Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Joakim Johansson

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Uppvärmning / SV: Solfolie, något att ha?
« skrivet: maj 12, 2014, 13:43:43:43  »
Tycker du skall slå till på solfolie, priset verkar bra om det är nytt. Jag köpte mitt 4x8m för 2800 kr tror jag. Fungerar super! Klippa till det är väldigt enkelt, mitt var ca 2 dm för brett och så fick jag runda hörnen. Upprullare är att föredra, men går att ta upp för hand och vika också. Hur bra isolerar, dvs hur mkt tappar du om natten med överdraget du har nu?

Vet inte hur mycket min nuvarande täckning hjälper! Poolen blev klar i slutet på sommarn och körde då utan täcke en månad tills altanen var klar! Och då var det dags att stänga av den samtidigt..... Så har inga bra svar på hur väl den isolerar eller hjälper från avdunstning.

12
Uppvärmning / Solfolie, något att ha?
« skrivet: maj 12, 2014, 08:50:17:17  »
Funderar på om man ska köpa solfolie eller inte.
Har kommit ut i min hemstad på blocket, en som har en ny folie på 5x10m som jag får för 3000:-, är det bra pris? Har en kidneyformad pool men det är väl bara klippa till den antar jag...
Behöver man ställning till den?

Är det en bra investering annars då? För 3000:- kan ju värmepumpen gå ganska mycket för annars!

Har miamipools "rolltop" som överdrag annars!

(Valde att lägga denna tråd under "värme" då solfolie och frågan handlar mer om uppvärmningen och ekonomin kring den än om övertäckning)

13
Markpooler. / SV: Hur snickra en ram runt en kidney pool (eller rund, åtta osv)
« skrivet: augusti 13, 2013, 21:08:16:16  »
Det man ska ha i tanke när man bygger med tryckt virke är att det oftast är väldigt blött när man får det och det krymper massor när vätskan torkar ut. I tryckt virke är sällan trät av särskilt bra kvalitet så det spricker och vrider sig en del. Många små bitar innebär många skarvar som kan gå isär.
Har man möjlighet så skulle jag låta virket torka ett år först.
Jag kan bara titta på mitt egna bygge där man varit väldigt noga med att få till skarvar och dyl, det passar inte alls lika bra i år som det gjorde när man la det.
Det är någon här i forumet som gjorde en ram där han sågade ur en radie i brädorna. Började med en väldigt bred bräda. Det blev riktigt bra. Minns inte vilket byggtråd det var dock. Han målade ramen vit om det kan ge någon ledtråd.

Ringer ingen klocka om vilken tråd det kan ha varit.... har läst en del dock...
låter som man måste haft en jättebred bräda=) vore intressant att se!! ska söka lite på det.....

Ja så kanske det är! Om man har som en överliggare som ram runt om kan ja nog få tag på virke som är torrare än övrigt iallafall...

14
Markpooler. / Hur snickra en ram runt en kidney pool (eller rund, åtta osv)
« skrivet: augusti 13, 2013, 19:01:36:36  »
Funderar på att lägga trallen i samma höjd som poolkanten för att sedan snickra till en ram runt hela poolen, som då ligger ovanpå trallen, som är en kidney i detta fall!
Men hur ser det ut när det är klart?
Har sett många som har en överliggande bräda runt romantrappor och dylikt och det ser bra ut!
Ju kortare bitar desto bättre?
Finns det några bra tips hur man kan lyckas med en sådan grej?

Alternativet i mitt fall var att låta trallen gå ut över poolkanten runt hela och sedan köra över med sticksågen! Då blir de ju runt och fint men de blir ju ändträ mot hela poolen som kanske inte är lika vackert från början och inte heller framåt i tiden om träet får någon missfärgning eller något i ändarna?

15
Det fick ni ju till bra!

16
Har precis blivit klar med en kidney pool med trappa och undrar nu hur jag snyggast ska göra med trädäcket som ska vara runtom.
Om man ska lägga den över snapin listen och köra sticksåg runtom eller stoppa in trallen i snapin listen då det finns uttag för det, dock ej 28mm kanske men det kanske går att töja? Är en miamipool.

Skulle gärna se bilder på hur just ni har löst det med trall runt formade pooler och trappor! Eller någon som har tips på något bra sätt?

17
Markpooler. / SV: Hur lång tid tog det att bygga poolen?
« skrivet: juli 25, 2013, 20:44:31:31  »
Grävaren kom tisdag förra veckan och idag är det badklart och uppvärmt 8 dagar efteråt!! 8 väldigt slitsamma och långa dagar!

nu är det bara runt omkring kvar!

Miamipool kidney med trapp

18
Byggtrådar / SV: Thermopool av lösa delar.
« skrivet: maj 20, 2013, 17:44:45:45  »
Kul bygge!

Har du ingen gjuten bottenplatta?
Om man gjuter som du gör, gjuter du varje skift efter hand eller väntar tills alla skiften är uppe och gjuter dom samtidigt?

19
Uppvärmning / SV: Värma upp garage med poolvärmepump?
« skrivet: maj 03, 2013, 07:13:43:43  »
Nja, det lönar sig knappast, Poolvärmepumpar är som regel inte optimerade för drift vintertid, de fungerar helt enkelt dåligt och har låg verkningsgrad när det blir kallt.
Köper du "en vanligt" luft/vattenvärmepump så måste du komplettera med värmeväxlare och styrning för poolvärmen, vilket gör att kostnaderna drar iväg rejält jämför med en poolvärmepump.
Min bedömning är att du sparar mest på att köpa en separat poolvärmepump, och en luft/luft-värmepump till garaget.

Okej de var ju tråkigt... Annars vore det ju väldigt bra om dom gick fint vintertid!
Mmm en vanlig luft-vatten-värme blir ju kostnaderna på tok för höga med värmeväxlar o allt så det går ju inte....
Får kanske bli separata ändå då!

20
Uppvärmning / Värma upp garage med poolvärmepump?
« skrivet: maj 03, 2013, 07:02:02:02  »
Hej!

Hade tänkt en Luftvärmepump till garaget i höst men nu när pool-planer närmar sig så funderar jag på om det på något sätt inte går att använda en eventuell värmepump till poolen till garaget på vintertid, altlså inte bägge samtidigt :)

Antar att man får sätta in en radiator isåfall i garaget, då golvvärme inte finns...

Någon som har nån idé??

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd