Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fredde-Gbg

Sidor: [1] 2 ... 29
1
Markpooler. / SV: Platssvetsad liner...ska det se ut så här?!
« skrivet: juli 15, 2020, 12:46:03:03  »
Har pratat med konsumentrådgivaren. Först måste vi (mitt i högsäsongen) få hit en annan firma för en bedömning. Dömmer de ut arbetet som inte fackmässigt, så kan vi bestrida fakturan till företaget i första hand (kollar man på tidigare fall, så verkar de inte vilja kompromissa fram ngn lösning). Då får man bestrida till inkasso, vidare till kronofogden och sist är det domstolen som avgör tvisten. Det blir till att sätta sig in i allt nu i veckan...👎🏻

Reglerna är ju att om ni bestrider till företaget så har dom inte rätten att skicka det vidare till inkasso eller kronofogde. Nu händer det väl ofta ändå och då upplyser man inkasso om att fakturan är bestriden. Jag tror inte på att dra det till Tingsrätt, har man Full hand i konkurser så ligger en ny konkurs närmare till hands än att man som företagare går till tinget.

Intressant att dom fortfarande får handla med Elbe, dom kan inte fått mycket betalt från förra konkursen. Dom svetsade in en Elbe Pearl Silver Lagoon liner i min pool med men innan jag hann reklamera för att det läckte och var ganska risigt utfört så kursade dom. Fick lösa läckaget med en annan lokal leverantör som i princip dömde ut jobbet ”som det slarvigaste han sett”. Nu är det tätt, det slafsiga utförandet lever jag med.

2
Teknik / SV: Jetstream...
« skrivet: november 29, 2018, 19:02:05:05  »
Jo - jag har kollat på några kasserade stora cirkulationspumpar på jobbet, men nja. Dom var ju kasserade av en anledning, materialen ska ju tåla poolvatten, jag är osäker på flödet dom ger och jag måste ändå ha ett snyggt och bra munstycke o s v. Trevligast och enklast vore att hitta en komplett jetstream som är avsedd för just detta.

"materialen skall ju tåla poolvatten". Poolvatten (om man inte kör saltvatten) är väl kanske inte nån direkt ohanterbar kravställning för NÅN pump avsedd att flytta vätska (eventuellt undantaget bensinpumpen på en bil då).

3
Markpooler. / SV: Cellplast val: XPS300 eller S80
« skrivet: oktober 14, 2018, 12:35:36:36  »
Det är extrem prisskillnad på EPS och XPS. Om jag inte minns fel så finns det EPS upp till 200.


4
SpaForum / SV: Värme med endast cirkulationspump?
« skrivet: oktober 07, 2018, 21:03:28:28  »
Skall tilläggas sandfilter + cirkulationspump har varit i gång under en veckas till innan vi fick värmaren inkopplad. Värmen var redan då uppe i 30 grader! Vi tyckte det lät så skumt men leverantören förklarar att det är helt normalt!

Och när var det? Inte nu senaste veckan gissar jag? Pumpen ger ingen mätbar effekt. Antar att du har ett transparant pooltak och att det var i juni?

5
Övriga frågor! / SV: Plocka ur poolbemysning vid vinterstängning?
« skrivet: september 30, 2018, 16:39:45:45  »
Vad händer om lampan sitter i lamphuset och poolen blir bottenfrusen?
Trycks lampsatsen sönder eller vad är värsta scenario?

Isen trycker sönder ljuskällan och med baljan i potta (eller vad det skall kallas) blir det smala kanaler som isen kan expandera och frysa i.

6
Övriga frågor! / SV: Plocka ur poolbemysning vid vinterstängning?
« skrivet: september 30, 2018, 12:06:30:30  »
Låter ju bra då Aqvisdecket är isolerat och att vi bor i Linköping och har ungefär samma klimat som ni. Jag tror jag chansar i år.

Pratade men en som liksom jag hade så korta sladdar att han inte fick upp lampan på kanten. Han köpte en 100mm EPS skiva på Byggmax och delade i mitten och sågade han en slits i varje som lampsladden passade i. Sen flöt lamprna omkring På varsin 60x60cm stor flotte, alternativt var fastfrusna i isen hela vintern. Funkade tydligen bra.

7
Vatten och kemi / SV: iDip Hjälp !!!
« skrivet: september 19, 2018, 09:22:21:21  »
Jag skulle vilja veta om kunskapen inom denna webbplats om uppgifterna faktiskt delas eller inte, för att jag vill ändra informationen.

?

8
Pooltäckningar / SV: Varning för Kustens Pool
« skrivet: september 17, 2018, 15:28:05:05  »
Vi beställde ett pooltak av Johan på Kustens Pool i oktober förra året.
Efter många turer och 100 tals samtal så dök det upp ett pooltak i februari i år som var en total katastrof.
Fattar inte hur man kan leverera sådan skit.
Efter lika många samtal så kom Johan & Co och hämtade upp pooltaket i maj.
Vi blev lovade ett nytt i augusti. Detta kom aldrig och nu i slutet av augusti har företaget gått i konkurs.
Johan på Kusten Pool luras och svarar aldrig i telefon.
Till min förvåning finn det alla redan en nu hemsida med nytt telefon nr till Kustens Pool.
Köp inte av dem ni blir lurade, de borde ha näringsförbud. >:(

Det beror på att dom bytte namn på företaget innan konkursen, troligtvis för att inte smutsa ner namnet Kustens Pool. Ang. Näringsförbudet så kan jag väl bara hålla med. Det var väl andra konkursen på ca tre år tror jag. Man kan ju fundera på hur dom nu med uppstart för tredje gången (minst) får leverantörsförtroende och hur dom köper in utrustning. Det lär ha varit en hel del obetalda leverantörsfakturor.

Om du söker på Härliga Bad så hittar du en del färsk  aktivitet i den tråden. Det är samma gossar.

EDIT: länk  https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=11064.msg109942#msg109942

9
Ovanmarkspooler / SV: När stänger ni poolen för säsongen?
« skrivet: september 13, 2018, 15:35:08:08  »
Stängde i söndags efter att ingen haft en tanke på att bada i en vecka. Hösten kom rätt ordentligt i helgen som gick så der kändes naturligt och ekonomiskt.

Med stänga menar jag att jag ströp värmepumpen. Cirkulationen rullar på som vanligt. Kommer att hålla den med klor och backspola och sänka nivån under jet-seimmen när temperaturen når 10-12 grader.

10
Markpooler. / SV: Mobilt poolskydd -trall
« skrivet: september 11, 2018, 07:42:32:32  »
Hej Fedde-GBG. 20 cm höjd ser jag inte som något större problem. Vinsten är ju bla att slippa ha separata vinter/sommar överdrag. Jag hade tänkt mig 2 st mobila skydd, styvt 4x4m. Har du beräkningar som du kan presentera här på forumet?

20cm var med spännvidd på 4m (min pool är 3,5m bred). Men på andra hållet så fick jag det till 37-45cm + trall beroende på antal balkar. Jag designade med svetsade eller skruvade balkar i aluminium. Den lösningen var död redan innan den lämnade ritbordet. Tungt och klumpigt.

Jag köpte ett lågt tak som tål snö istället för 50’.

Sidor: [1] 2 ... 29
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!