CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ersi

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / SV: Poolservicerum med gamla kopparrör och gamla maskiner
« skrivet: maj 26, 2021, 09:03:33:33  »
Jag har även ett ställe som ger märket av en fuktig fyrkant som det kommer vatten ifrån. Lite oklart vad det är för jag känner inte till att där är något utrymme. Den fuktiga fyrkanten uppkommer när vattnet når dem två skimmrarna. Längre ner på bilden ser man också någon typ av gammal lagning. Frågan är då hur man gör denna typ av lagning. Öppna upp så mycket som möjligt där man tror läckaget är och sen fylla med "vattentät" betong eller finns det något bättre sätt?

2
Inomhuspooler / SV: Poolservicerum med gamla kopparrör och gamla maskiner
« skrivet: maj 26, 2021, 08:56:31:31  »
Sen var det kanske inte helt oväntat att det skulle läcka någonstans.
Frågan är då vad det är för typ av läckor jag har. I lampornas hål för kabelgenomföring är det tätat med butylgummi så där borde vara tätt nu. Det "förbjudna rummet" som lamporna sitter är säkert vattenfyllt men jag tänkte inte använda lamporna initialt och så det borde inte skapa problem. Jag gissar dock på att dem kopparrör som går genom betongväggen har försvagat konstruktionen runt om rören och där skapar läckage. Är det ett troligt scenario?

3
Inomhuspooler / SV: Poolservicerum med gamla kopparrör och gamla maskiner
« skrivet: maj 26, 2021, 08:48:45:45  »
Här är dem nya maskinerna i poolservicerummet nu med en del bibehållna kopparör.

4
Inomhuspooler / SV: Poolservicerum med gamla kopparrör och gamla maskiner
« skrivet: maj 12, 2021, 13:57:40:40  »
Idag byts hela värmesystemet ut och en luftvattenvärmepump (IVT airX 413) dimensionerad för hus och pool sätts in med poolstyrning/värmeväxklare + att nytt sandfilter (Swim & Fun Pro Classic 800) och ny uvc-lampa (Blue Lagoon UV-C Lampa 75W Timer) installeras.
Jag har dock inte riktigt förstått hur poolen rengjordes innan. Den förra ägaren nämnde bara att det var UVC-lampa och sandfilter. Ser dock att det finns gamla anteckningar i en pärm om ett mjukvattenfilter. Kan mjukvattenfiltret ha haft att göra med poolen? Har man inte använt något klor tro? Salt verkar inte heller troligt då det finns rostfria detaljer i poolen.
Vad tror ni? Nämns inget alls gällande klor eller salt i den pärmen jag har om huset och där verkar ändå rätt mycket vara nedskrivet.

5
Inomhuspooler / SV: Poolservicerum med gamla kopparrör och gamla maskiner
« skrivet: mars 19, 2021, 14:25:59:59  »
Tack för feedback  :)
En automatisk dosator för att hålla pH värdet korrekt är att rekommendera med andra ord. Ser att finns en sådan också redan men den lär behöva bytas.

Ringde upp poolkillarna jag tilldelat all info som inte hört av sig enligt utlovat. Nu visade det sig att dem endast jobbar med PVC rör. Synd dem inte kläckte ur sig det tidigare. Nu har jag hittat VVS-killar istället som verkar vara mer villiga att jobba med kopparrör.


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag