Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - dragkrok

Sidor: [1] 2 3
1
SpaForum / SV: Synpunkter om DenForm 61
« skrivet: januari 01, 2016, 19:47:25:25  »
Jag tackar för era synpunkter, men jag velade lite för länge så det gled mig ur händerna.....blev ett annat spa istället  O0

2
SpaForum / Synpunkter om DenForm 61
« skrivet: december 15, 2015, 21:46:14:14  »
Hej på er!

Har gått i tankar om att utöka poolbeståndet med ett spabad, ett billigt sådant.....och jo jag vet att de billiga spabaden är "kinaspa" så den diskussionen behöver vi inte ta.

De spabad jag kikat på är typ Bauhaus o.dyl. mellan 35-40kkr......men nu till saken, jag har snubblat på ett DenForm 61 som är till ett betydligt bättre pris än jag sett tidigare och är lite nyfiken på synpunkter från er som har erfarenhet från detta bad....kort sagt, är det något bra?

3
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: augusti 01, 2014, 23:00:00:00  »
Klart ni ska ha pool fredl......och självklart får du fråga om kostnaden.

Totalt har bygget kostat 49.700:- så här långt och det som då återstår är att bygga över den vita plåt-sargen och så ska det dit en elektriker så småningom för att göra en fast central på altanen (just nu är det förlängningssladd som gäller) samt så ska ev staket upp runt HELA däcket.

Kostnaderna är fördelade enl. följande:
JF-fritid 27370kr (poolpaket deluxe, marmorerad liner, 2 solvärmemattor. slang till solvärme, trevägsset, avstängningsventil, stegmatta, 12st poolvallar i skumgummi och frakt)

Grävning/bortforsling 5000kr knappt 4h arbete för grävare & lastbil (här finns mycket pengar att tjäna genom att jaga rätt på en grävare till rimlig kostnad, den första offert vi fick var på 16000+moms. Vi hade heller inga tippavgifter utan massorna dumpades hos en bekant).

Stenmjöl 5m3 1200kr (även här gäller det att hitta rätt åkare, det "stora" åkeriet i vår region skulle ha 1200:- bara i utkörningsavgift).

Dränering 3080kr (dräneringsrör, böjar, spolrör, dagvattenbrunn, markduk. Dränkbarpump hade jag sedan tidigare, hade även makadam till dräneringsdikena)

Övrigt till själva poolbygget 3015kr
   -konstgräsmatta 800:-
   -Tejp/lim/rostskydd etc, 725:-
   -Pem-slang 40mm (50m) 800:-
   -Pem-kopplingar 390:-
   -betongplattor till stödpunkter 300:-

Pool-däcket 10020:-
   -Bärlinor/stolpar 3060:-
   -Betongplintar 995:-
   -Trall 120x28 ca 300m 3630:-
   -Skruv/beslag 1980:-
   -Färg/pensel 355:-

Utöver själva byggkostnaderna så har jag lagt ytterligare 1800:- på övrigt material som hade behövts införskaffas ändå så småningom ex. ny skottkärra, ny cirkelsåg, gräsfrön, ny fogsvans o.dyl

Budgeten vi hade satt för vårt projekt var på 50000:- för i år (då var tanken att det nya däcket skulle byggas först nästa år), så det känns väl rätt ok  O0

Det som bl.a har hjälpt till att hålla kostnaderna nere var:
-Ett väldigt lättgrävt underlag bestående av endast sand, detta gjorde också att vi inte behövde lägga pengar på makadam till bärlagret.
-Padda lyckades jag låna gratis via bekant.
-Jagandet på priser för grävning och stenmjöl samt kontakter vid inköp av slang/kopplingar.
-Att vi längs ena långsidan på poolen la tillbaks den gamla trallen så där behövdes endast kompletteras med plintar och stolpar till den bärlinan (som numera hamnade över gropen)

Dagvattenbrunnen (1495:- på byggmax) är väl egentligen det enda jag känner att jag kunde jagat rätt på på annat (billigare) sätt, men men...

Förutom grävning/bortforsling samt utkörning av stenmjöl så har allt arbete gjorts själv. Det har varit ett jävulskt slit, under nästan en månads tid så la jag i princip all min lediga tid "nere i gropen" men med tanke på hur sommaren sedan utvecklade sig har vi inte ångrat oss en enda sekund.....snarare tvärtom......det är UNDEBART med pool!  <sol>

4
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juli 22, 2014, 16:58:44:44  »
Var ett tag sen jag uppdaterade nu.

Tog ett par dagar sen löste det sig med slang, tack vare en välvillig säljare på Ahlsells, så då blev både pump, sandfilter och solvärme-mattorna inkopplade.
Solvärme-mattorna har jag lagt uppe på altantaket

Eftersom kostnaderna skulle hållas nere så mycket som möjligt så var ju planen att endast återställa det gamla soldäcket i år så att vi fick åtkomst till poolen från ena långsidan......gick ju så där med det... ;)
Efter att ha gått och sneglat på den där gropen på andra sidan poolen ett par dagar så var det bara att sätta sig i bilen och åka till brädgården för nu skulle det byggas pooldäck...

Ytterligare en veckas slit sen var däcket är på plats (inspektionsluckan lyckades jag gömma undan på ett utmärkt sett tack vare att tidigare poolbyggare delar med sig av sina lösningar här på forumet)........så NU ska det bara njutas vid poolen resten av sommaren  8)  <sol>

Poolsargen väntar jag med till höstkanten innan jag ger mig på och bygger in den.....staketet runt poolområdet blir nog inte förrän tills våren (om det blir av över huvud taget). Hela vår baksida är ju redan stängslad på ett fullt tillräckligt sett, så för vår del handlar det mer om vi måste stängsla ute våra hundar från själva poolområdet eller om dom håller sig undan ändå (så här långt har vi ju "bara" fiskat upp en hund en gång ;D ).

5
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 08, 2014, 23:13:36:36  »
Premiärdoppet avklarat!.......trots endast 21 grader.....Underbart med pool  O0

Annars började dagen med att återigen öppna vattenkranen för fortsatt fyllning, därefter monterades sarg, skimmer och inlopp (mina 2 avstängningsventiler satte jag direkt vid skimmer & inlopp).

Pump/filter monteringen får tyvärr vänta någon dag till då det verkar vara stört omöjligt att få tag på slang i vettig dimension i mina trakter, PEM32 verkar vara det grövsta som alla har och det känns jäkligt klent.

I samband med badet så såg jag att linern behöver efterdras på ett par ställen, inge veck eller så utan den liksom "bullar" ut mellan vattenytan & sargen.....synd att jag inte la märke till detta innan sargen monterades, men, men.....det kommer nog något bra tillfälle till att rätta till detta också  ;)

Lite av dagen bilder:

6
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 08, 2014, 20:04:16:16  »
Lördag:

Ja, efter att ha tömt poolen under fredagen så började jag om med linern i lördags morse, slet och drog och töjde som en tok.....botten hur slät som helst och sidorna spända som en fiolsträng, men likt förb... så kommer vecken vid stödbenen  >:(
Bara att göra som Holton skriver.....gilla läget och hoppas att det inte syns så värst mycket när poolen är fylld.

Under tiden jag fyller poolen så passar jag på att börja med att återställa den delen av det gamla soldäcket som vetter mot poolen så att vi i alla falll får tralldäck på en sida av poolen i sommar.....mad vill ju inte att byggdens alla ungar ska klättra genom ett sandtag innan dom hopar i badet.

Påfyllnaden går inte precis med någon rasande fart, men det känns helt ok så som jag fått till vecken vid stödbenen....precis som Holton sa så kommer dom nog inte synas när poolen är fylld om man inte vet om dom.

7
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 06, 2014, 19:51:29:29  »
Jo men så det så.......så jävla enkelt skulle det tydligen inte gå  :-\

När jag kom upp en bit med vattenytan så hade jag världens veck vid stödbenen som var stört omöjliga att få bort......bara att tömma och börja om  >:(
Känns som om jag sträckt linern för mycket i sidled och för lite på längden då bottensömmen, som ska ligga i nivå med övre kanten på vallen, bara kommer upp halvvägs på längden medans den kommer alldeles för högt upp på bredden.

Tur jag han ta den där ölen tidigare.....för nu är jag nu inte värd den längre  ;)

8
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 06, 2014, 15:53:01:01  »
Nationaldagen är förövrigt en underbar dag att bygga pool på  8)

Idag har först skumvallarna kommit på plats och därefter har vi krängt på en solvarm liner  <sol>
....och nu äntligen rinner vattnet & bottnen på poolen är utslätad.
Dags att koppla på brunnsvattnet också så att vi får lite fart i påfyllningsprocessen......efter det är jag ta mig tusan värd en pilsner!

9
Ovanmarkspooler / SV: JF-Storpool 6,1x3,6 - budgetbygge
« skrivet: juni 06, 2014, 15:37:22:22  »
Erik & Shankly jag tackar ödmjukast för att ni delar med er av era erfarenheter, det hjälper sannerligen mig i mina beslut.
Jag kommer att placera pump och sandfilter enligt min ursprungliga plan (ca.10m bort i nivå med vattenytan) och skulle det av någon anledning inte funka så får jag väl flytta ner pumpen i gropen i värsta fall.

10
Ovanmarkspooler / SV: Poolbygge med Folkpool Gardenpool
« skrivet: juni 06, 2014, 09:01:22:22  »
Riktigt snyggt!  O0
Nu är det bara att njuta av sommaren.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag