Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Skriv svar

Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Poolmek
« skrivet: juni 04, 2019, 22:44:03:03  »

En grej i din felbeskrivning stämmer med mitt problem: när dammsugaren används så drar den in luft. Efter att ha grävt upp en kubikmeter blandade massor ikring bräddavloppet var det ingen tvekan: det droppar i skarven mellan bräddavloppet och PEM-slangkopplingen. Inte mycket, och allt var tätat med gängtejp 2001 så nu ska det göras om. På'n igen.
Skrivet av: Erik N
« skrivet: maj 05, 2019, 13:29:48:48  »

Kan väl lika gärna vara rören efter bräddavloppet.
Skrivet av: gg
« skrivet: maj 05, 2019, 07:58:53:53  »

Hej

Hittade ni vad som var felet med att vattnet försvann? Jag har en helt ny pool installerat och har samma problem , vattnet stannar under bräddavloppen men så fort jag fyller upp den så försvinner vattnet ca 4 cm på 12 tim .
Det är tät runt bräddavloppen med silicon och 3 lager packning men det är ett helvete och hålla på med detta hela dagarna och ha en springande poolfirma som inte kan lösa problemen.
Skrivet av: Erica
« skrivet: augusti 25, 2013, 00:31:10:10  »

Läckan kan inte vara i eller vid skimmern, om inte det finns mer än en läcka. Om skimmern läckte så skulle det INTE läcka mera när pumpen går, det skulle bli mindre eller samma beroende på var läckan finns. Att det läcker mera när pumpen går visar att läckan finns på trycksidan, d.v.s. efter pumpen. Har du kontrollerat att inget vatten rinner i filtrets avlopp (drain/waste) ? Om inget kommer där så finns läckan mellan filtret och inloppsmunstyckena. Antingen i T-skarven som nämndes eller i anslutningarna mellan slangarna och själva inloppsmunstyckena, alternativt om det finns någon skarv ute i marken. Att en PEM-slang börjar läcka där det inte finns någon skarv är väldigt ovanligt, om ni inte grävt eller något liknande så att ni då skadat slangen. Jo att ständigt förlora en massa vatten kostar, både i form av vatten, uppvärmning och kemikalier.
Skrivet av: Jay
« skrivet: augusti 24, 2013, 23:24:24:24  »

Möjligt att det är avdunstning, jag förlorar ibland 4cm på en vecka då jag har 31grader i poolen. Nu när jag var utomlands 2 veckor och värmen avstängd så hade det knappt avdunstat något.
Har ingen uppvärmning annars hade det absolut varit en teori.
Skrivet av: Jay
« skrivet: augusti 24, 2013, 23:23:38:38  »

Pump och sandfilter står ovanför vattennivån? Nej, allt står under marknivå.

Mellan inlopp och vattenpump/sandfilter, är det bara en oskarvad pemslang eller finns där också kopplingar? Antar att det finns minst EN koppling på inloppen - ett T-kors som delar av flödet till de båda inloppen. Detta T-kors - ligger det möjligen i höjd med skimmern? Önskar jag visste. Poolen är ursprungligen byggd på 70-talet och jag har inga ritningar över hur rördragningen ser ut :(

Det skulle vara intressant att se vad som händer om du stänger av pumpen, proppar igen skimmern (du har kanske en frysplugg till den) och sedan fyller på vatten upp till överkant. Då kan du se om vatten försvinner trots att det inte kommer vatten ut genom skimmer. Då vattnet stannar under skimmern så är det troligtvis denna eller rör/kopplingar som är otäta. Har tyvärr ingen frysplugg att testa med men det kan ju införskaffas.

Kan du täta skimmern på insidan av poolen kan du ev även utesluta att det läcker mellan skimmer och liner. Tätar du i skimmerns utlopp utesluter vi slang + efterföjande kopplingar. Denna för du gärna förklara närmare. Hänger inte med i resonemanget  <hmm>

4-5 cm är mycket vatten men själva läckaget är i storleksordningen någon droppe eller två per sekund....Ja, när du lägger fram det så så :) Är bara drygt att hålla på att fylla på för jämnan. Då poolen inte är uppvärmd så sänker det dessutom tempen i poolen.
Skrivet av: Kojak
« skrivet: augusti 16, 2013, 13:46:33:33  »

Möjligt att det är avdunstning, jag förlorar ibland 4cm på en vecka då jag har 31grader i poolen. Nu när jag var utomlands 2 veckor och värmen avstängd så hade det knappt avdunstat något.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: augusti 16, 2013, 13:26:49:49  »

Pump och sandfilter står ovanför vattennivån?

Mellan inlopp och vattenpump/sandfilter, är det bara en oskarvad pemslang eller finns där också kopplingar? Antar att det finns minst EN koppling på inloppen - ett T-kors som delar av flödet till de båda inloppen. Detta T-kors - ligger det möjligen i höjd med skimmern?

Det skulle vara intressant att se vad som händer om du stänger av pumpen, proppar igen skimmern (du har kanske en frysplugg till den) och sedan fyller på vatten upp till överkant. Då kan du se om vatten försvinner trots att det inte kommer vatten ut genom skimmer.

Kan du täta skimmern på insidan av poolen kan du ev även utesluta att det läcker mellan skimmer och liner. Tätar du i skimmerns utlopp utesluter vi slang + efterföjande kopplingar.

4-5 cm är mycket vatten men själva läckaget är i storleksordningen någon droppe eller två per sekund....
Skrivet av: Jay
« skrivet: augusti 16, 2013, 13:09:16:16  »

Tack för alla svar. Poolen i fråga är en linerpool som är ditsatt 2010. Vattnet går ner och stannar precis under bräddavloppet. Jag har då inte pluggat utblåsventilerna. Så något läckage runt lampan eller ventiler är där troligtvis inte. Det försvinner vatten oavsett om pumpen är igång eller ej. Är pumpen avstängd så försvinner vattnet inte lika snabbt dock. Precis som nämndes så kan det givetvis vara läckage i rören till utblåsventilerna. Hade faktiskt inte tänkt på detta.

Jag har inga som helst bubblor i siktglaset och det bubblar heller inte vid utblåsen men vatten försvinner i ganska stor mängd. Under en veckas tid så sjunker nivån med ca 4-5 cm (poolen är 4x8m) så det är ganska mycket vatten som försvinner. Det lustiga är att så fort jag ansluter min bottendammsugare så är där bra sug för att sedan minska tills där nästan inte är något sug alls vilket gör att jag inte kan använda dammsugaren. Det börjar då bubbla kraftigt från utloppen så det sugs in tjuvluft någonstans. Men var? Det var därför jag misstänkte att det var i anslutningen till bräddavloppet men det verkar inte troligt med tanke på vad ni skrev.

Jag ska kolla så att det inte är filtret som läcker vatten. Bra tips. Gällande lokalisering av läckan, hur ska jag gå tillväga baserat på infon jag skrev ovan? För att komplicera det ytterligare så har jag filtret och pumpen i källaren till huset. Avstånd mellan skimmer och pump är minst 15 meter så läcker rören eller kopplingarna som finns i marken så går det inte att se.
Skrivet av: Erica
« skrivet: augusti 15, 2013, 23:34:28:28  »

Man får gå metodiskt tillväga för att hitta läckor. Vad händer om du stoppar cirkulationen över natten ? Försvinner (eller minskar )läckaget så har du problem på pumpens trycksida, d.v.s. från pumpen och fram till inloppsmunstyckena. En tänkbar variant är fel i centralventilen på filtret. I så fall kan vatten gå ned i avloppet via drain-ledningen och man märker det inte. Vi hade detta fel en gång. Med ventilen i normalt filtreringsläge skall det inte rinna något vatten i drain-ledningen. Gör det det har du felet där.

Om läckaget fortsätter med oförminskad styrka trots cirkilationsstopp så får man gå vidare. Sänk vattennivån till strax under skimmern och sätt tätpluggar i inloppsmunstyckena och vänta över natten. Läcker det fortfarande lika mycket så är felet i själva poolen, t.ex. vid lampor eller genomföringar eller, om du har en liner-pool, en punktering på linern någonstans i poolen.

Jag skulle inte börja med radikala saker som att riva upp pooldäcket förrän jag konstaterat var läckan finns. Är läckan i själva poole, i centralventilen eller på trycksidan så är ju allt arbetet med att riva upp till skimmern helt bortkastat.
Skrivet av: TommyC
« skrivet: augusti 15, 2013, 21:21:11:11  »

Vad är det för typ av pool? Liner, målad betong...? Hur sker tätning mellan samtliga armaturer och poolens tätskikt. Är det packningar från 70-talet så är det troligt att samtliga är dåliga. Om läckaget är på sugsidan d v s mellan bräddavlopp och pump så borde det synas luftbubblor i siktglaset vid pumpen och i utblåsen. Lampan är placerad lägre än breddavloppet så det högre trycket gör att det är lite känsligare där.

Om det är läckage vid armaturerna går det att temporärt laga och därmed felsöka genom att trycka dit silikon med skelettpistol inifrån poolen utan att tömma den. Det blir ingen permanent lagning men håller säsongen ut och hjälper till att ringa in felet. Min lampa är f n tätad med silikon p g a läckage.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: augusti 15, 2013, 18:22:51:51  »

Varför tror du att det är vid breddavloppet? Det är det sista stället jag skulle misstänka eftersom det där är ett kraftigt undertryck. Läcker det där borde det inte försvinna speciellt mycket vatten och det borde komma luft i systemet som du ser i inloppen.

Att ta bort trallen verkar vara den rimliga lösningen om du är säker på att felet verkligen är där. Antar att trallen ligger på "fel" håll.....

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme