Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - LinaM

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Att mäta klor
« skrivet: augusti 08, 2020, 21:15:53:53  »
Hej!

När man läser på inför uppstart av poolen så står det (kanske inte överallt men nästan) att man mäter klor en gång i veckan. Är det verkligen någon som lyckas med det, särskilt med tanke på att kloret ska vara så nära 1 som möjligt?

Vi har ju inte haft poolen igång särskilt länge men har provat både med veckoklor och dagsklor och har mätt hyfsat ofta för att få koll på och förståelse för hur kloret ändras beroende på hur mycket klor vi tillför och hur mycket vi badar osv.

Som idag t.ex:

Vi tillsatte 4 tabletter dagsklor igår kväll, kloret låg efter några timmar (och lite bad) på 1.8. Mätte igen imorse, då var det 1.10. Eftersom vi skulle bada på eftermiddagen tänkte vi att det kommer inte att räcka (dvs. det kommer att gå under 1 innan vi ens börjat bada) så vi la i en veckopuck. Mätte efter lunch innan badet och då låg det på 1.23.

Pooltäckningen var av hela eftermiddagen, det var soligt och mycket bad.

Vi mäter igen vid 18 och då är kloret nere på 0.35.

Våra frågor blir då:

 - Ska man verkligen hålla på och mäta såhär och justera även under dagen när man använder dagsklor? Eller skulle vi varit nöjda med att det var över 1 på förmiddagen och sen badat på och inte brytt oss om hur kloret såg ut under dagen?
 - Om man istället använder veckoklor, ska man verkligen hålla på och mäta och justera varje kväll? Eller ska man ignorera att kloret går så lågt efter bad och bara lita på att efter badet kommer veckopucken att "ta upp" kloret till bra nivå igen? Men säg att vi skulla vilja bada igen nu, då skulle ju kloret vara under 0,5 (vi mätte igen vid kvart över åtta och då hade det kommit upp till 0,46).

Att mäta en gång i veckan känns som ett skämt i och med att kloret ändras såpass mycket beroende på väder, bad osv så därför undrar vi: hur gör ni andra?

Dessutom står det olika värden på olika ställen. Hade läst att fritt klor ska lägga på 1-3 men såg nu att på vår leverantörs hemsida står det 0,5-2...

/Lina

2
Vatten och kemi / Klorvärde - dagsklor
« skrivet: juli 31, 2020, 09:08:09:09  »
Hej!

Vi fyllde klart vår (nya) pool i måndags. Den är 3x6 m och vi använder folkpools produkter.

Chockklorerade i onsdags kväll (var tvungen att ordna med ph-värdet först). På torsdag em var klorvärdet bara 0,11/0,13. Följde folkpools kemikalkylator och tillsatte ytterligare chockklor. Efter någon timme var värdet 7,84.  På kvällen, kanske 3-4 timmar senare, var ph-värdet 0,84. Då tillsatte vi 3 tabletter dagsklor (vilket var någonstans mittemellan minsta och maximala rekommendationen för en 3x6 m pool).

Nu på morgonen är ph-värdet 7,68 (alltså något högt) men klorvärdet endast 0,38 (har inte mätt något annat utöver alkanitet som ligger på 63).

Vi har inte hunnit täcka poolen och värmen är inställd på ca 27-28 grader (tror jag). Antar att det helt enkelt förbrukas så fort (även om det ju inte varit direkt så mycket solsken mellan igår kväll och nu på morgonen när jag gjorde mina två mätningar). Att det skulle hunnit bildas så mycket alger som konsumerar kloret känns inte rimligt, men vad vet jag.

Mina frågor är nu:

1) Vad ni tror om att kloret sjunker så snabbt - är det helt enkelt sådan förbrukning pga otäckt och varm pool?

2) Hur vi gör för att få upp det. Tänkte köpa veckotabletter istället idag, men ska vi bara lägga i en sån (kloret lär sjunka mer innan vi kan göra det, jag får inte upp luckan till bräddavloppet och mannen jobbar) eller ska vi chockklorera igen och därefter i med en veckopuck. När lägger vi i så fall ner den?

3) Skulle ni göra något åt ph-värdet eller avvakta? Vi tänkte rengöra med poolroboten och den ska ha högst 7,6 står det.

4) Kan man bada trots att kloret är under 1. Får ångest av att ha byggt en pool som bara står och barnen längtar.

Tack på förhand!
/Lina

3
Markpooler. / Var kan vi hitta locklist till linermonteringen?
« skrivet: juli 21, 2020, 14:16:47:47  »
Hej,

Montering av liner närmar sig och efter att ha läst i olika tråder här har vi insett att det vore skönt att ha det som verkar kallas för locklist (i vår leverantörs beskrivning kallas det för linerstopper), alltså listen som man använder för att "hålla fast" linern i hörnen. Det följde inte med, har försökt hitta var det går att köpa utan framgång. Någon som kan ge tips? (Om det inte är tillåtet att nämna företagsnamn kanske någon kan ge oss en ledtråd på vad vi kan googla på istället.  O0)

Tack på förhand!
/Lina

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd