Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Anti Turmoil

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Letar efter en sexkantsnippel förminskande
« skrivet: juni 03, 2015, 10:08:44:44  »
Hej, har inte varit inne här på länge men söker nu febrilt efter två sexkantsnipplar som är av pvc och kan förminska från 63 mm till 50 mm.

Någon som vet en bra sida som har typ alla kopplingar som finns?

2
Markpooler. / Badsommaren 2012
« skrivet: augusti 10, 2012, 08:43:12:12  »
Nå vad tycker ni, jag håller tummarna för att det ska bli lite bättre väder nu i Augusti, sena mörka kvällar och bad. Fram till nu tycker jag däremot att sommaren har så att säga varit SKIT! Det har här i Linköping mest blåst och regnat och då har vi ändå 32 grader i poolen men man fryser ihjäl när man går upp ur poolen.

Hur har ni andra haft det, badat mer eller mindre denna sommar pga vädret???

3
Markpooler. / Så här bygger vi nog inte i Sverige
« skrivet: juni 18, 2012, 21:50:18:18  »
Tycker att jag saknar en del grundarbete under denna film, jag såg inga armeringsjärn heller men jag kanske blundade då de visades...


4
Ovanmarkspooler / Kollade till min vinterstängda pool
« skrivet: februari 04, 2012, 07:27:08:08  »
Har stängt poolen för första gången i år och kollade lite efter några månader. Tyvärr har jag inga vinterplåtar och det regnade en del i höstas. Nu när jag tog bort poolskyddet så har det släppts ner så pass mycket vatten att det bara är några cm till skimmer och inloppet. Jag hade tömt cirka 40 cm vatten och den nivån har höjts med 35cm, illa eller?

Jaja, får se hur det blir till våren, har tänkt att öppna till mitten av april...

5
Teknik / Vibrationer från pumpen
« skrivet: juli 24, 2011, 21:13:26:26  »
har nu äntligen fått in allt i garaget men märkte precis att pumpen skapar vibrationer in i huset och till två sovrum, nu ska vi värma vår pool med fjärrvärme vilket innebär att vattnet strömmar igenom en växlare som styrs av en termostat, om jag stänger av pumpen på natten kommer troligen fjärrvärmen stå och värma eftersom temeperaturkännaren styrs av temperaturen på det vattnet som cirkulerar. Hur fan ska man lösa detta...

Bifogar en bild där man kanske kan se hur det ser ut...

6
Uppvärmning / Fjärrvärme
« skrivet: juni 19, 2011, 12:53:03:03  »
Ska snart börja värma vår pool med fjärrvärme, satt och funderade på hur det fungerar med värmetransporten till poolen om pumpen enbart får gå 8 timmar om dagen. Ska man sätta så att pumpen startar med jämna mellanrum även på natten för att värma eller bara låta punpen gå när man ska bada?

Värmeväxlaren kommer såklart ha värme till sig hela tiden men om pumpen inte drar värmen till poolen känns det konstigt eller?

7
Byggtrådar / JF Storpool 6.1x3,5 meter byggstart 16 juni
« skrivet: juni 13, 2011, 19:45:44:44  »
Nu har vi äntligen kommit på vad vi ska syssla med de närmaste veckorna/ månaderna. Vi ska bygga pool. Vi bestämde oss den 5 juni, funderade och kom på vart den skulle ligga den 6 juni och beställde på poolen den 7 juni. Den 7 juni var jag även i kontakt med byggnadsnämnden och fick reda på att ovanmarkspooler i Linköping behöver bygglov så nu gräver vi ner den så den sticker upp ca 50 cm vilket innebär att vi inte behöver bygglov men en större plånbok.

Den 7 juni ringde jag även rörkillen, grävaren och snickaren.

På onsdagen kom grävaren hem till oss och förberedde en offert, den fick vi idag den 13 juni. Han börjar gräva på torsdag eller fredag, troligen fredag.

Så nu har vi klarat av de första stegen, beställt pool, vet var poolen ska ligga och fixat grävaren. Nu kommer de övriga problemen...

Var ska man placera pumpen och filtret, har förstått att det optimala är att ha detta under vattennivå men det kommer troligen inte bli aktuellt, som det är nu så tror jag att vi ska placera pumpen och filtret i garaget och dra cirka 15 meter slang till poolen. Detta är också cirka 1.2 meter ovanför vattennivån så vi får se vad rörmokaren säger när han kommer.   Jag tänkte gör en typ av kulvert för att dra slangen i, 300mm bred som ska gå från garaget till poolen, för att underlätta om man behöver byta slangar, är detta smart? Ovanför kulverten kommer vi lägga en träaltan/soldäck på grus.

Garageplaceringen av pump och filter har flera fördelar, frostfritt och nära till fjärrvärmen som ska ge poolen värme.

Nackdelar, långt från poolen, jag vet inte hur det fungerar när man ska städa poolen men tydligen ska man ändra saker på pumpen och sen är det lättare att leda bort vattnet när man backspolar om man gör detta nere vid poolen och inte i garaget då jag antar att jag behöver dra en slang ut ur garaget till närmaste gräsyta.

Kostnader sofar,

Poolpaket 26 000
Grävning 86 000 exkl moms (vet inte varför vi fick offerten utan moms...)
Trall/altan och snickerier runt poolen, kostnad, ingen aning, måste få snickaren att komma hit och kolla på det.

Fan vad dyrt det blev att gräva ner, vi som ville komma undan billigt, bara ta bort 20 cm och lite singel och stenmjöl. Nu ska vi ta bort ca 80 cm eller lite mer kanske en meter.  

Bifogar en före bild och kommer om ett bra tag ge er en efterbild. Den bilden säger inte mycket då jag inte har ritat ut poolen men den ska ligga längs med en liten väg och nedanför stenarna, ni ser ett vitt snöre och det är poolens längd, kanske ser ni även bredden...


8
Inomhuspooler / inspiration till er alla
« skrivet: oktober 21, 2008, 12:07:57:57  »
hej

hittade bilder på en snygg inomhus pool, en sådan skulle man vilja ha!

http://www.palmfinearts.nu/Galleri/Jobb/relax/Relax.html

9
Markpooler. / Trodde våren var påväg
« skrivet: mars 17, 2008, 15:53:39:39  »
nu vräker snön ner och alla drömmar om att planera hur trädgården ska bli får vänta litegrann, snöar det hos er också?

10
Markpooler. / Hur hög mur runt poolen?
« skrivet: november 06, 2007, 14:19:35:35  »
Jag har en fråga, hur ska man göra för att undvika detta :D


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1177730.ab


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd