VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Harrry

Sidor: [1]
1
Har någon erfarenhet av att använda offeranod för att undvika/reducera att rostfria delar i en saltvatten pool drabbas av rost?

Varför bara ytrost på syrafasta skruvar vid inblåsmunstyckena som ”rinner” ut men ej på andra sidan vid bräddavlopp och lampan?

Producerar klor med saltklorinator och har 0,45% salthalt i poolen på 4x8m (tar vatten från havet i Stockholm skärgård). Håller normalt jämn och mycket låg klorhalt och hyfsat neutralt pH. På vintern sänks vattennivån under inblåsmunstyckena.

De syrafasta skruvarna som klämmer inblåsmunstyckena mot linern har drabbats av ytrost. Tolkar det som ytrost då det med nagel går att skrapa bort ett tjockt skikt och få en blank skruv. Skruvarna syns inte, täckta av plastkåpa, men det ”rinner” ner rost på linern under båda munstyckena. Rosten började synas på linern ca 3 år efter linerbytet 2017. Har med pooltekniker kontrollerat att det inte finns någon metall vid munstyckena och genomföring av poolväggen i kryssfaner.

Jag antar att det vid motsatta sidan av poolen också finns syrafasta skruvar (som inte syns under plastkåpor) som klämmer bräddavlopp och lampan mot linern. Men där har det inte ”runnit” ner rost under dessa.

Kan rosten på inblåsmunstyckets skruvar ha att göra med den kraftiga vattenströmningen där?

Att den rostfria uppfällbara stegen drabbats av rost är inte oväntat, ev mer efter höjning av salthalt 2017 från ca 0,30% till 0,45%. Rost från stegen kontaminerar ev vattnet. Salthalt höjningen gynnar klorinatorcellens livslängd.

I vattenreningsslingan finns totalt 5 st ”mässing” ”kopplingar” och en värmeväxlare i titan. Övrigt är plast.

Poolteknikern föreslog att installera en offeranod i slingan för att bli av med rostproblemet. Men jag tvekar om det kommer fungera, hittar inga övertygande artiklar eller inlägg. Hur kopplas de 8 syrafasta skruvarna galvaniskt till anoden för att agera offeranod? Att klämma den mot stegen för att skydda stegen är enklare att förstå. Arbetet skulle göras i samband med byte av ett antal läckande limskarvar runt pump och filter.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag