CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tobbe e

Sidor: [1]
1
Teknik / Vattenläcka!?! Hjälp!
« skrivet: juni 16, 2012, 11:56:44:44  »
Hej Alla Poolvänner!
Byggde pool förra året. Allt fungerade super. Tömde ut vatten till vattennivån var under alla in och utsläpp, som det ska vara, innan vi stängde för säsongen. Startade upp för ca 2-3 veckor sedan. Fyllde på vatten, renade i några dagar, och efter en knapp vecka satte vi igång värmen. Har gått kanon fram tills tisdag /onsdag.
Håller på att göra i ordning runt poolen. Varit plattläggare (under ca 2 veckors tid) och murare som hållt på och paddat, och gjort snyggt. I onsdag skulle barnen bada, de kom inspringandes att det hördes konstigt. Tur var det. För där vattnet kommer ut i poolen var ingen jämn stråle utan "sprutt-sprutt-sprutt". Vattennivån hade sjunkit ett par cm. Fyllde på vatten under natten till torsdagen. Satte igång allting igen. Under nio timmar (med allt igång, värmepump och sandfilterpump) hade det sjunkit 3,5 cm. Vi kan inte se att det är vått någonstans vid sandfilterpumpen. 3,5cm i en pool som är 4x8, borde ju synas lite mer.

Vi vet ju ATT det läcker, men inte var. Poolen är en gjuten betongpool, så poolen i sig kan inte läcka vatten.

Vet någon var man kan få hjälp med detta utan att bli ruinerad? Vi tänker att det borde ju finnas någon form av ja, vattenkamera, (som det finns värmekamera) som kan se läckan, eller  något annat så man slipper gräva upp alla ledningar igen och ta upp allt som blivit fixat de sista veckorna.
Vi gräver gärna, men det känns som att leta efter en nål i en höstack...
Vi har börjat så smått gräva på två små ställen..Men där var snus torrt. Tyvärr. Tacksam för alla tips!

/ Tobbe

2
Hej!
Fnns det nånstans på detta forumet som man kan se bilder på pooler och hur det ser ut runt poolen, och hur man gjort med "miljön runt poolen" i trädgården?

Vi byggde pool i somras/höstas. Och nu har vi Ingen aning hur vi ska göra runt omkring. Jag tänkte att det kunde vara kul att titta hur alla ni andra gjort för att få lite inspiration!

Jag har varit inne på pool-återförsäljarnas hemsidor, men ja, tycker det hade varit roligare och trevligare att få se på riktigt =)

Gott Nytt År!

ps. Gärna tips om länkar om det inte finns här ds..

3
Hej Gott folk! Och god fortsättning efter julen  :)
Jahapp.. Nu står vi inför hur vi ska gå tillväga nästa år. Poolen är lagd. Rektangulär markpool med Lagun på ena kortsidan. Vi har (nog??) bestämt oss för plattor kring poolen. Men vi vill göra allt ordentligt när vi väl gör allt. Och det är tänkt till våren. Vi funderar på någon form av "lä" på nån sida av poolen, dock inte för högt. Tar TACKSAMT emot tips på var man kan hitta olika som lagt ut bilder på sina uteplatser kring pool och trädgård. Vet ej var jag ska börja leta, så tänkte att jag tar till experthjälp med detsamma = poolforum.se  ;)
Vi har tänkt ta till någon form av arkitekthjälp, men jag vill gärna kolla läget först, så man har någon uppfattning om vad man kan tänka sig (och Inte tänka sig)!

Gott Nytt 2012!

4
Köpes / Köpes! 20 m Polyteslang 50 x 3,7
« skrivet: juli 26, 2011, 12:08:01:01  »
Hej!

Vi fattas nu polyteslang, och undrar om nån har 20 m över att sälja?

Dimension: 50x 3,7

Mvh Tobbe E


5
 <help>

Nu har jag en liten fråga.

Vad är plus och minus på att lägga plattor eller trä runt poolen?

Vi har plattor runt huset, och inget trä alls i trädgården.. Huset är putsat.
Vi har hela tiden varit inne på sten / plattor, eftersom det ja, får vår del stämmer in med resten, och är underhållsfritt. Vi har ju tyckt det är snyggast.  ;) Man slipper måla och olja in det. O0

Men nu var det en bekant till oss, som hade plattor i det gamla huset, och nu i det nya huset hade de gjort ute platsen med trä istället.
Han menade att det är betydligt varmare och behagligare med trä jämfört med plattorna. Att de kan gå på trädäcket, från ja. april-sept iaf. Nu har ju inte dem pool (vad nu det har med saken att göra,  ??? men ville bara förtydliga). En tanke till var att man även kan få träflisor i fötterna, har ju småttingar också.

Ja, man blir ju helförvirrad!! :D   ::)   <hmm>

Vad tycker ni?? Vad har ni för erfarenhet av detta?

/ Tobbe

6
Markpooler. / Vilken pool är "bäst"?
« skrivet: juni 07, 2011, 10:18:08:08  »
Tjenare forum!

Alla ni erfarna poolägare och poolbyggare!

Detta är ju en hel Djungel det här med pooler!

Vad är "bäst"? Är en billig pool typ en sån runt 15-30000 lika bra bra som de som kostar 100000 och uppåt?

Vi är ute efter en pool med lite krångel, som håller Många år.. Men känner knappt någon som har pool, så det är svårt att veta säkert.

Vi har bl a tittat på pooliform.se ´s utbud. Dem är ganska dyra, men verkar samtidigt stabila. Vi har tittat på någon form av iso-block som man fyller med gjutning. På båda dessa gjuter man platta innan stommen ska upp. Men som ex vis JF eller annan pool, är de "sämre"?

Vad är sen plus och minus med "balja", stålstomme, plaststomme osv..

Super snällt om ni kan hjälpa mig med alla funderingar!

Mvh Tobbe

ps..Ber om ursäkt att jag la denna tråd tidigare, fast i "fel" forum..Den kom under "Byggtrådar" ds.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag