Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jansch

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Är det någon som vill ha 2st 300W halogenlampor?
« skrivet: augusti 16, 2018, 10:55:40:40  »
Alltså endast lampor, ingen armatur. Helt oanvända.
Det är väl i sig många som fått sådana över när man köper armaturer och vill ha LED istället.

Hur som helst känns det som slöseri att kasta dom. Kan hämtas i Trosa eller skickas.
ring Janne 070-5937878

2
Pooltäckningar / SV: Lamellskydd nedfält i pool - för/nackdelar?
« skrivet: augusti 10, 2018, 20:28:32:32  »
Jag har ett lamellskydd från Poolkungen och det är 3:e säsongen.
Det är oerhört praktiskt och man blir riktigt lat och bortskämd! Man vrider på nyckeln på morgonen och ca 1 minut senare kan man bada. Det "jobbigaste" är när man man stänger poolen , då måste man hålla i nyckeln under 1 minut av säkerhetsskäl (så man inte stänger in någon under poolskyddet), alltså riktigt jobbigt att stå där och se hur poolskynket täcker poolen!.
Skämt åsido - jag badar mer nu när det är så lätt!

Åker man iväg på dagen för att handla eller jobba är det ju så enkelt att öppna/stänga.

Min pool är 9x4 meter + romersk trappa i ändan och 71cm av poolens längd täcks nu av övertäckningen för "lamellrullen", d v s trall och balk. jag gick precis ut och mätte.
Installationsanvisningen var lite "överambitiös" med utrymmesbehov och jag har funderat på att flytta bak rullen 12-15cm och därigenom flytta den vita balken lika mycket och korta ner trallen för att vinna ca 15 cm i längd på poolen.
Kanske blir det ett projekt nästa år.

Lamellerna isolerar väldigt bra (jag har ljusgråa) och under 3 veckors tid nu när det har varit så varmt på dagarna har värmepumpen aldrig gått igång!. Det är 29 grader i poolen nu, termostaten på 27grader och utetemperaturen just nu är 24,7grader och solen värmer fortfarande här i Trosa.

Det finns inget att oroa sig för hygien! Lamellerna har ju alltid kontakt med vattnet och är vattnet OK är ju lamellerna helt rena från bakterier.
Så här är det: När poolen är stängd kommer allt frömjöl/frökapslar/insekter/mm att lägga sig på poollamellerna. När man öppnar poolen åker ju poolskynket ner i ändan av poolen och vevas upp på rullen där breddavloppet är. Alltså, 5 minuter efter man öppnat poolen kommer allt "skit" att finnas i bräddavloppet.
LÖV OCH SMUTS "RULLAS ALLTSÅ INTE IN"!

Rengörningen sköter sig alltså själv förutom att man måste tömma bräddavloppets sil. Vid "våröppningen" av poolen är det givetvis smuts och annat på lamellerna och jag ägnade kanske 15 minuter att tvätta av lamellerna genom att dra en trasa (4-5 lameller i taget, köra igång och stoppa öppningen, 4-5 lameller till, köra igång och stoppa öppningen, osv.)

Det viktigaste budskapet från mej är kanske att jag är jättenöjd och det blir så himla enkelt att bada. Dyrt men helt klart värt pengarna. Riktigt bra investering!
Har haft pool med pooltak på en annan pool men värderar mer öppenheten och enkelheten med lamellskydd. Så trist med kondens och de klumpiga pooltaksbågarna. FÖR MEJ är det viktigare att få en trevlig sommarpool (till september) än en förlängd säsong med pooltak och kondens.
MEN! Smaken är ju som baken.....

Efter knappt 3 säsonger är det svårt att veta om det blir problem framöver. Personligen är jag inte orolig då jag gillar att "pula". Det som skulle kunna hända är ju läckage som resulterar i att motorn (som ligger inuti rullen och då under vattenytan) får problem. OBS! lågvolt, aldrig farligt! Som normal "hempulare" fixar man det själv med t.ex. nya kullager för några tio:r om oturen är framme.
Försöker att infoga en bild på hur mitt pool- skynke ser ut men lyckas inte få dom till datorn idag. Meddela mej mobilnummer på min mobil '(070-5937878) så skickar jag bilder om ni vill.

Janne i Trosa


3
Markpooler. / SV: Gulbrun missfärgning i trappa - Tips!
« skrivet: maj 23, 2018, 09:14:12:12  »
jag har flera gånger använt askorbinsyra på svamp, alltså strött pulvret på svampen. Tar ju lite tid för en hel trappa...

Men!
Har någon provat att hälla ner pulvret direkt i poolen och väntat någon dag? Funkar det?

4
Markpooler. / sandfilter läcker och glassand bra?
« skrivet: maj 23, 2018, 08:59:18:18  »
Har ett sandfilter från poolkungen där filterhuset är delat på mitten, tätas med en grov o-ring och ett spännband runtom håller ihop filterhusets båda halvor.

Det är väldigt svårt att få helt tätt, även om man drar åt spännbandet mycket hårt och är noggran att det inte ligger smuts emellan.
Borde jag smörja in o-ringen med t.ex. silikon (för VA) så att o-ringen lättare anpassar sig till spåret i de båda filterhalvorna?

Har någon haft samma problem?

Byta ut sanden mot glassand - ger glassanden mindre motstånd/ lägre tryck, alltså drar pumpen mindre el?

5
Markpooler. / SV: Stängning av värmepool inför vintern
« skrivet: oktober 21, 2017, 12:38:03:03  »
Jag lossar ena fästet på värmepumpen och vickar lite fram och tillbaka så att det sista vattnet rinner ut.
Våtdamsugare är väl en bra ide!

Det handlar ju om att inget rör få vara FYLLT med vatten för då kan frostsprängning ske. Ligger några droppar kvar är det nog riskfritt.

6
Markpooler. / Bekant behöver hjälp med vinterstängning av pool i Södertälje
« skrivet: oktober 21, 2017, 12:30:39:39  »
En bekant har byggt en ny Poolkunden pool i Södertälje och frågade mej om jag kunde hjälpa till men vinterstängning. Dom har varken tid eller kunskap själva och jag anser att dom borde ta hjälp första gången. Jag har inte heller tid eller möjlighet då jag inte bor i Södertälje.
Dom betalar givetvis för arbetet.
Poolen är en 4x8meter i plåt och liner med romersk trappa, nu vattenfylld men aldrig igångkörd. Värmepumpen ej inkopplad.
Det är givetvis ganska bråttom då frostnätterna börjar komma nu.
Är någon intresserad a att göra en insats Ring mej så förmedlar jag kontakten. 070-5937878 Janne

7
Byggtrådar / Foam till poolväggar och spackel
« skrivet: juni 12, 2016, 10:38:04:04  »
Precis nyregistrerad!
Jag bygger en styropor pool från Poolkungen och det är dags att montera liner. Men först vill jag se till att väggarna är släta så att inga ojämnheter syns genom linern.
Jag har monterat en regel längs hela ovankanten för att bättre kunna fästa linerlisten och även poolsargen mm.
Hur som helst, jag behöver både spackla här och var och jämna till poolsidorna.
I min poolsats finns ingen "Foam" att montera för att få en jämnare yta.
Var köper man "foamen" ? Kan man använda Foam för golvläggning.(stegskydd)?

Vad finns spackel för styropor? Tänkte först använda våtrumsspackel men det fäster ganska dåligt på styroporen och verkar inte tåla fukt!!!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd