadad. Riktigt nice! Nu återstår massor, som ex återfyllning, träckdäck, inkoppling lampor och ombyggnad pumprum.  Först skall den ömma kroppen få vila och badas, massor!  :D

Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #24 skrivet: december 04, 2018, 22:11:15:15 »
Lite uppdatering sedan sommaren. Återfyllt runt poolen med grus. Det blev en dyr lösning men då massorna blev ivägkörda var det inte mycket att välja på. Tyvärr tänkte jag inte på att hänga upp slangarna med fall och på rätt höjd, så de fick sedan grävas fram och justeras.

När jag ändå hade flyttat gruset, så föll jag för inlägget med att isolera med cellplast. Fokuserade på långsidan där jag har dubbla 64 mm slangar och skippar övergången till 50 in under huset. Någon nytta gör det säkert, och det går inte att fixa när väl trallen är på plats, men det var motigt att börja kladda med fogskummet igen!


Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #25 skrivet: december 04, 2018, 22:16:19:19 »
Dragit fram el i slangarna till belysning och jetswim, jäklar vad många meter det blir!

Sedan var det dags att lösa koppling mellan filter och avlopp, och då jag inte ville dr ner det i pumpbrunnen som jag först tänkte, och så klart 50 slangen inte räckte till tog det tid innan jag fick tag på skarvar. Det blev inkoppling på ett markrör från dagvatten till brunn. Även pumpbrunnen samsas i samma rör. Funkat bra så här långt. Fick även dragit in el och vatten under grunden. När vi "ändå höll på" blev det en dragning av el för framtida bastu, får se om det var värt det.

Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #26 skrivet: december 04, 2018, 22:21:29:29 »
Som sista uteprojekt för året blev det gjutning av plattan för jetswim'en. Tanken är, än så länge, att mura upp väggar med leca block till våren.

Sedan gjutningen har mest fokus gått till att försöka rita fram en bra lösning på trädäcket, och det börjar ta sig. Tyvärr drabbad av att jag ogärna bygger NÅGOT utan att först rita upp det i CAD. Blir bra och man undviker många misstag, men tid tar det!

Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #27 skrivet: februari 19, 2019, 23:14:55:55 »
Sitter med beställningsvånda av pooltak och stensarg...

Om någon känner sig manad, ta gärna en titt på ritningen och hojta om något ser underligt ut. Tänker då främst på hur stenen ligger mot reglar mm. Vänt och vridit på detta nu så jag ser kors... :o
Utloggad Eee

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #28 skrivet: mars 03, 2019, 09:34:17:17 »
Snyggt bygge!
Sitter själv och väntar på att grävarn ska komma så man får börja bygga sin tjälldenare :)

Är väldigt intresserad av vad du valt för jet swim, samt hur har du satt fast den? Sitter den enbart med bygg foam? Känns som om det kommer bli ett ganska bra tryck på den när man använder den?
Spabad Hydropool Serenity 7000
6,5x4m Tjällden pool under byggnation

Utloggad Swefredrik

SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« Svar #29 skrivet: mars 10, 2019, 23:07:42:42 »
Tack för det, och kul att du läst! Har precis förhandlat bort ”krukan” i hörnet och det blir nu en hörntrappa med brutet hörn istället, enklare att lyckas bra med tror jag! <hmm>

Vi köpte jetswim genom tjälldens, den större varianten i plast som även poolkungen säljer. Har inte installerat ännu, men har endast skummat fast den. Jag gjorde lite kanaler i kanterna för att få in skummet bra.  Dock sitter två förstärkningspelar i kortsidan för detta. Har nu gjutit platta och dragit el skall mura rummet inom en ganska snar framtid hoppas jag. Mycket bök för denna och dyrt som fasen men hoppas den blir kul O0

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme