Polarpumpen klicka här för att begära prisuppgift Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Barbalax

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Mjölkigt poolvatten
« skrivet: september 19, 2020, 17:00:45:45  »
Hej,

Jag skulle verkligen behöva era råd!

Har haft pool i fyra säsonger (en murad 4x8 meters) och aldrig haft något problem med vattnet. Men när jag drog av täcket i måndags var vattnet helt mjölkigt. Kunde inte ens se botten på poolen. Kollade kloret och det var noll (hade väl slarvat med puckarna).

Efter det har jag öst i c:a 4 kg klorgranulat (70% klorinnehåll), en hink med pH plus, en dunk algmedel och en dunk flytande flockningsmedel. Utan att poolen ser ett dugg bättre ut.

Fick poolvattnet analyserat i morse och fick följande värden:
Fritt klor: 6.9
Totalt klor: 7.8
pH: 7.2
Alk: 92
Cya: 62

De tyckte det såg bra ut med kemin. Men varför blir inte vattnet klarare?
Inget verkar fastna i sandfiltret heller, trycket är konstant lågt över filtret.

Jag börjar snart tro att någon hällt en burk målarfärg i poolen... Finns det något annat att göra än att byta vattnet?
Stort tack på förhand!

2
Pooltäckningar / Veven till Bieri pooltäcke helt utsliten efter 2 somrar
« skrivet: augusti 26, 2019, 08:57:01:01  »
Tänkte bara höra om det är någon mer som har erfarenhet av att veven till Bieri pooltäcke håller låg kvalitet?

Kraften överförs via kugghjul, och de är sjuka små och underdimensionerade för vad de skall tåla. Det känns knappt lönt att ta på garanti om jag får en ny som är lika klen (om det ens finns någon garanti kvar).

3
Vatten och kemi / Andra året med pool, mer problem än 2018
« skrivet: juli 24, 2019, 13:22:08:08  »
Jag fick byggt en pool till förra sommaren (4x8 m murad pool) och hade en kristallklar pool hela sommaren. Körde på Rustas poolkemikalier.

I år åkte jag till fina poolfirman och köpte all kemi. En dunk algmedel och sedan klorpuckar. En iakktagelse är att jag i år måste ösa i pH plus flera ggr i veckan, pH värdet bara sjunker och sjunker. Nu har jag problem med röda alger i poolen trots att jag alltid legat bra i klorhalt. Dessutom måste jag backspola filtret varje vecka, tror jag gjorde en-två ggr förra sommaren.

Det akuta problemet är nu algerna, hur blir jag av med dem? Jag har körde i en rejäl dos med snabbklor för någon vecka sen, men algerna kom tillbaka ganska fort.
Dessutom tycker jag vattnet generellt sett är lite för grumligt. Det syns inte på dan, men med tänd poolbelysning ser man att det är väldigt mycket partiklar. Men helt partikelfritt lär det inte bli antar jag.

En annan sak är att jag har en Hayward pump som blev programmerad av poolfirman att gå upp och ner i varvtal. Det funkar så där tycker jag. Har stängt av programmeringen nu och kör konstant på 2400, då blir det bättre.

 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
klicka här för att begära prisuppgift Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd