|
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
Meddelanden - Gizz
1
« skrivet: september 29, 2011, 11:38:16:16 »
Hej,
Då var det dags att stänga ner för säsongen. Temperaturen i poolen faller stadigt och det börjar närma sig chockklorering inför vintern. Till frågan, vid vilken temperatur rekommenderas chockkloreringen att göras? Har hört alltifrån 10 grader till att det inte spelar någon roll. Såg någonstans att Folkpool rekommenderar att köra kloreringen vid 12 grader eller lägre. Hur gör ni?
Mvh Gizz
2
« skrivet: juli 20, 2011, 14:41:12:12 »
Hej,
Testar mitt poolvatten med stickor och Aquacheck digital. Igår fick jag värdet 4,5 på klor på Aquacheck och informationen i displayen säger OK, dvs varken HI eller LO. Men när jag skriver in 4,5 som klorvärde på Folkpools kemikalkylator på deras hemsida så får jag svaret att vänta med bad tills värdet understiger 3.0....
Frågan är alltså, vad ska man tro på? Är det OK att bada trots 4,5? PH och Alk ligger med fina värden.
Mvh Gizz
3
« skrivet: juli 20, 2011, 14:35:21:21 »
Hej,
Du har säkert rätt ang värmaren och med tanke på att inte bör ta så lång tid att få upp värmen igen när vi väl kommit hem så får det bli så.
Intressant dock vad gäller pumpen. Undrar vad som är mest skonsamt för pumpen? Att låta den gå konstant (vilket vår pump gör) eller att sätta den på timer med x antal start och stopp per dygn? Känns som att pumpen kan slitas snabbare med frekventare start och stopp?
Mvh Gizz
4
« skrivet: juli 20, 2011, 09:28:25:25 »
Hej Poolare!
Jag har en Folkpool Garden 3.90 sedan ett par år tillbaka. Ni som känner till denna pool vet att den är liten och går relativt fort att få hyfsad värme i.
I det poolpaket som ingick vid köpet ingår en liten elvärmare från Phalens. Jag använder mig mao av den för uppvärmning av poolvattnet. Nu under högsommaren så är den på konstant (jag vet...inte särskilt kostnadsekonomiskt...) och ger en behaglig värme på ca 28 grader. Eftersom värmaren kräver konstant flöde av vatten att värma så går även poolpumpen dygnet runt.
Nu ska vi åka bort en vecka och jag funderar på hur jag ska göra. Törs jag lämna värmare och pump på när jag är borta eller ska jag stänga av värmaren och sätta pumpen på timer istället? Vill ju att det ska vara badbart när vi är tillbaka men stänger jag av värmaren så tappar poolen snabbt grader. Dessutom, eftersom pumpen går konstant så har jag kanonfint vatten och är rädd att det inte blir lika fint om pumpen endast går på timer ett par timmar per dygn.
Elvärmaren har en säkerhetsanordning som gör att den stänger av automatiskt om flödet sjunker så det känns ganska säkert att låta systemet köra för fullt när vi är borta eller vad tror ni?
Mvh Gizz
5
« skrivet: september 14, 2009, 09:42:44:44 »
Hej,
Tackar för era svar. Ja, jag har nu hittat dräneringspluggen. När man dränerar filtret genom pluggen, finns väl en risk att sanden följer med vattnet ut misstänker jag?
Mvh Gizz
6
« skrivet: september 07, 2009, 09:59:39:39 »
Hej igen....!
Glömde att jag även hade en fråga angående vinterplugg.
Jag kommer att sänka vattennivån under utloppet när det ska vinterstängas. Dvs, utloppet kommer inte att vara under vattenytan. Ska jag trots detta ändå sätta vinterplugg på utloppet?
Mvh Gizz
7
« skrivet: september 07, 2009, 09:57:00:00 »
Hej! Snart börjar det bli dags att stänga ner för säsongen.  Som relativt nybliven ägare uppkommer i samband med detta ett antal frågor. En fråga som jag nu har är angående sandfiltret. Mitt sandfilter kommer att stå ute (under tak och relativt skyddat men ändå inte frostfritt) under vintern. Behöver sandfiltret dräneras på något sätt för att inte riskera att frysa sönder? Att ställa in filtret i läge "winter" förstår jag men krävs något ytterliggare? Filtret är Hayward (via Folkpool). Tack på förhand! Gizz
8
« skrivet: augusti 27, 2009, 15:34:04:04 »
Hej,
Jag har en linerpool och i botten ligger stenkross, singel, cellplast och bottenmatta.
"Problemet" är att det blivit tydliga synbara skarvar i linern mellan cellplastskivorna. Som jag har förstått det är det ganska vanligt? Är detta något att oroa sig för?
Som ett alternativ har jag förstått att man kan använda hårt packad sand istället för cellplast/som tillägg till cellplast men att det då finns risk att få tydligt synbara fotavtryck i linern eftersom sanden är mer foglig än cellplast?
Era erfarenheter?
Mvh Gizz
9
« skrivet: augusti 08, 2009, 09:56:44:44 »
Hej igen,
Flera frågor från en nybliven pool-ägare.
Vi har precis startat upp en Folkpool Garden 3.90. Det är en liten pool med badyta på ca 11 kbm. Just nu går pumpen dygnet runt men jag har tänkt att koppla in timern till pumpen.
Vad jag förstår så skall vattnet strömma genom systemet ca 5 gånger per dygn. Med vår pump och med den badyta som 3.90 har så innebär det att vattnet strömmar igenom på 1 timme. Dvs, för att uppfylla kriteriet på skifte 5 gånger per dygn så skulle det räcka om pumpen går 5 timmar per dygn.
Nu till frågan: Ska dessa timmar fördelas jämt över dygnet eller skall pumpen gå mer frekvent dagtid (dvs under badtid)?
Mvh Gizz
10
« skrivet: augusti 07, 2009, 17:21:27:27 »
Hej,
Dom flesta verkar anse att pumpen skall förvaras frostfritt under vintern. En säljare jag haft kontakt med på Folkpool anser att så länge man ser till att pumpen är helt tömd på vatten, så kan man utan problem förvara den utomhus. Känns tveksamt tycker jag. Era funderingar?
Mvh Gizz
|
|
|