Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: Novitek- finska spabad  (lĂ€st 448 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad pooldiggarn

Novitek- finska spabad
« skrivet: januari 05, 2018, 23:47:59:59 »
Hej,

En badtillverkare som verkar hÄlla pÄ att etablera sig pÄ den svenska marknaden Àr Novitek. Jag har letat runt pÄ nÀtet men inte hittat nÄgon information pÄ varken svenska eller engelska kring tillverkaren. TÀnker pÄ kvalitet/service etc. TÀnker framförallt pÄ deras instegsvariant Novitek Luosto (http://www.poolfolket.se/spabad/novitek-luosto.html). PrislÀget ligger mer Ät kinabadshÄllet, men finsktillverkat av en tillverkare med mer Àn 20 Är i branschen och tvÄ liggplatser lockar. Endast en pump dock. Tankar?

Utloggad janlun71

 • Kan en del om pool & spa
 • Expert
 • *****
 • Antal inlĂ€gg: 337
 • Total likes: 92
 • Kön: Man
 • Spabad & Pool ska man ha !
  • Visa profil
SV: Novitek- finska spabad
« Svar #1 skrivet: januari 06, 2018, 14:17:01:01 »
OY NORDIC SPA LTD Som sÀljer dessa spabad startades 2011 och hade ingen speciellt hög omsÀttning förrÀn 2016, men ocksÄ en ganska rejÀl förlust det bokslutet.

Bolaget stĂ„r registrerat som importör och grossist av bland annat vvsprodukter sĂ„ utan att veta mer sĂ„ kĂ€nns det som att detta ocksĂ„ Ă€r ett företag som importerat frĂ„n kina och sĂ€ljer som Finsktillverkat ?  Det gĂ„r inte att hitta nĂ„gon information om produktionsanlĂ€ggningar mm pĂ„ nĂ€tet sĂ„ jag skulle i alla fall kolla upp detta lite mer, Ă€n att bara lita pĂ„ sĂ€ljsnacket frĂ„n ÅF.  Konstaterat Ă€r dock att bolaget inte har nĂ„gra 20 Ă„r i branschen utan Ă€r en nykomling som dykt upp de senaste 2 Ă„ren pĂ„ marknaden.

TyvÀrr sÄ Àr spabranschen en marknad dit oseriösa personer söker sig och försöker vilseleda konsumenterna med de mest otroliga historier som egentligen ingen borde gÄ pÄ.

Mitt tips Àr att googla och sök pÄ tillverkaren, finns dÀr inget att hitta sÄ Àr det ingen seriös leverantör. Oftast sÄ sÀljs bad tillverkade i Kina pÄ mÄnga gÄnger samma fabriker under olikaa namn pÄ svenska marknaden med mer eller mindre svenska produktnamn för att förvilla för konsumenten, att dom köper ett svensk tillverkat bad. Vilket jag anser Àr att förvilla.

Jag sÀger inget om kvalité pÄ dessa bad, utan hÄller mig till den suspekta marknadsföringen som sker hela tiden och som lurar slutkunden att tro att dom köper nÄgot som inte Àr vad som utlovats.

Alla tillverkare av spabad har sina egna hemsidor i respektive produktionsland som det gÄr att hitta relevant information om. Dessa sidor bör alla sÀljare av sk, NoName bad som sÀljs under unika namn i varje lans kunna upplysa dig som köpare om. Att VETA vem som verkligen tillverkat badet du Àr intresserad av Àr vÀl inte mer Àn din rÀttighet ?

DÀrför Àr det alltid lÀttare nÀr du gÄr pÄ fabrikat som i hela vÀrlden sÀljer sina bad under samma namn och modellnummer att fÄ veta mer om sin tillverkare, dÄ det gÄr att söka pÄ utlÀndska forum överallt och fÄ Äsikter och bedömningar före man köper nÄt.

Det Àr i alla fall min Äsikt !
Har en glasfiberpool frÄn Fiberpool 7,8 x 3,4 m, uppvÀrmd med Shott 9kw PoolvÀrmepump, Sandfilter numer med glasfiltermedia, UV lampa Blue Lagoon.

Spabad Coast Spas Cascade II

Utloggad Poolbutik

SV: Novitek- finska spabad
« Svar #2 skrivet: januari 08, 2018, 10:06:29:29 »
Novitek tillverkar sjÀlva sina bad. Ramen tillverkas i fabriken, akrylen köps som platta rektanglar, isoleringen frÄn Finland, filter frÄn Plaetco, all teknik frÄn Balboa Àven dysorna vilket tydligen Àr ovanligt.
Vi har varit pÄ deras fabrik i Salo. Kan PM:a geotaggade bilder om det behövs.
Det gĂ„r bra att prata direkt med Novitek i Finland, frĂ„ga efter Esa, han pratar bra svenska (han har bott i Sverige i flera Ă„r). Det finns Ă€ven möjlighet att besöka fabriken för de som Ă€r skeptiska, Salo ligger ett par mil syd-öst om Åbo. 

Vi valde SPA leverantör i flera Är, besökte flera tillverkares fabriker. Vi sÄlde SPA frÄn amerikanska Marquis, innan vi trÀffade Novitek i Lyon pÄ "Piscine global 2016" och sedan besökte deras fabrik i Salo. Vi blev imponerade av deras tÀnk, hur baden ska klara vintrarna i Finland vid veckolÄnga strömavbrott, kvalitetskÀnslan nÀr man tar i grejerna, hur noga de Àr med slangdragningarna, hur de resonerar kring bottenisolering, mm.mm. Enligt oss övertrÀffar de Marquis pÄ mÄnga punkter men har vettig prissÀttning samt att frakt frÄn Finland Àr billigare Àn frakt frÄn Amerika, vilket sÄklart pÄverkar priset.

Utloggad Rickard

 • Rickard Marklund
 • Administrator
 • DignitĂ€r
 • ******
 • Stad/land: PiteĂ„
 • Antal inlĂ€gg: 4067
 • Total likes: 136
 • Kön: Man
 • Grundare och Ă€gare av forumet
  • Visa profil
  • Min andra diskussionssida!
SV: Novitek- finska spabad
« Svar #3 skrivet: januari 08, 2018, 15:43:20:20 »
20 Ärs erfarenhet tillmÀts ofta personalens erfarenhet, inte det registrerade företaget.
Att ett företag som snabbt ökar omsÀttningen gÄr back Àr helt normalt, det tar tid att komma pÄ plus om man mÄste utveckla, köpa in insatsvaror, marknadsföra sig och leverera med kredit till kunderna.
DÀremot har janlun rÀtt i sak, det verkar vara mÄnga mindre nogrÀknade personer som söker sig till denna bransch.
Eller sÄ Àr de ett fÄtal men ger hela branschen dÄligt rykte ÀndÄ, för att de Àr sÄ aktiva som de Àr med att hoppa mellan olika bolag och starta nya pÄ löpande band.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool frÄn Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med Varitab Klortpuckar.
VÀrmer med en Nibe 1210-7 kW jordvÀrmepump + 14.4 m2 Texsun solfÄngare till ca 32°C.
ORT: PiteÄ
VÄr byggtrÄd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad Poolbutik

SV: Novitek- finska spabad
« Svar #4 skrivet: januari 08, 2018, 16:14:39:39 »
I just Noviteks fall har de byggt bad sedan mitten pÄ 90-talet.
Dock har Àgaren av företaget gjort omorganisationer sÄ OY NORDIC SPA LTD har bara funnits nÄgra fÄ Är.

HÄller helt och fullt med om vad Rickard och Janlun skriver om denna bransch. Finns mÄnga lycksökare som gÀrna sÀljer till nÄgon förstagÄngs köpare med fantastiska rabatter och sedan försvinner frÄn marknaden nÀr det börjar komma frÄgor och/eller reklamationer.
TyvÀrr ser det ut sÄ idag nÀr det Àr enkelt att köpa ett par containrar med SPA frÄn Kina. Det Àr vad vi har att konkurrera med. Vi som Àr seriösa har lite uppförsbacke att fÄ denna bransch pÄlitlig igen.
TrÄkigast Àr nÀr vi Äker till en kund med befintligt bad som behöver service, bad som kunden tyckte var ett klipp nÀr de köpte för ett par Är sedan. Fler Àn en gÄng det visats sig sitta vanliga typ "Gardena slangar" och pumpar avsedda för inomhusbadkar, eller bara ett tygstycke som botten.

Svenska kvalitetspooler som hïżœller vad de lovar! 50 Ă„r av innovation och norrlĂ€ndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme