Ja, om det där skall bli lönsamt borde du ha en beräkning som tar hänsyn både till elpris, COP på värmepumpen samt hur mycket energiförluster du hinner få från poolen innan normal tid för bad inträder.
Jag har min tempgivare för "pooltemp" vid sandfiltret och tror att det är rätt optimalt att stoppa cirkpumpen en stund runt 6-7 på morgon, då svalnar vattnet vid givaren så pass att värmepumpen börjar värma så snart jag åter startar cirkulationspumpen för poolen.
Det innebär att vattentempen är nära "frånslagstemp" vid lunchtid när vi normalt börjar bada på helgerna och under semestern.
Det ger dessutom solfångarna en chans att bidra till ett tidigare stopp av värmepumpen (Den behöver normalt gå i ca 8-10 timmar för att nå stopptemp 32 grader).
Om värmepumpen får börja värma runt 7 på morgon och solfångarna börjar ge värme vid 10 på förmiddan så stannar värmepumpen normalt vid ca 11-12 - så jag får bästa möjliga utbyta från solfångarna, utan att det innebär att vattnet är som kallast just när vi skall börja bada.
Visst, solfångarna skulle ge ännu större besparing om jag förreglade värmepumpen så den inte alls kunde gå före kl 15 på eftermiddan, men då skulle vi rätt ofta ligga på kanske 30 grader i poolen dagtid, lite för kallt för vad vi vant oss med...

Summa summarum, jag tror det är rätt meningslöst att värma på natten, kanske bättre då om du kan stänga av värmepumpen när elpriset är som högst på morgon och vid middagstid?