Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Besiktning av pool i Stockholms område  (läst 1308 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Anu

  • Gäst
Anu
Besiktning av pool i Stockholms område
« skrivet: februari 16, 2015, 10:46:57:57 »
hej, vi håller på att köpa ett hus som har en befintlig utomhuspool. Jag skulle gärna vilja ha hjälp med besiktning av den. Vem kan göra det i Stockholms område?

tack. 

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad TommyC

SV: Besiktning av pool i Stockholms område
« Svar #1 skrivet: februari 16, 2015, 17:21:06:06 »
Jag känner inte till någon som besiktigar pooler generellt men om du vet vad det är för typ av pool eller ännu bättre fabrikatet så går det ju att fråga någon som säljer den typen av pool. Vanligaste pooltypen är linerpool och den största leverantören av sådana är Folkpool.

De pooler jag har sett vid husvisningar har samtliga varit 15+ år och då kan man enklast betrakta poolen som ett renoveringsobjekt i de flesta fall. En liner kan ju hålla längre, det finns exempel på upp till 30 år men det hör inte till vanligheterna. Ser linern trött och sliten ut? Ser sandfilter, cirkulationspump, ev värmepump etc. gamla och slitna ut så är det troligen snart dags att byta ut det mesta. Sandfilter kan man oftast byta packningar och sand i. Cirkulationspump av bra kvalité går att renovera.

Även om det mesta behöver bytas så går ju hålet i marken att återanvända och det är en stor del av kostnaden. Gör man jobbet själv så behöver det inte bli jättedyrt.

Finns det fungerande överdrag som ger värmeisolering och skydd för barn och djur?

Hur du bilder på poolen och tillhörande utrustning så kan du ju lägga in dom här och få tips.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Erica

SV: Besiktning av pool i Stockholms område
« Svar #2 skrivet: februari 16, 2015, 18:34:07:07 »
Är poolen välbyggd kan den vara i prima skick även om den är rejält gammal. Å andra sidan om den är ett fuskbygge så kanske den aldrig har fungerat bra. Är den byggd av ett poolföretag eller ett hembygge ? Det senare ger större spännvidd liksom - en del hembyggen blir rena skräckexempel, andra byggs så väl att de slår de proffsbyggda med flera hästlängder, när de byggts av kunniga entusiaster som lagt ned massor med timmar för att få allt perfekt. Utrustning som filter och pump kan hålla väldigt länge, om de får rätt service och skötsel. Kontrollera att ingenting ser sönderfruset / sprucket ut. Ett sönderfruset filter går sällan att laga, det måste bytas ut.


Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd