Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Riggs68

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Saltklorinator eller traditionell klorering
« skrivet: september 23, 2013, 12:34:09:09  »
Jag tycker också att det är en bra idé att börja med klorpuckar och senare skaffa saltklorinator eller annan automatisk dosering om behovet finns.

Folk här har väldigt olika uppfattning om vad som är jobbigt och hur bra det fungerar. Vi har alltid kört med veckopuckar. Det är väldigt enkelt, fungerar bra och det finns ingen extra utrustning som kan gå sönder och kräver underhåll.

Nackdelen är bara att man måste lägga i en ny klorpuck regelbundet med 7-10 dagars intervall. När man reser bort kan man lägga i flera puckar i varsin plastpåse eller burk med små hål i så kloret doseras över längre tid. Tycker man att den här hanteringen är jättejobbig så ska man skaffa någon automatik.

Klorpuckar är väldigt enkelt att köpa och säljs ofta till extrapris. Flytande kemikalier är svårare att köpa och besvärligare att hantera. Inget system är ju helt automatiskt.
Tack för det! Det verkar ju inte så svårt.

2
Markpooler. / SV: Saltklorinator eller traditionell klorering
« skrivet: september 23, 2013, 12:31:48:48  »
Salthalten är låg så du blir inte speciellt "saltkladdig".

Med bra klortabletter är det väldigt enkelt. Då en bra saltklorinator kostar en del brukar jag rekommendera att man kör utan saltklorinator under första säsongen för att kunna bilda sig en uppfattning om hur stort man anser att behovet är. Det är ju inte speciellt mycket mer jobb att eftermontera än att göra det direkt vid installation av övrig teknik. Om man däremot har poolen vid t.ex ett sommarhus där det blir svårare att hantera det manuellt så är naturligtvis behovet större.
Tack för det! Kanske startar med puckar.

3
Markpooler. / Saltklorinator eller traditionell klorering
« skrivet: september 19, 2013, 12:38:27:27  »
Hej alla med poolerfarenhet!

Står i upphandlingsfasen och undrar vad man skall välja gällande reningen. Saltklorinator eller traditionell klorering? Har funderat på automatik i båda lägena men det tenderar att dra iväg prismässigt, är det jobbigt med skötseln? Har funderat på Pahléns Minimaster (automatik) eller Zodiac Tri 18+Tri Pro (Dyrt men automatiskt) alternativt FP15. Vad välja? Vilket system är smidigast om man tänker pris och skötsel?

Ang. saltklorinator; blir man sådär saltkladdig på kroppen så man inte vill ta på sig en t-shirt efteråt, eller? 

Tack på förhand för era synpunkter!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag