VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - AnteMalm

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Poolsarg
« skrivet: augusti 30, 2011, 13:58:02:02  »
Nu så är poolen nästan klar och då återstår altan, trall och sarg. Jag är till 100% säker på att jag skall  ha tralldäck. Antagligen blir det i brun impregnerad furu. Men den stora frågan är hur jag skall göra med sargen i så fall. Poolen är en 4x8 med romantrappa poolstore flexi pool i polyetenen.

Har antagligen bestämt mig för att jag skall göra sargen in något slags ädelträ typ kirai, IPE eller cumaro, då jag hört att dessa rör sig mindre.

1.   Frågan är om man skall lägga sargen ovanpå trallen eller om man skall sänka in den så den ligger "flush" med altanen.  Ni som har det så har ni problem med att ni får ner mycket smuts i poolen i så fall?

Andra alternativet att ha den ovanpå trallen är ju enklare men inte lika "cleant" i mitt tyckte.

Har letat runt lite, men det är svårt att hitta bilder på snygga trä sarger, någon som har tipps?

Funderar ev. På om man även skall försöka "kexa" ihop sargen och såga ut en riktigt halvcirkel runt trappan, eller om man skall göra den i raka segment. Någon som har gjort en riktig halvcirkel? Håller de bra, eller torkar de sönder ändå.

Vad tror ni om att göra sargen i teak betydligt enklare att få tag på i olika dimensioner än kirai.

Har en ide om att göra sargen i kanske 15mm teak. Limma ihop den med i 15x15 mm teak stav på undersidan, med en rostfri plåt på kanske 2 mm mellan, slipa ihop dessa och lägga detta ovan på trallen. På så sätt får jag en 15 mm hög kant ovanpå trallen och en 32 mm tjock sarg från poolen som dessutom täcker liner listen + att man får en snygg rostfri linje ut mot vattnet. Allt skippa det rostfria och bara limma ihop träet sargen.

Någon som gjort något liknande.

2
Markpooler. / Isolera betongplatta....nödvändigt?
« skrivet: december 23, 2010, 19:41:30:30  »
Hej!

Håller på att bygga en flexipool i polystyrenplast från poolstore.....
Har precis schaktat ut för poolen i veckan...(Jag vet att det är December och svinkallt)...Men det är så att jag har grävmaskin på plats för hus grund just nu och tänkte gjuta både hus och poolplatta i en smäll...

Problemet är att jag har ganska högt och mycket grundvatten..Vill helst undvika att pumpa vattnet så lösningen har blivit att lägga poolen så djupt som möjligt utan att behöva gräva ned en pump...jag kommer sedan att göra två trappsteg upp till pooldelen av altanen...tror det kommer bli bra eftersom resten av tomten harmonerar med detta....Har shcaktat ner till orörd mark och så djupt jag kan med befintligt dagvatten...HAr fyllt upp med 10-12 cm makadam paddat av och täckt med isolering...hur somhelst så är nu höjden på poolen lite kritiskt...vet att det bara rör sig om 5 cm...men vill ändå kunna hålla ned poolen så mycket som möjligt..ligger ca 130 cm under husplattan just nu.

För att få det riktigt bra så skulle jag bara vilja gjuta 10 cm betongplatta direkt på makadamen...dock så kommer det alltid att röra sig grundvatten i underkant av makadammen...kommer detta kyla av betongpalltan och poolvattnet markant...är det dumt att strunta i isolering kommer ha den vanliga 8mm botten mattan i , men den hjälper antagligen föga, kostnaden att slänga i 50 mm cellplast är ju ingenting i det stora hela + att den redan är inköpt och ligger på plats, men vill gärna skippa den för att vinna lite höjd, men gör jag bort mig då 50mm känns löjligt lite, men jag ligger redan på gränsen...Någon som har anlagt sin pool med betongplatta liknande och märkt av problem med uppvärmning?

3
Markpooler. / Bygga pool, liner & betongplatta, men vilken stomme ?
« skrivet: oktober 25, 2010, 19:56:36:36  »
Hej!

Nu är det dags. Skall schaktaf ör mitt hus inom 2 veckor och tänkte samtidigt fixa till poolgropen.

Monterade en folkpool 4x8m classic med trästome för 3 år sedan åt en släkting.Är mycket nöjd med den poolen, men sandbotten håller sig inte jämn. Har därför valt att gjuta upp en betongbotten samtidigt som jag gör husgrunden. problemet är att 0.8 m ned så har jag grundvatten och lera men detta dränerar jag ju enkelt iväg, med en pump, kanske till och med slipper det om jag har tur. Just eftersom jag kan ha högt grundvatten kasnke det blir ännu större problem med sandbotten...så jag vill ha betongbotten för att få en slät och perfekt botten, blir ju ingen jättekostnad när man gör den samtidig som huset heller.

Räcker det med 10 cm betong och en matta armering, skall man isolera under betongen, om ja hur hård isolering behövs?

Vilkern stomme är bäst. gillade trästommens enkelhet. Vill även ha roman end trappa, så mura leca själv är väll också uteslutet, likaså termo pool.

Finns det några leverantörer som har plåt/plast/trästomme att ställa på en redan gjuten platta.
Någon leverantör att rekomendera just nu med bra höstpriser.



Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag