Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: TommyC
« skrivet: juli 15, 2015, 13:08:12:12  »

Skönt att det löste sig. De måste har förvarat stickorna fel. Våra gick ut 2008 men fungerar fortfarande. Har man bra kommunalt vatten så är behovet av att mäta väldigt litet eller obefintligt när man har lärt sig hur vattnet fungerar. Det kan vara bra att mäta varje vecka i början. Nu på 11:e säsongen mäter vi 2-3 gånger per sommar.

Det är mycket som är obegripligt innan man har lärt sig det viktigaste om poolskötsel men efter några år så är det mesta självklart och enkelt (nåja, nästan iallafall).  ;D
Skrivet av: Gungu
« skrivet: juli 15, 2015, 10:59:55:55  »

Mysteriet löst, stickorna (som inhandlades förra veckan) var för gamla. Gick ut i februari. Hela tiden lär man sig något nytt.... Nu har vi tillsatt 400gram ph minus, och vattnet börjar redan klarna upp. Har mailat försäljaren och klagat också, hoppas på någon form av ersättning för bortslösade kemikalier >:( ).  Än en gång tack för hjälp med tips o goda råd!
Skrivet av: TommyC
« skrivet: juli 15, 2015, 00:17:49:49  »

Vad är det för stickor ni använder? Troligen där problemet ligger. Stickorna har lurat er att skicka i pH+. Vi har också vatten från Norsborg. Dagen efter att poolen är fylld här så är pH ok  (ca 7,2) utan att vi tillsatt något annat än chockklor. Kör på Erik N:s råd eller skaffa fungerande stickor.
Skrivet av: Gungu
« skrivet: juli 15, 2015, 00:01:47:47  »

Alkaniteten ok enligt mätstickorna (minns inte exakta värdet). Mätte ph på dricksvattnet - samma resultat som på poolvattnet! Mätstickan visar klargult vilket inte finns med på skalan. Hivade i 300gram ph minus nu ikväll och hoppas på klarare vatten imorgon. Kloret gav däremot utslag i poolvattnet och inte i dricksvattnet, så där verkar stickorna fungera.
Skrivet av: je
« skrivet: juli 14, 2015, 23:51:38:38  »

Vad ligger du på i Alkalinitet? Du får inget stabilt Ph värde för du får koll på din alkalinitet.
Skrivet av: aromata
« skrivet: juli 14, 2015, 22:47:48:48  »

Jag har en digital Ph-mätare från Clas Ohlson. Kalibrerar mot det kommunala vattnet som har ett stabilt och känt pH-värde. Fungerar bra.

Ser att den kostar 699 kr nu. Finns kanske billigare på andra ställen?
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juli 14, 2015, 19:21:37:37  »

Höjt ph kan orsaka kalkutfällning vilket visar sig som mjölkigt vatten. Skaffa mätglas och tabletter, Phenol för pH och DPD1 för fritt klor samt DPD3 för att få totalt klor.
Skrivet av: gadden
« skrivet: juli 14, 2015, 15:24:08:08  »

Jag skulle hälla upp en glas med dricksvatten och kolla vad stickorna ger för utslag på ph där. Om du nu har fel på stickorna och ph-värdet var 8.5 från början och du hällt i mer ph+ så kan det vara orsaken till det mjölkiga vattnet.
Skrivet av: Gungu
« skrivet: juli 14, 2015, 14:58:01:01  »

Blir inte klok på ph värdet. Mätte igen och nu visade det inget utslag (knallgult på stickan)  :-\ Barnen och mannen agerade försökskaniner och tog ett dopp, inga problem ännu. Avvaktar till imorgon och ser om det ser bättre ut. Såg fö att dricksvattnet i Stockholm har ph runt 8.5, så det är verkligen skumt att vårt mätvärde visar så lågt. Fortsättning följer...
Skrivet av: TommyC
« skrivet: juli 14, 2015, 13:21:47:47  »

Här finns goda råd: http://www.folkpool.se/support/poolsupport/vanliga-poolfragor/vad-gor-jag-nar-poolvattnet samt en kemikaliekalkylator.

Klorhalten sjunker som sagt av sig självt med tiden. Det går nog bra att bada även om det är lite grumligt. De flesta badar i insjöar som ofta innehåller humus och annat som gör att vattnet inte är helt klart.
Skrivet av: Blade_997
« skrivet: juli 14, 2015, 12:33:15:15  »

för hög klorhalt? försök ge det lite tid kanske det blir bättre då kloret "avdunstar"
då jag hade liknande problem i vår förra pool så fick jag mjölkigt vatten pga för hög klorhalt, justera ph och efter 1-2 dagar blev det bra
Skrivet av: Gungu
« skrivet: juli 14, 2015, 12:26:53:53  »

Mätte igen nu,  ph ok (ca 7,2), kloret högt (högsta värdet på mätstickan) och vattnet lika grumligt. Sänker klorhalten sig själv eller måste man skaffa ännu en kemikalie för detta? Vågar inte bada + att det ser trist ut med "mjölkfärgen"... :(

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme