CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sblom7

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / grumlig pool efter algbehandling
« skrivet: juni 06, 2011, 18:08:25:25  »
Hej allihopa!
Är ny på forumet men har haft pool i sex år utan några större problem.
Använder baquasil och har gjort det hela tiden.
Senaste åren har jag haft svårare att bli av med alger och i år är värsta hittills.
Startade upp med en illgrön pool och har haft i så mycket som 20 liter baqua shock totalt och tillbehörande baqua check. Värdet på mätutrustningen visar ett ph på 7.4 phmb är svårare att utläsa men har en mellangrön ton, är dock rätt så säker på att värdet ej är för lågt, snarare tvärtom.

Nu till problemen: Efter utförda behandlingar och morgon och kvällsskrubb på botten och kanter i poolen har jag en blågrön ton i vattnet och relativt klar sikt ca 80-90 cm, sedan är det grumligt (lätt mjölkigt).
Poolen är på 1.35 och rymmer 35 kubik. Har också läst i trådar att det kan vara ph-värdet men 7,4 bör väl vara ok? När jag chockat har jag även lagt i en flockrulle.
Poolpumpen har tutat och gått i 1 vecka efter sista behandlingen utan nämnvärda framsteg, dock ej heller några bakslag. Sanden i sandfiltret är bytt för två år sedan om det är till någon hjälp.
Kan nån vara så vänlig att ge några konkreta förslag?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag