CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Blue Mango

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Poolbelysning, används den av alla?
« skrivet: oktober 29, 2014, 18:39:21:21  »
De lampor som jag tittar på är självklart gjorda för linerpooler. Lampor gjorda för betongpooler, där betongen är tätskiktet, är lika självklart gjorde för att gjutas in. Lampor för linerpooler har en fläns som skall skruvas fast i en bakomliggande stomme som kan vara av trä, plast eller metall. Så, hur gör man då med kombinationen linerpool med stomme av lecablock? Någon som vet? Astral eller Hayward ger tyvärr ingen anvisning. Kanske för att linerpooler med murad/betongstomme tillhör ovanligheten.

Blue Mango 

2
Markpooler. / SV: Poolbelysning, används den av alla?
« skrivet: oktober 28, 2014, 11:08:36:36  »
Tack för samtliga synpunkter.
Jag gör nog så att jag nöjer mig med endast en 300W halogen lampa som en kompromiss och hoppas att den inte skall frysa sönder under vintern. Det där med att lossa lampan under vintern känns inte så trevligt i kallvattnet på hösten och våren.
När jag tittar närmare på Astrals och Haywards standard ABS lampor för vinylpooler så verkar det som om konstruktionen inte är anpassad till att monteras i stommar av leckablock, utan de utgår från att pool äggen utgörs av trä, plåt eller glasfiberplast. Jag hade tänkt mig gjuta fast nichen (pottan) i väggen, men utformningen är sådan att de verkar ha släppvinklar. D.v.s. att den kan gjutas fast men de sitter inte fast om man inte skruvar fast pottan i väggen, vilket inte är så lätt då det blir för lite gods för att borra och plugga i betongen runt flänsen. Givetvis går det att dra en rostfri skruv genom botten i pottan men det borde finnas något enklare sätt. T.ex med någon form av rostfria bleck som skruvas fast runt flänsen och som kan gjutas fast.
Hur har Ni andra gjort för att gjuta in den här typen av lampor i leckapoolstomme? Jag antar att olika typer av frigolit/betongpooler upplever samma problem.

Blue Mango 


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag