Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fedge

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Renovera pool med (rostig?) stålstomme
« skrivet: oktober 16, 2020, 20:44:59:59  »
Tack för svar. Förstår också att det är svårt att komma med tips utan att egentligen veta hur det ser ut bakom linern. Vi har inte kört med saltklorinator. Om det är någon som har åtgärdat rostig poolstomme så får ni gärna skriva i denna tråd hur ni gick till väga i erat specifika fall.

Mvh,
Philip

2
Markpooler. / SV: Renovera pool med (rostig?) stålstomme
« skrivet: oktober 16, 2020, 09:52:24:24  »
I detta fall är det Poolkungen. Osäker på vad garantin gäller men jag är inställd på att det kommer bli en del tjafs när detta tas upp.

Runt poolen ligger det komposittrall (som jag inte vill förstöra, men ta bort kan man ju göra) och under detta finns det sand/jord. Vet inte hur lätt det är att byta specifika sektioner av stommen utan att allt faller ihop?

3
Markpooler. / Renovera pool med (rostig?) stålstomme
« skrivet: oktober 16, 2020, 09:13:55:55  »
Hej på er!

Jag bor i ett hus med en 3x7m markpool som byggdes 2010. Stommen är av galvat stål och är från en av de ledande leverantörerna av sådana pooler.

Linern börjar bli sliten och jag är sugen på att renovera poolen och fräscha till den. Tyvärr är jag orolig för att stommen på baksidan av linern är rostig - då linern på vissa ställen känns 'bucklig'.

Nu till min fråga: har någon av er här genomfört en renovering av stålstommepool som varit rostig? Hur gick ni till väga? Bytte ni hela stommen eller slipade ni ner och målade med rostskydd? I detta fall har stommen en garanti på 20 år - lyckades ni lösa detta på ett bra sätt via leverantören?

Tack på förhand,
Philip

4
Teknik / Trasig cirkulationspump - vilka nya pumpar passar?
« skrivet: juni 08, 2020, 23:38:59:59  »
Hej!

Jag har en c:a 10 år gammal Swim-tec Super Pump 12 we (https://www.poolkungen.se/superpump-p91#filter=true&filter_attributes=8-33) som nu verkar ha skurit. Taskig timing såklart nu när man vill bada och värma upp poolen.

Nu till min fråga: vet någon här om jag kan köpa någon annan pump som passar rördragningarna i pumphuset? Önskar helst inte göra om alla dragningar till sex-vägskoppling osv, utan gärna ställa in en ny pump som passar direkt. Om så är fallet har jag större valfrihet vid köp av ny pump och kan säkert få en nypå plats snabbare.

Någon som vet om andra pumpar passar i min nuvarande pumps ställe?

Mvh,
Philip

5
Markpooler. / SV: Ni som bytt liner...
« skrivet: september 03, 2019, 22:03:40:40  »
Tack för svar!

6
Markpooler. / Ni som bytt liner...
« skrivet: september 01, 2019, 19:39:35:35  »
Hej!

Har en Poolkungenpool, 3x7m med galvad stålstomme, som är från 2010. Jag har börjat fundera lite hur ett linerbyte skulle kunna gå till vilket jag tror jag kommer behöva göra om c:a 2-3 år.

Jag pratade med en poolkille noprr om Stockholm som sa att man helt enkelt tömmer poolen, utan att stötta upp stommen, och att även en pool som jag har skall vara byggd så att den då inte skall rasa ihop (rasa in när man inte har vattentrycket). Jag trodde denna konstruktion inte var självbärande när man väl tömmer poolen. Han nämnde också att han varit med några gånger om att pooler rasat in vid linerbyte. Känns lite risky tycker jag, alltså att 'testa och se om det håller' när det är så mycket pengar involverat.

Ni som har bytt liner, och har en liknande konstruktion som jag, hur har erat linerbyte gått till? Var det bara att tömma vattnet utan att stötta upp? Hur såg den galvade stålstommen ut när linern kom av? Rost?

Tacksam för svar.

Mvh,
Philip

7
Markpooler. / SV: Få bort gul rand på linern?
« skrivet: juli 08, 2019, 15:06:05:05  »
Tack för svar! Testade precis med fälgrengöring från Sonax och det fungerade inte.

Tilläggas kan att det är på sidan där solen ligger på mest som det är missfärgat. Andra sidan ser ut som ny.

8
Markpooler. / Få bort gul rand på linern?
« skrivet: juli 01, 2019, 10:38:37:37  »
Hej,

Är det någon här som har ett bra tips på hur man skulle kunna få bort den gula randen ni ser på linern i bifogad bild? Har testat med en mirakelsvamp men det sitter hårdare/längre in tror jag.

Mvh,
Philip

9
Vatten och kemi / Göra rent silikonet mellan trall/poolstenen och linern?
« skrivet: april 28, 2019, 23:12:18:18  »
Hej på er!

Första året med pool i vårt nya hus. Nu är vi i full fart med att göra i ordning poolen för säsongen och jag undrar då hur man gör rent den svarta missfärgningen på silikonet mellan trall/poolstenen och linern? Se den bild jag bifogat.

Innan jag börjar köra med massa medel så vill jag kolla med er hur ni gör? Detta borde inte varit något nytt för oss poolägare?

Mvh,
philip

10
Vatten och kemi / Zodiac RC4400 poolrobot slutar suga efter 10 sek?
« skrivet: april 28, 2019, 17:33:55:55  »
Hej på er!

Håller på att preppa poolen inför säsongen. Nytt för i år är en inköpt Zodiac RC4400 från Vattenbutiken i Arninge (demoex).

När jag stoppar ner den i vattnet och sedan sätter på den så suger den i c:a 10 sek, sedan slutar den. Den indikerar inget fel och åker fortfarande runt, men utan sug.

Någon som har varit med om något liknande och vet om det går att lösa utan att åka in med den?

Mvh,,
Philip

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd