CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ernst

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Sträcka linern?
« skrivet: juni 18, 2008, 12:19:43:43  »
Jag håller på och montera min Palmyra som är 5,5 m i diameter (rund!). Linern verkar vara tjock och av bra kvalitet. Det är några veck på linern i botten som jag skulle vilja släta ut innan jag fyller för mycket vatten i den. Är det någon som har något bra tips på hur man gör? Återförsäljaren tipsade om att sträcka ut och lägga tyngder för att hålla linern spänd medan man fyller vatten? Är det rätt sätt?

2
Ovanmarkspooler / Skippa sargen runt poolen?
« skrivet: juni 04, 2008, 10:50:14:14  »
Jag skall få min Palmyra nästa vecka och börja montera den då. Det jag funderar på är hur jag skall bygga in poolen. Jag skulle helst slippa sargen som följer med och ersätta den mot tryckt virke. Nu såg jag att Poolnisse hade gjort en snygg lösning, där han har skippat en sarg och istället lagt brädorna ända ut mot kanten. Jag antar att nackdelen blir att man får skruva upp hela träckdäcket den dagen man skall byta linern? Nu har Poolnisse en stadigare pool än Palmyran, som jag har beställt, men jag borde kunna göra likadant eller vad tror ni?
Jag skall försöka lägga ut lite bilder när jag kommer igång med bygget. Just nu har jag gjort färdigt underlaget och grävt ner slang till garaget där pumpen skall stå. Vad tror ni om uppvärming, poolen är ca 20 kubik. Jag har tänkt att vänta med att koppla uppvärmning första sommaren, för att se vilken temperatur jag kan få. Poolen blir i Sthlms området. Vad tror ni jag kan få för temperatur? I botten kommer jag lägga markfrigolit som är 5 cm.

3
Ovanmarkspooler / Underlag för rund pool?
« skrivet: maj 28, 2008, 13:55:13:13  »
Jag har hittat många intressanta införande ang hur grunden för en ovanmarkspool skall göras och även sett många fina bilder! Jag har lärt mig att de flesta väljer att lägga makadam, sedan isolering typ frigolit sedan stenmjöl och ev en nålfiltsmatta.

Där jag har grävt så är det pinnmo, dvs väldigt hårt underlag. Min fråga är om det skulle räcka med att lägga markfrigolit som är väldigt hårt, sedan stenmjöl och sedan en nålfiltsduk på det? Isåfall skulle jag slippa ett lager. Vad tror ni, är det dumt att göra så. Förrutom att det är mindre jobb, skulle jag slippa bygga så mycket på höjden.

Är det någon som vet hur det är med bygglov för altan runt pool. Räcker det med att en sida av trädäcket är mer än 60 cm över marknivå för att det krävs bygglov?

4
Ovanmarkspooler / Bild på självbygge - Glasfiberpool
« skrivet: maj 24, 2008, 20:52:53:53  »
Här kommer en bild på en rund pool som är 5 m x 1,10 djup och som är självbyggd. Min svärfars granne har tillverkat den själv. Han har byggt 15 sektioner av tryggimpregnerat virke (stående). Sedan har han satt ihop de 15 sektionerna genom skråskruvning. I botten ligger det markfrigolit. Sedan har han lagt glasfiberduk som han har plastat i olika lager. Kostnad för plastningen ca 6000:- och glasfiberrullen ca 3000:-. Det här var för några år sedan så priserna har säkert gått upp sedan dess.

Jag funderar på om jag skall ta efter och göra poolen själv. Alternativet är annars att jag köper en färdig i plåt. Jag har inte bestämt mig ännu. Vad tror ni, kan det vara något att ta efter? Prisskillnaden mot att köpa en i paket av plåt blir säkert detsamma, men om man jämför med vad man får betala för en färdigtillverkad i glasfiber så är de ganska dyra! På tisdag kommer grävskopan och börjar gräva, så jag måste snart bestämma mig! Vi har lite sluttande tomt, så om jag skall göra en själv, måste jag se till att stadga den i den delen som kommer att ligga delvis öppen.

5
Uppvärmning / Krångligt och dyrt koppla in poolen till bergvärmen?
« skrivet: maj 21, 2008, 15:14:50:50  »
Funderar på att köpa en Storpool från J & F, rund diameter 4,60 m. Jag vet inte hur varm en sådan blir i Stockholmsområdet så jag har funderingar på att koppla bergvärmen till poolen. Jag har förstått att man behöver en värmeväxlare och ev en Poolstyrning från IVT, för att få det att fungera. Min pool kommer att stå ca 17 meter från garaget där kopplingen till bergvärmen skall gå in. Var är det bäst att sätta alla grejor, i garaget eller brevid poolen, där jag skall bygga en friggebod? Garaget ligger lite lägre i förhållande till poolen. Mycket frågor är det nu innan grävningen sätter igång!

6
Ovanmarkspooler / Erfarenhet av Evelation från Zodiac /Nordisk Spa?
« skrivet: maj 20, 2008, 17:21:27:27  »
Jag håller på och bestämmer vilken pool jag skall välja. Just nu funderar jag på Evelation från Nordisk Spa (Zodiac) eller Folkpool Garden. Evelation är 4,60 m i diameter och har ett djup på 1,37 m. Folkpool är på 3,90 eller 4,85 m i diameter, men kostar betydligt mer (54500:- och 67000:- ca). Nu tror jag att Folkpool har mer i sitt paket, bl a elvärmare och standardöverdrag. Evelation ligger på ca 40000:-, men kommer ev att säljas till lägre pris från nästa vecka. Jag vill helst ha en rund pool som är minst 4,50 m i diameter. Vilken skall jag välja? Blir Evelation ostadigare pga att det är plåt, eller märker man inte det?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag