CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nico

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / SV: Billigt OCH säkert?
« skrivet: augusti 19, 2010, 19:08:54:54  »
Vintern är "säkrad" eftersom ett vintertäcke medföljde när jag beställde.

Två bra förslag Fia. Hur mycket vikt håller dem för? Är det ok att gå över dem?

Vilken funktion har det vintertäcket?
Knappast att hålla snö, vatten, ungar, hundar, älgar osv ut ur poolen?

Det vintertäcket är till för att hålla poolen hel under vintern. Kommer en älg och traskar upp på altanen så trampar den säkert sönder både vintertäcket och poolen. Ungar ska väl inte kunna ta sig in under täcket eftersom det är fastspänt? Hundar bör inte lyckas ta sig upp på altanen och skulle de göra det så hoppas jag de är tillräckligt små för att inte braka igenom täcket. Snö och vatten är det väl anpassat för (har inte läst på om underhåll vintertid behövs)?

Finns det något som är säkert mot kombinationen barn och älgar?

Fortsatt fina förslag Fia.


2
Pooltäckningar / SV: Billigt OCH säkert?
« skrivet: augusti 18, 2010, 10:27:43:43  »
Vintern är "säkrad" eftersom ett vintertäcke medföljde när jag beställde.

Två bra förslag Fia. Hur mycket vikt håller dem för? Är det ok att gå över dem?

3
Pooltäckningar / Billigt OCH säkert?
« skrivet: augusti 17, 2010, 12:00:33:33  »
Har i sommar fått ihop min JF storpool, rund 4,5 meter. Håller för fullt på att bygga trädäck som ska få staket och grind. Bubbelplast har jag, men den är ju inget skydd och om någon tar sig upp på altanen skulle olyckan kunna vara framme. Därför funderar jag kring ett riktigt poolskydd som är säkert och billigt (vad nu det är?).

Vilka alternativ finns? Vart kan jag beställa? Pris?


4
Ovanmarkspooler / SV: Träsarg till Storpool
« skrivet: augusti 11, 2010, 16:09:46:46  »
Härligt med excel! Tack.

Dimensioner då? Erfarenheter och tips...

Sist, hur ju sett några byggbilder här med nedåtriktad belysning i toppsargen. Är dessa byggen ej ok ur elsäkerhetssynpunkt?

5
Ovanmarkspooler / Träsarg till Storpool
« skrivet: augusti 11, 2010, 08:49:27:27  »
Jag kontaktade J&F angående byte av originalsarg till en egentillverkad i trä, som flera här på forumet gjort, och fick svaret att det gick bra att byta.

Frågan är om någon har några mått för en storpool, rund 4,5 m? Varje bit bör geras 18° om jag inte tänker fel, men någon kanske har en ritning de använt sig av? Samt om någon har något riktigt bra förslag på dimension på virket sargen ska göras av? 45x120? 34x145? Erfarenheter? Positivt – negativt?

Kan jag även montera lampor som lyser ned i poolen i träsargen? Fräsa ur ett spår för kablar på undersidan så att de kommer ut under trädäcket.

6
Ovanmarkspooler / SV: Problem vid poolbygge
« skrivet: juli 22, 2010, 12:18:31:31  »
Dags för nästa fundering...

Har tänkt placera sandfilter och pump i garaget som är ungefär 15-20 meter från utloppet. Skulle det fungera och vad behöver jag?

Pump och sandfilter kommer då hamna ovanför vattennivån i poolen.

PEM slang i dimension?
Backventiler?


7
Ovanmarkspooler / SV: Problem vid poolbygge
« skrivet: juli 21, 2010, 22:33:36:36  »
Pratade med JF idag och fick först svaret att det inte spelade någon roll, bara att köra vidare, men om jag ville kunde jag få prata med en annan som hade bättre koll. Ringde honom och han sa också att den skillnad jag hade inte var något problem, men att jag kunde rätta till där poolväggen lutar som mest genom att trycka in topprälsen och sedan stoppa under kilar under bottenplattan och bottenrälsen. På så sätt rikta upp poolen.

Som tur var fungerade det ganska bra att stoppa in kilar och väggarna blev rakare. Nu är poolen fylld upp till skimmern och allt ser riktigt bra ut. Att den inte är helt rund i botten kommer aldrig att synas och troligtvis (har inte mätt då jag behöver en medhjälpare) är ovandelen rundare.

Arbetet fortsätter imorgon och avslutas förhoppningsvis under morgondagen med ett dopp i det långtifrån varma vattnet...

8
Ovanmarkspooler / SV: Problem vid poolbygge
« skrivet: juli 20, 2010, 22:12:31:31  »
Botten är plan, men poolen är inte helt rund när jag nu mätt alldeles ovanför vattennivån. Det skiljer ca 5 cm i avstånd mellan klockan 3 och 9 jämfört mot 12 och 6.

Spelar det någon roll? Annars, går det att justera med 3 dm vatten i eller måste jag tömma? Räcker det med att tömma eller måste liner, plast och sandvall bort innan?

9
Ovanmarkspooler / Problem vid poolbygge + frågor kring filter och pump
« skrivet: juli 20, 2010, 20:26:33:33  »
Har idag satt ihop en storpool från JF, rund 4,5 meter. Har fyllt den med  ca 3 dm vatten nu och ser att poolväggen lutar. Klockan 12 och 6 lutar den svagt inåt (1-2 cm) och klockan 3 och 9 lutar den utåt (2 cm resp. 5 cm). Jag befarar nu också att bottenrälsen inte är helt rund utan avståndet mellan klockan 3 och 9 är nog några cm längre än avståndet mellan klockan 12 och 6.

Jag tänkte ringa JF imorgon och höra vad jag kan göra, men tänkte passa på att fråga här först för att kanske få ett snabbare svar.

Vad tror ni?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag