Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eee

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Hej,
Väldigt intressant läsning om detta. Man blir sugen på att konvertera sitt egna bad nu. Dock kommer det upp några frågetecken för mig. I poolsammanhang så pratas det otroligt mycket om att det måste vara titan värmeväxlare osv när man har saltvatten, är värmarna i viskan i titan eller vanlig rostfri? Resten av rör och kopplingar är ju plast men undrar lite om just värmaren..
Eller klarar man sig för att det är tjockt gods och inte massa kanaler som kan ta skada?

2
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: september 30, 2020, 14:56:48:48  »
Efter 22veckor var det dax att slå av värmen.. Första hela säsongen med värme. Värmepumpen har enligt interna mätaren förbrukat 1520kWh. Poolpumpen får gå en eller ett par månader till innan man kan stänga av den..

3
Vatten och kemi / SV: Pool- och spakemi
« skrivet: september 27, 2020, 11:04:12:12  »
Jag är med intresserad

4
Uppvärmning / SV: Bergvärme eller separat poolvärmarepump?
« skrivet: september 23, 2020, 11:33:11:11  »
Jag valde bergvärme, dock vid nyinstallation så det kunde dimentioneras korrekt.
Ångrar det inte, helt tyst och första hela säsongen (20april till 17sep) och förbrukning på 1520kwh enligt värmepumpens inbyggda mätare.. Då med en pool på 30 grader konstant.

5
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: september 23, 2020, 11:28:16:16  »
Olada, blev en Brilix Elegance 70 380V, är på 2,2kw och fungerar mycket över våra förväntningar.

6
Ovanmarkspooler / SV: Hur tömmer man lättast en stålväggspool?
« skrivet: september 23, 2020, 11:20:38:38  »
Jag läste ett tips tidigare år, det var att använda dammsugarslangen och hålla den i botten och sätta filtret på backspolning. Funkade fint för mig. Poolpumpen pumpar på ganska bra.

7
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: augusti 18, 2020, 04:55:23:23  »
En liten uppdatering nu när en större del av säsongen passerat. Den första med värme och färdig altan runt hela poolen. Staketet mot grannen med klättrande murgröna börjar med bli grönt.

Kör poolpumpen 24/7 och bergvärmen är inställd på 30 grader och har varit det sedan vi startade upp i april. Veckopuckar.

Sammanfattningen såhär långt är att det mesta fungerat väldigt bra, värmen behöver man inte tänka på och man hör den inte men vattnet är alltid behagligt varmt.
Har haft ett par gånger att ena sektionen av taket, den näst sista "hoppat" ur när man öppnat det. Hänt när man fått lite hjälp av något ivrigt barn som puttat hårt på sidan utan skena.
Efter justering av låsbygeln eller vad man ska kalla den så har det inte hänt igen.

Poolroboten skulle vi inte klara oss utan, dock så skulle man klarat sig utan en som klättrar på väggarna.

Framtiden:
Saltklorinator - får se om budgeten tillåter det till nästa år.

Frekvensstyrning av poolpumpen (energibesparning) - lång säsong i södra sverige innan temperaturen sjunker under 10 grader och man kan vinterstänga, får väl börja med att köra på timer när man stänger av värmen.

Automatiskpåfyllning - har en egenbrunn som jag tänkte använda. Då behöver man inte fundera på kommunensregelverk.

8
SpaForum / SV: Elinstallation av spabad?
« skrivet: augusti 04, 2020, 09:18:26:26  »
Jag har ett spabad inkopplat på två faser 16A, värmare (3kw) och pump på varsin. Porslinsäkringarna som huvudsäkringarna är av klarar ganska mycket överlast under kortare perioder. Värmaren i badet går inte under så långa intervall, så¨brukar inte vara något problem, samma med en tvättmaskin, värmer bara vattnet under några minuter. Hemma har jag inte haft något problem med säkringar, 16A huvudsäkring, trots bergvärme, spabad och pool igång samtidigt.
Den kritiska punkten är om man fyller badet med kallt vatten och ska jobba upp det till 40 grader under några dagar..

9
SpaForum / SV: Liggsäte eller ej
« skrivet: juli 31, 2020, 01:12:50:50  »
Vi har ett spabad utan liggplatser, har aldrig saknat det. Utan om man vill ha en mera liggande position så lägger vi bara upp benen på sittplatserna bredvid.

10
Markpooler. / SV: Uteklinker runt thermopool
« skrivet: juni 26, 2020, 14:09:31:31  »
Hej Emelie.borglund

Jag använde en längre rostfri skruv, vill minnas att jag köpte en VVS skruv, rostfri på jula som var 50mm. Den sitter bra med röd plugg, 5,5mm hål.
Sen så är det svårt att hitta bra korta självborrande skruv till snapin listen men då kan man förborra och använda en vanlig rostfri skruv. Hoppas det hjälpt lite. Blir ganska bra drag i plåten från linern så man vill att den ska sitta ordentligt. Jag har träsarg men fyllde mellanrummet vid listen med cement.

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd