Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd  (läst 870 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad pollyester

Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 29, 2018, 16:25:57:57 »
Hej,

Vi har köpt ett hus med en gammal altan med en inbyggd JoF storpool. Altanen är så fruktansvärt dåligt byggd och poolen börjar väl lida mot sitt slut (tror allt är byggt för ca 20 år sen, men ser snarare ut som m det stått i 40 år...

Hur som helst ska allt rivas, huset ska få ny panel och en ny större altan och en något större pool ska monteras. Tomten ligger i en stenig sluttning och det blir svårt att få plats med poolen i samma riktning som nu då den nya blir ca 1 m längre (samma bredd). Det är bara en fördel att vända den, både med tanke på altanen och solläget så vi hoppas det kommer funka med underlaget.

Den är tänkt att stå ovanmark på ett lämpligt underlag (den gamla stod på vanlig sand vilket inte ju är så bra). Vi ska bygga in den i trädäcket, men det gör inget om den sticker upp ett eller två steg från altangolvets nivå. Golvet byggs i samma nivå som husets uterum.

Poolpumpen är tänkt att förvaras i ett utrymme under huset (typ en "suterräng-krypgrund" med ståhöjd och dörr in). Tänkte bygga ett "rum i rummet" som maskinrum med isolering, dränering och ventilation ut.

Tänkte att jag ska försöka göra någon slags byggtråd, både för min egen skull och för att någon förhoppningsvis kan ha glädje/nytta av våra erfarenheter.

Vi vore så tacksamma för tips och råd från er som byggt en JoF-pool tidigare (eller annan ovanmarkare), vilka problem ni stött på och smarta lösningar ni kan tipsa om. Men även om andra bra saker att tänka på, som grundläggning, dränering, dragning av slangar, placering av poolvärmepump o s v.

Budgeten är tajt minst sagt, så det blir inga utsvävningar utan vi vill gärna komma undan med rimliga lösningar. Pool, poolvärmepump och ett roll-up poolskydd är inköpta.

Vårt största bekymmer just nu är hur vi ska bli av med den gamla altanen som är byggd i tryckt virke. Hade tänkt beställa hem en container att slänga i men de offerter jag fått hittills blir dyrare än hela poolen p g a att tryckt virke är riskavfall... Att köra allt på kärra känns helt omöjligt :-\
« Senast ändrad: maj 29, 2018, 16:32:32:32 av pollyester »

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad pollyester

SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« Svar #1 skrivet: maj 29, 2018, 16:31:55:55 »
Missade bilderna i förra inlägget och hittar inget sätt att lägga till fler så de kommer här O0.

Utloggad pollyester

SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« Svar #2 skrivet: maj 30, 2018, 12:55:28:28 »
... och så här går det när man en gång haft pool och inte kan vara utan plask och bad under tiden en ny pool och poolmiljö byggs på baksidan  O0

Utloggad Jämtlands President

  • Kan lite mer
  • ***
  • Stad/land: Jämtland
  • Antal inlägg: 27
  • Total likes: 2
  • Pool javisst!
    • Visa profil
Kul med ännu en byggtråd  O0

Utloggad pollyester

SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« Svar #4 skrivet: maj 19, 2019, 16:21:25:25 »
Jaa, då har det gått ett år - blev inte så mycket gjort med poolprojektet förra sommaren. När vi tagit bort det gamla trädäcket insåg vi att det var läge att byta panel på huset innan nya poolen och däcket fixades. Med den värme som sen varade hela sommaren gick allt i slow motion och så var det höst igen. ::)
Det blev 4 lass med lätt lastbil till återvinningen innan vi lyckats bli av med det gamla däcket och poolen.

För ett par veckor sedan inköptes en liten grävmaskin, kändes omöjligt att komma vidare utan något att röja mark med. Dessutom ändrade vi planerna och kommer istället lägga poolen längre ner i trädgården och bara ha ett stort trädäck där poolen låg tidigare (precis utanför inglasade uterummet).

Helgen har ägnats åt barnbarn och att hissa uterummet, det visade sig att det skiljer ca 10 cm från väggen och till där uterummet slutar. Slarvigt byggt + att allt verkar ha sjunkit under årens lopp. Går inte att hissa så mycket, men det blev i a f bättre :).


Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme