Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tomas W

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Stege till nedgrävd ovangjordspool
« skrivet: mars 23, 2009, 21:52:23:23  »
Hallå!
Stegar är ett problem med ovanmarkpoler som jag ser det. Jag tror man ska vara försiktig med stegar som har ett tryck mot poolvägg. I mitt fall löste jag det med en trappa från Transmekano. Bilder finns på
http://transmekano.se/foton.htm .Trappan sänks ner i poolen och hålls nere med hjälp av sanddunkar samt löstagbart "trappräcke" förankrat i pollaltan eller d.y.l.. Trappan har varit en succe :) både för de mindre barnen och för åldringarna. Trappan är gjord i vitplast och räcket i rostskyddat/vitmålat aluminium, d.v.s tål ett saltvattensystem med klorgenerator. Har för mig att den kostar runt 2500kr. Sammanfattningsvis kan jag inte annat än rekomendera en "trapplösning".
Med poolhälsn.
Tomas

2
Vatten och kemi / SV: saltgenerator ?
« skrivet: mars 12, 2009, 20:46:31:31  »
Hej igen! Såg att jag skrev att solpanelerna skulle vara av metall, men självklart menade jag att dem inte skulle vara gjorda av metall.
Mvh Tomas

3
Vatten och kemi / SV: saltgenerator ?
« skrivet: mars 12, 2009, 20:41:57:57  »
Ja saltgenerator är fint. Jag har en i min anläggning. Går att köpa på Bauhaus i form av en Intex saltgenerator kostar en femtedel d.v.s ca 2000kr av de som finns hos poolhandlarna. Reservdelarna är billiga och finns hos intex i, jag tror, Ängelholm eller Helsingborg. Övergångarna från generatorn till poolsystemet går enkelt att fixa till med kopplingar från en rörfirma. Nackdelen är att den bara går att ställa in på antal arbetstimmar/dygn. Den går bara på en effekt vilket betyder att den producerar ca 24g klor/timme. De mer avancerade(för 10000kr) ställer man in på lägre effekter som då ger en jämnare tillförsel av klor, vilket gör det enklare att hålla klorhalten på rätt nivå. Vad jag förstår kan man köpa dessa för halva priset inkl. frakt från Australien. Säkert någon här på forumet som vet!?
Ang. saltvatten system kan jag bara bifalla all som säger att det är toppen. Fint och mjukt vatten med låg klorhalt(1g/kubik har jag för mig), stabilt vatten, billigt, m.m.
Saltet(jodfritt, finsalt) kan man köpa på livsmedelsbutik för ca 60kr för en 25kg säck. 3kg salt per kubikmeter vatten. 30kubik ger 90kg salt, lite drygt tre säck för det facila priset av ca200kr. Och det är allt för saltet försvinner inte utan efter klorbildandet så återgår det till saltmolekyker igen och blir sedan till klor o.s.v inget mer pytsande av klor eller dyl.. Inget problem med solpanelerna när det gäller saltsystem så länge dem är gjorda av metall. Enda problemet kan vara om man har en "vanlig" värmeväxlare mot värmepump gjord i rostfritt, risken för korrosion finns. I mitt system har jag en Värmeväxlare i titan något dyrare men garanterat ingen korr risk. Sammanfattningsvis är jag nöjd med mitt saltvattensystem och kan inte annat än stort rekommendera det om förutsättningarna är rätt(läs ovan).Mvh Tomas

4
Vatten och kemi / SV: Var köper man billigt poolsalt?
« skrivet: april 25, 2007, 23:48:31:31  »
Hallå AndersGa1!
Vilka namn det finns.....här på forum1!
Körde min "saltgen" på salt från Vivo affären förra året. Vanligt finsalt utan jod tillsatt. Kom i 20kg el 25kg säckar kostade om jag minns rätt knappa 100kr. Hör efter sparar några kronor. Annars har Folkpool mfl. salt för dryga hundringen.
Lycka till!

Nu kommer  <sol> och då tar vi på 8) och badar i poolen!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd