CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - arosandreas

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Timprisstyrning av cirkulationspump och värmare, demo
« skrivet: januari 07, 2023, 16:37:05:05  »
Hej,

Har modifierat min firmware som jag använder för styrning av värmepump(huset) och radiatorer baserat på timpris på el, till att nu även kunna styra cirkulationspumpen och värmaren till min pool på ett smart sätt, utifrån aktuellt eltimpris.

Har läst igenom följande tråd och plockat inputs till styrningen.
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=18621.0

Är det någon som har ytterligare inputs eller om ni ser behov av ytterligare funktioner kommentera gärna.
Styrningen är baserad på ett ”smart relä” exempelvis  Shelly, Sonoff.   Dessa relä har Wifi och är omprogramerade med egen firmware.  Smart relä styr sedan en kontaktor till cirkulationspumpen.  Den Sonoff som jag själv använder har två reläutgångar. Utgång #1 styr  cirkulationspump via kontaktor. Utgång #2 styr värmaren. Smart relä är tänkt att monteras i elskåp (DIN skena), tillsammans med kontaktor/relä.

Poolstyrningen (pump och värmare)  konfigureras via smartphone eller ett webgränssnitt
En gång per dygn synkas smart relä med min server och uppdaterar kommande dygns elpris från Nordpool. Utöver denna synkning behöver inte styrning ha WiFi uppkoppling. Baserat på hur man har konfigurerat sin poolstyrningen, kommer programmet att välja ut vilka timmar på dygnet som pumpen/värmaren skall vara på, baserat på elpriset.

Målet med styrningen är att cirkulera och värma vattnet till en rimlig kostnad. Så många timmar som möjligt  dagtid. Om timpriset  är alltför högt kommer antalet cirkulationstimmar  att minska på dagtid, och ökas de timmar på dygnet som är billigare, vanligtvis natt.

Demo på styrning finns på Youtube.

Feedback, förbättringsförslag tas gärna emot
Mvh
andreas


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag