Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fredde-Gbg

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SCUBA II / SmartTest
« skrivet: juni 29, 2018, 18:48:31:31  »
Hämtade min SmartTest idag, verkar väldigt bra tycker jag. En fråga bara, vid mätning av totalt klor (CIT) står det DPD No.1 + DOD No.3. Betyder det att jag skall mosa ner två tabletter tillsammans?

2
Vatten och kemi / ”Strävt” vatten?
« skrivet: juni 01, 2018, 13:25:32:32  »
Gjorde i samband med poolstart förra veckan en PH-mätning med tabletter. Justerade baserat på den mätningen ner med ca 3dl ph-sänk och skickade på 4-5dl chockklor.

Senare samma dag konstaterade jag att läckage i fyra limmde slangar så cirkulation stängdes av i 1,5 dygn när slangarna limmades. Vid återstart så pyttsade jag på ytterligare 1,5dl chockklor och klippte hörnen på en veckopuck och la den i skimmern.

Vattnet är ordentligt strävt. Med tabletter mäter jag PH till 7,6-7,8 och klor till strax under tre. Mäter jag med en sticka så mäter jag ph till 6,8 och klor till 2-3.

Vet inte riktigt vilket håll jag skall gå här....  just no avvaktar jag.

3
Markpooler. / Kabel till lampa, 6mm2?
« skrivet: maj 23, 2018, 17:04:40:40  »
Letar kabel till mina lampor. Elektrikern tyckte den ena var onödigt lång så den är nu en halvmeter för kort. Set inget annat alternativ än att byta kabel.

Det som sitter där är H07RN-F 2G6 alltså en mjuk 6 mm2 med två ledare. Men var hittar jag en sådan? Motsvarande 4-ledare är inga konstigheter men just 2 ledare är det ingen som har. Nån som har alternativ som funkar? Jag har inte lust att lägga två lösa FK då kabelröret är vattenfyllt utan jag vill ha dubbel isolering. 4 ledare 6mm2 lyckas jag inte dra igenom kabelröret.   

4
Vatten och kemi / Hur långa slangar till minimaster?
« skrivet: april 23, 2018, 19:58:45:45  »
Skall skava på anborrningsbyglarna till Minimastern men funderar på hur långa slangar man kan ha från doseringspumparna? Min lämpliga placering i kombination med att man skall in efter värmepumpen gör att ca 5 meter långa slangar vore lämpligt för min del.

Och vad skall det vara för material i slangarna? Jag har rätt bra med 5mm armerad slang för kylvätska liggande som jag hoppas duger. Tror det är PVC i den slangen.

5
Markpooler. / Matta i botten under linern?
« skrivet: mars 30, 2018, 12:08:22:22  »
Rev för två veckor sen ut linern pga dålig passform och kvalitet och skall förhoppningsvis få den ersatt av en platssvetsad.

Det var ordentligt blött under linern, det har troligtvis kommit in i hörnen som haft väldigt stor radie pga den felbyggda linern men även genom en lampgenomföring pga felaktig montage.

Poolen har dock varit helt tömd sen November skulle jag tro.

Mattan på väggarna är nån form av foam, ca 6-8mm tjock och verkar ha slutna celler då den inte håller nåt vatten alls.

 Golvet däremot är nåt som i mångt och mycket påminner om en markduk. Jag vek ihop den och la den på en pall i poolen. Nästkommande tre dagar kunde jag ösa och svampa upp 35 liter som droppat av.

Jag har lagt ut den på tork när det varit solsken och den kommer npäig att torka under påsken.

Men är detta verkligen rätt duk? Känns som om det kommer att vara en konstant blöt duk som aldrig torkar under 15-20 års tid?

Kanske kan komplettera med nån bild senare..

6
Markpooler. / Hur fäster men överkanten på platssvetsad liner?
« skrivet: november 25, 2017, 22:28:33:33  »
Eventuellt så byts min fabrikssvetsade liner mot en platssvetsad.

Frågan gäller hur man fäster linern i överkant. Poolstommen är thermopool och på toppen har jag en linerlist och över listen ligger sargstenar limmade. Jag är inte överdrivet sugen på att ta bort stenarna. Jag är inte ens säker på att det går och jag har lagt en hel del tid på att få dit dom.

Så... Vad och hur göra?

7
Markpooler. / Linerleverantörer, både fabriksvetsat och platssvetsat?
« skrivet: september 16, 2017, 11:20:55:55  »
Pga veck i botten, skit under linern mm så blir det totaltömmning och demontage av linern.. Det är garantiärende som leverantören nu säger sig ta. Dom säger också att det inte är några bekymmer att få det bra trots all håltagning. Jag är inte lika säker, det är mycket som skall matcha, framför allt då vi har helgaveltrappa.

Så jag försöker få en bild över mina alternativ, i första hand ekonomiska aspekter. Kikar både på fabrikssvetsat men föredrar naturligtvis platssvetsat. Nån som har några tips? För platssvetsat är det Göteborg.

8
Säkerhet / Övertro på jordfelsbrytare
« skrivet: augusti 31, 2017, 12:40:35:35  »
Vad finns det för olika situationer där en jordfelsbrytare inte tillför nåt alls säkerhetsmässigt i en poolmiljö? Grundförutsättningarna är att den är korrekt installerad och fungerar. 

Många (och jag är en av dom) har en övertro på jordfelsbrytares förträfflighet att i alla situationer bryta men i min yrkesroll har jag ramlat på ganska skrämmande beskrivningar om vad som skulle kunna hända utan att en jordfelsbrytare löser ut.

Då jag inte är elektriker så undrar jag hur det ser ut för en privat poolinstallation?

9
Pooltäckningar / Frågor om solfolie?
« skrivet: augusti 28, 2017, 23:47:47:47  »
Pillade lite med altanen igår kväll och kunde bara konstatera att trots taket så fullständigt forsar det ut värme uppåt. Har därför funderat på en solfolie att ha på under nätterna.

Hur jävlig är en sån att få av och på? Upprullare är helt uteslutet utan det är helt manuel hantering som gäller.

Nån som har tips på prisvärd (billig) leverantör? Funderar på den lite tonade varianten.

10
Vatten och kemi / Klorautomat Nån som provat?
« skrivet: juli 31, 2017, 11:35:05:05  »
Nån som har nån erfarenhet av klorautomat?

https://www.poolklor.com/produkt/klorautomat-pentair-inline-transparent/

https://www.poolklor.com/produkt/klorautomat-hayward-offline/Jag antar att det är helt manuellt och man skruvar in sig på ett lämpligt flöde? Nån som vet om det finns med nåt mer automatiserat med styrning?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!