Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Onsalabo

Sidor: [1] 2 ... 21
1
Uppvärmning / SV: Is i värmepumpen
« skrivet: augusti 24, 2020, 21:27:23:23  »
Hej

Hur känns fläkten, går den trögt?
(troligt lager-fel).

Är det en 1-fas fläkt, då kan kondensatorn vara sönder.
Man får då mäta hur många microfarad kondensatorn ger och kolla mot vad den skulle ge.

Alternativt ingen spänning till fläkten. (säkring??)

/ Stefan

Tack för tipsen. Ja det är en 1-fasfläkt. Får felsöka lite.

2
Uppvärmning / SV: Is i värmepumpen
« skrivet: augusti 24, 2020, 13:15:06:06  »
Tror de där gallren finns till för att man skall kunna klämma fast ett filter, eller bara som stötskydd när maskinen hanteras.  <dontkn>
Vi plockar bort dem på alla värmepumpar.

Nu har jag startat pumpen igen. Det verkar som om fläkten aldrig startar och då bygger det upp is på förångaren igen. Lönar det sig att försöka få tag i en ny fläktmotor eller kan det vara något annat? Det finns inga felmeddelanden på displayen.

3
Uppvärmning / SV: Is i värmepumpen
« skrivet: augusti 24, 2020, 08:31:26:26  »
Har du ett galler som ligger an mot den synliga delen (baksidan) av kondensorn (Förångaren i värmedrift)?
I så fall skall det plockas bort då is och frost som fastnar på gallret inte släpper vid en avfrostning.

Ja jag har ett galler mot förångaren. Tack för tipset. Får se om jag kan klippa loss det.

4
Uppvärmning / Is i värmepumpen
« skrivet: augusti 23, 2020, 22:40:17:17  »
Tyckte att värmepumpen lät märkligt. Ett brummande ljud som jag inte har hört förut. Gick och kollade och hela gallret för kondensorn var belagt med ett tjockt lager is. Såg även från andra hållet att fläkten stannat då den frusit fast. Drog bara ur sladden för att isen ska smälta och får titta på det i morgon. Det är en Brilix från Rubinpool.

Någon som har någon aning om vad det kan vara för fel?

5
Teknik / SV: Poollampan slocknar
« skrivet: juli 30, 2019, 12:03:05:05  »
Det är en vanlig 300W 12V lampa. Så ingen LED. Den typen av lampa är väl antagningen hel eller trasig så jag begriper inte varför den gör så här. Någon form av glapp måste det vara. Den blir ju varm ganska direkt så något kanske händer i själva lampan.

6
Teknik / Poollampan slocknar
« skrivet: juli 29, 2019, 22:57:00:00  »
Jag har en 12V poollampa ansluten till en transformator. Jag tänder och släcker via en trådlös fjärrkontroll. Nu har jag fått problem med lampan. När jag tänder så tänds lampan i ett par sekunder och sedan slocknar den. Likadant när jag försöker tända den igen. Kan det vara så att det har blivit något fel på transformatorn eller vad kan det vara för fel?

7
Tänk på att sätta by-pass och ventiler så att du kan göra service på till exempel UV-lampa eller saltklorinator medan poolen är igång.

8
Markpooler. / SV: Glasfiberpool, är det att tänka på?
« skrivet: juli 29, 2018, 11:22:55:55  »
Min största invändning mot glasfiberpooler är att bredden är begränsad till vad som går att transportera på lastbil så poolen blir ofta ganska smal.

9
Vatten och kemi / SV: Grön pool... igen
« skrivet: juli 29, 2018, 11:19:42:42  »
Chocka, tillsätt flockningsmedel och backspola filtret varje eller varannan dag så är problemet löst på 3-4 dagar.

Anledningen till att poolen är grön är algtillväxt. Klorhalten måste ha varit för låg en period och att bara höja klorhalten till normal nivå löser inte problemet. Det behövs en chockklorering.

10
Markpooler. / SV: Fråga om pool
« skrivet: juli 29, 2018, 11:16:02:02  »
Jag köpte en rund pool, 6 meter i diameter, från Rubinpool. Den är självbärande men man måste stödgjuta mins en halv meter upp längs poolväggen. Poolen är nedgrävd till hälften och sedan har jag låtit bygga ett trädäck i höjd med poolkanten. Fungerar väldigt bra. Min liner är 0.8 mm tjock.

Om du delvis gräver ner poolen så tänk på att trallen inte kan vila mot poolens överkant. När den är delvis nedgrävd så måste du skapa stödpunkter för trallens regelverk precis vid poolkanten. Jag gjorde så att jag lade en kvadratisk betongplatta i botten och gjöt betongpelare i papprör. Det blev en 6-8 stycken runt poolen. Sedan lät snickaren reglarna vila på dessa. Längre ut från poolen kan reglarna vila mot marken med en betongplatta emellan.

Sedan är givetvis underarbetet viktigt, inklusive dränering, när du gräver ner en pool. Allt som allt är inköpet av själva poolen en mindre del i allt detta så därför hade jag satsat lite mer pengar på själva poolen om jag vore dig.

Det är också viktigt att du avlägsnar organiskt material som kan hamna under trädäcket så att det inte växer en massa där. Bäst är om du kan ha makadam eller liknande.

Sidor: [1] 2 ... 21
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd