VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mrsE

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Bättre vatten utan att ruinera sig
« skrivet: april 11, 2011, 13:09:47:47  »
Vi har en indäckad ovanmarkspool (ca 25 kubik)  i sommarstugan. Vi är inte där hela tiden under säsongen (ibland går det tre veckor mellan besöken) och därför har det varit lite svårt att hålla en bra jämn klornivå med klorpuckar och chockklorinering. Vi har dock aldrig haft grönt eller grumligt vatten, bara så att det varit svårt att få till en bra balans på alkaliniteten och klorhalten.

Nu funderar vi på m man kan byta till något annat system. Det där med saltklorinator verkar ju vara ganska underhållsfritt. Vi vill ju att man ska kunna komma ner till stugan en fredagseftermiddag och genast kunna hoppa i...

Å andra sidan får det inte dra iväg för mycket i pengar heller... några tips?

2
Vatten och kemi / Hur gör jag?
« skrivet: juli 29, 2007, 18:40:06:06  »
Vi har precis dragit igång poolen (i fredags startade vi reningsverket) och jag chokklorerade samt la i en puck i klorinatorn (som är en dosa kopplad mellan värmepumpen och ena vattenreturen) men har inte öppnat ventilen där än.

Dagen efter var det över 8 i ph och 180 i alkalinitet. Då hade jag i all ph-sänkare vi hade (cirka 400 gram nitors för minipool).

Senaste värdena (testat med aquachekstickor på långsidan i poolen mitt emellan bräddavloppet samt ena returen och den andra returen visade på okej klorhalt ( 2.0) och lite högt ph (7,8) och hög alkalinitet (177).

Hur rättar jag till det här?

3
Vatten och kemi / Farliga värden?
« skrivet: juli 29, 2007, 18:35:00:00  »
När är det egentligen farligt att bada? När klorhalten är för hög? för låg? för surt vatten? för basiskt? för alkaliskt?


4
Ovanmarkspooler / Jädra regnande
« skrivet: juli 08, 2007, 19:27:07:07  »
Vi kom i helgen igång med vårt poolbygge. (Teges el. rättare sagt oceanic yardmore. 6,2*3,7 oval ovanmark som ska däckas in)

Vi hade grävare so grävde ur och som lagt fiberduk, grus, fiberduk och stenmjöl samt paddat allt. I fredags morse skulle vi dra igång. Visade sig att poolmattan inte hade kommit som den skulle och att vi behövde fyra trödgårdsplattor också. det hade vi missat. Ah ja, det gick att fixa.  Sen satte vi i gång med att montera benen. Sen började det spöregna. Det var den dan det.

På lördagen småregnade det och vi monterade ben, spännband och la ner plattorna och fick upp de fyra vertikalskenorna. Allty är uperjämnt. Måtten stämde på alla håll och kanter och vi la ut bottenrälsen.  Sen försökte vi sätta väggen.
Det gick inget vidare. Det regnade mer. Vi satte upp klämmor och gav upp för dan.

I dag rullade vi ihop väggen igen och bestämde oss för att fortsätta nästa helg, med mer folk och förhoppningsvis bättre väder.

5
Ovanmarkspooler / Våra poolplaner, söker råd.
« skrivet: maj 31, 2007, 11:59:00:00  »
Vi ska bygga pool vid sommarstugan efter att vi i två år haft en sån där förstorad barnpool.  ::)

Jag har skissat på hur vi har tänkt oss (avataren) och vi tänker oss en åtta eller en oval.

Vi var igår och tittade hos Teges i Kumla och fick veta att det inte skulle vara svårare att montera en ovanmarkspool från dem än att bygga en Ikeamöbel (av modell mer komplicerad typ). Låter detta rimligt?

Vi har tittat på deras paket på 3,7 x 6,2 oval pool på 1,37 djup. Är detta lagom för tre-fyra vuxna att bada i samtidigt?

Han påstod där säljaren att med deras pumpar skulle man kunna hiva i en hink löv och att löven skulle vara borta efter 10 minuter. Låter det rimligt?

Han sa också att när man monterar linern ska man fylla botten med varmvatten. Hur löser man det? Det blir som jag förstår det en kubik varmvatten, det finns det ju ingen varmvattenberedare (särskilt inte i ett sommarhus) som klarar...

Vi har en del björkar i kring huset så ibland har vi haft "björksoppa" i den uppblåsbara poolen av alla frön.  Slipper man det med en kraftigare pump?

Vi har också bett en grävare komma och gräva ut för poolen, lägga i singel och stenmjöl. Vad brukar sånt gå på?

Det är några av de funderingar jag har just nu som jag vore tacksam för erfarna råd ikring.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag