CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pricken

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Skit! 1år och 10 dagar håll sandfiltret...reservdelar?
« skrivet: juli 28, 2013, 01:21:22:22  »
Förra året så pajjade mitt sandfilter, den modell som man kan köpa på HN. Och i väntan på reklamation av ventilen(som läkte som ett såll) så hastade jag iväg på rusta och köpte deras sandfilter. Mitt intryck av detta filter har varit klockrent, så det har fått tjänstgöra sedan dess, men så idag när jag gick ut så skramlar det nå vidrigt från pumphuset...

Vet någon om det finns att köpa nytt pumphus till denna, dvs endast pumphuset utan elmotor?

På Intex hemsida verkar det inte finnas, för det är väl en sådan?


2
Vatten och kemi / SV: Badtunna, alka+ eller ph+?
« skrivet: juli 25, 2013, 21:39:39:39  »
Som du säger så är ju hög temperatur något som verkligen gynnar tillväxt av baskelusker, jag kanske måste i första hand öka doseringen från dispensern. Jag har reflekterat att jag aldrig har klorlukt direkt i badvattnet, och det är ju iofs bra, men det kanske indikerar på låg halt? Sen är det ju så att badtunnan/spat har ju ganska liten volym, ca: 2m3, vilket gör systemet känsligt för föroreningar.

Efter ett lite längre bad, och speciellt då vi varit flera i, så är vattnen rejält mjölkigt(döda hudceller?), men under nattens filtrering är vattnet klart igen. Filtreringen är påslagen dygnet runt.

Vad gäller teststickorna så har ju dessa inte den allra bäste precisionen heller, så värdena som erhålls skall tas med en nypa salt. Jag går mest på hur vattnet ser ut..

3
Vatten och kemi / Badtunna, alka+ eller ph+?
« skrivet: juli 25, 2013, 16:27:32:32  »
Har en vedeldad(extern kamin) badtunna med sandfilter som användes flitigt sedan 3år tillbaka. Den pendlar i temp beroende på användande och utetemp mellan 15 och 39 grader.

Efter varje bad så får den sig en liten skvätt flytande flockmedel, flytande algmedel och Ph+, samt att jag har en dispenser med en klorpuck guppande däri då den ej används. Jag åker på att backspola filtret efter 3-4 bad, och jisses vilken gegga som åker ut..bleh. Därefter påfyllning till önskad nivå i tunnan igen, 150-250L beroende på hur mycket som krävdes vid backspolningen.

Vattnet är oftast kristallklart, men det lider konstant av en svag doft, att likna vid en sur gammal handduk, och detta har fått mig att fundera på orsaken..

Jag har tidigare nyttjat vanliga enkla teststickor, och dessa har påvisat lågt klor, ph och alk. Alk har jag aldrig brytt mig om tidigare utan fokuserat på klor och Ph, men det kanske är fel väg att gå.

Vad tror ni som pysslat med detta ett tag, för vad jag förstått efter lite läsande här så hänger alk och ph ihop, och om jag justerar upp alk ist kanske jag slipper justera ph, och kanske slipper skunkdoften?


4
Teknik / SV: Läkande 6-vägs ventil
« skrivet: juli 16, 2012, 14:31:51:51  »
Har nu haft isär ventilen, och kan inte se något uppenbart annat än att den synnerligen speciell utformade packningen inte verkar vara lika tjock överallt. Återstår då att se om det går att få tag i en ny, annars är det nog bara att investera..  >:(

5
Teknik / SV: Läkande 6-vägs ventil
« skrivet: juli 15, 2012, 23:16:03:03  »
Vattnet i kaminen har varit rejält varmt. Kaminen är av mantlad typ, vilket innebär att det den normalt inte blir varmare än pooltemen. Men denna gång har en plastdunk som stått vid/mot(vet inte hur nära) kaminen har smält. Hur mycket av detta skållheta vatten som kommit in i sandfiltret kan jag inte sia om då jag vid tiden för händelsen inte var hemma själv. Men men, det är bara att skruva isär och hoppas på det bästa!

6
Teknik / SV: Läkande 6-vägs ventil
« skrivet: juli 15, 2012, 21:41:14:14  »
Nej, jag menar kaminen. Har alltså en badtunna, pollytunnan som värms med en fristående rostfri vedkamin(som jag ibland när jag är lat värmer med an gammal oljebrännare). Därav den enorma tempstegringen när cirkulationen försvann. Men jag antar att jag får ta och demontera och kontrollera om någon synbar defekt finns där inuti, eller vad det kan bero på....

7
Teknik / Läkande 6-vägs ventil
« skrivet: juli 15, 2012, 21:14:11:11  »
Har efter en incident igårkväll drabats av en läkande 6-vägs ventil.   :'(

Jag har till min pollytunna ett Tollhouse sandfilter som sitter relativt nära kaminen. Tyvärr så lyckades ungarna sparka lös kontakten ur vägguttaget till filtret/pumpen i ett obevakat ögonblick, vilket ledde till temperaturen i kaminen steg så pass mycket att en av slangarna släppte från kaminen. Detta upptäcktes ganska omgående, men jag tror att den nedre anslutningen till kaminen som kommer från sandfiltret har lett in relativt varmt vatten till just filtret och dess kringutrustning(ingen cirkulation). Idag upptäckte jag att det rinner vatten ur tömningsporten på 6-vägsventilen oavsett läge på denna, det kommer lite mera vatten om filtret körs, men det läker även om filtret är avstängt. Frågan är om något skadats därinne, och om det går att laga?

Är det någon som haft isär en 6-vägs ventil pga av liknande fenomen?

8
Teknik / SV: Anslutning avloppsvatten sandfilterpump?
« skrivet: juli 14, 2011, 02:15:22:22  »
Köp blå 38mm avtappningsslang plus en övergång från din 51 utv gänga, glöm inte slangklämman. Vill du beställa på nätet så har säkert rinkaby rör vad du behöver.

Vad menar du?

R40(1 1/2") är 48mm, nästa steg är R50(2") är 60mm, medans sandfiltrets mäter 51mm!

Är det nå amerikansk gänga på filterhuset detta eller?

 <hmm>

9
Vatten och kemi / SV: Kemi till badtunna?
« skrivet: juli 14, 2011, 01:03:09:09  »
Ok, börjar med att beställa från badbutiken stickor samt ph justerare och alkalinitets justerare, kemikalierna kostade inte så mycket.

Bra att ha hemma direkt i fall det är det som krävs.

 O0

10
Teknik / Anslutning avloppsvatten sandfilterpump?
« skrivet: juli 14, 2011, 00:55:41:41  »
I paketet som jag köpte(pollytunnan) ingick det en Tollhouse sandfilterpump. Till denna saknar jag en anslutning vid backspolning så att jag slipper få vattnet kring fötterna, vill kunna leda bort det till ett dike via slang, men va fasen, 51mm utv gänga?

Det är ju ingen standard rörgänga, hur har ni löst det?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag