Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Onsalabo

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Is i värmepumpen
« skrivet: augusti 23, 2020, 22:40:17:17  »
Tyckte att värmepumpen lät märkligt. Ett brummande ljud som jag inte har hört förut. Gick och kollade och hela gallret för kondensorn var belagt med ett tjockt lager is. Såg även från andra hållet att fläkten stannat då den frusit fast. Drog bara ur sladden för att isen ska smälta och får titta på det i morgon. Det är en Brilix från Rubinpool.

Någon som har någon aning om vad det kan vara för fel?

2
Teknik / Poollampan slocknar
« skrivet: juli 29, 2019, 22:57:00:00  »
Jag har en 12V poollampa ansluten till en transformator. Jag tänder och släcker via en trådlös fjärrkontroll. Nu har jag fått problem med lampan. När jag tänder så tänds lampan i ett par sekunder och sedan slocknar den. Likadant när jag försöker tända den igen. Kan det vara så att det har blivit något fel på transformatorn eller vad kan det vara för fel?

3
Vatten och kemi / Sandfiltret läcker
« skrivet: maj 21, 2017, 09:39:08:08  »
Förra året var andra säsongen med pool för oss. Framåt slutet av säsongen började sandfiltret läcka nere vid vinterpluggen. Det droppar sakta så det är kanske inte mer än 1-2 liter per dygn som försvinner.

Jag ringde Rubinpool som aldrig hade hört talas om problemet tidigare. Köpte en ny dräneringsplugg och monterade den men det läckte ändå:

http://www.rubinpool.se/produkter/pool-tillbehor/sandfilter-pump/reservdelar/draneringsventil-sandfilter-emaux

Jag noterade att pluggen inte var monterad med gängtejp från början så jag provade med tejp men det läckte ändå.

Nu har jag inte satt igång poolen för säsongen men jag misstänker att det fortfarande läcker. Några idéer på hur jag kan gå vidare? Känns surt att köpa ett helt nytt filter då den största kostnaden antagligen är för ventilen som ju fungerar bra. 

Det här är mitt sandfilter:

http://www.rubinpool.se/produkter/pool-tillbehor/sandfilter-pump/sandfilter-emaux-20-70kg

4
Vatten och kemi / Grön pool inför stängning
« skrivet: oktober 05, 2015, 18:28:54:54  »
Jag hade lite för låg salthalt i poolen efter allt regnande och en del påfyllningar under sommaren på grund av ett mindre läckage. Detta resulterade i att saltklorinatorn inte producerade tillräckligt med klor och poolen blev grön nu i höst.

Jag misstänker att det inte är bra att stänga den så och därför chockade jag poolen i förra veckan. Det blev inte mindre grönt för det så nu har jag precis chockat den igen.

Jag har även hällt i mer salt så att saltklorinatorn kan gå ett tag till.

Är det ett problem att vinterstänga med grön pool? Jag antar att man vill chocka en pool med någorlunda klart vatten och sedan stänga för säsongen? Just nu är det 19 grader i poolen. 

5
Vatten och kemi / Hur ofta chockar ni poolen?
« skrivet: juli 26, 2015, 13:18:11:11  »
Jag har precis fått igång min nya pool som har en salvatrenklorinator och automatisk reglering av pH. Sitter just nu och läser på om poolkemi.

Hur ofta chockar ni era pooler? Jag har förstått att bundet klor byggs upp med tiden på grund av föroreningar som det fria kloret binder till. En del leverantörer rekommenderar att man chockar poolen var 7-14 dag men här på forumet verkar det som om många bara chockar vid öppning och stängning och vid problem med algtillväxt. Hur ska man tänka och hur hög klorhalt måste man uppnå?

6
Vatten och kemi / Fråga vid uppstart av pool
« skrivet: juli 22, 2015, 10:11:59:59  »
Så blev då poolen äntligen klar och jag startade cirkulationen i går. Jag har haft stillastående vatten i poolen ett tag som var lite grönt men man kunde tydligt se botten på poolen. Nu kör jag cirkulationen, har saltat vattnet och har satt saltklorinatorn i läge boost som producerar max klor. Tänkte köra så i ett par dygn.

Nu på morgonen var vattnet inte klart längre utan lite vitmjölkigt och man kan inte längre se botten. Jag antar att det är döda bakterier och alger och att ytterligare ett par dygns filtrering löser detta?

Saltklorinatorn justerar pH automatiskt och det ligger på 7.2 just nu så jag antar att det är ok. Värmaren är inte inkopplad ännu men tänkte göra det idag. Poolen håller 21.5 grader just nu då jag toppfyllde den i går. Innan dess hade jag vatten till strax under inloppet.

7
Säljes / Poolstege
« skrivet: juli 07, 2015, 22:17:32:32  »
Helt ny poolstege säljes. Fästen för ingjutning medföljer. Ska du skruva fast den i trädäck får du komplettera med andra fästen från t.ex. Rubinpool som levererade stegen.

Säljer den då jag behöver en fällbar stege med fästen längre från poolkanten för att täckningen ska gå fri från stegen.

Kom med ett bud!

8
Teknik / Frekvensstyrd pump
« skrivet: april 09, 2015, 21:39:59:59  »
Det finns ju poolpumpar med ställbara varvtal. Dessa kostar ofta 10-12000 kr eller mer. Jag har även sett att det finns frekvensstyrning för vanliga 1-faspumpar som gör att man kan alternera mellan några olika varvtal. Folkpool har en frekvensstyrning som kostar 3-4000 kr.

Någon som har provat? Fungerar det?  Jag är inte ute efter besparingen av el så mycket som möjligheten att reglera ner varvtalet och ljudet nattetid och när man sitter runt poolen.

9
Teknik / Förankring av pump till jet stream
« skrivet: juli 16, 2014, 09:29:19:19  »
Jag är mitt upp i bygget av en rund Rubinpool med 6 meters diameter. Nu har turen kommit till pumphuset för min jet stream. Tanken är att bygga ett hus av lecablock bredvid poolen och ställa pumpen där. Men hur ska jag förankra pumpen. Att borra och plugga i lecablocken lär väl inte hålla? Jag har funderat på att skruva fast pumpen på en skiva av marinplywood eller ska jag fästa den på träreglar? Bör man sätta gummibussningar emellan?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd