CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - spajonas

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Skummar och dimmigt
« skrivet: april 11, 2020, 14:05:31:31  »
Det kommunala vattnet har en hårdhet på 2,7 samt kalciumvärde på 18.

Nu har jag sedan en vecka tillbaka nytt vatten och justerat till rätt värden. Idag är det återigen dimmigt och luktar illa. Det skummar hur mycket som helst – jag öser ur med det kommer hela tiden mer. Flockningsmedel och bollar har jag provat sedan tidigare utan resultat.

Kan det vara något fel på spabadet?

Borde jag prova aktivt syre istället för klor?

//Jonas

2
SpaForum / SV: Skummar och dimmigt
« skrivet: april 01, 2020, 22:47:58:58  »
Detta problem börjar ca 1–2 veckor efter vattenbyte ... Jag har precis tömt och fyllt SPA:at på grund av att jag flyttat det så jag kan tyvärr inte komma med några aktuella värden. I vanliga fall ligger alkaniteten på ca 80–100 och PH på ca 7,4.

3
SpaForum / Skummar och dimmigt
« skrivet: mars 31, 2020, 08:55:51:51  »
Jag har dammsugit nätet och även detta forum men blir inte klok på mitt SPA-bad. Vattnet blir ganska snart efter vattenbyte dimmigt och skummar även mycket när jets med tillsatt luft i sätts på. Detta verkar hänga ihop. Alla värden är ok och testade digitalt. Vi duschar noga innan bad. Badet är ett Viskan Donsö och vi använder Spacare Subwac 12 för desinficering. I perioder kan vattnet vara klart men problemet återkommer hela tiden. Är det något som vet vad detta kan bero på? Tack på förhand!

4
SpaForum / SV: Hur fungerar filtret?
« skrivet: december 09, 2019, 21:14:46:46  »
Tack för era svar!

Jag ringde Viskan idag och det visar sig att lövkorgen som även täpper till ovansidan av filtret saknas. De skickar en till mig pronto.

Kanske detta förklarar att jag flera gånger sedan jag köpte Spa:at i augusti haft mjölkigt vatten eftersom filtret, så att säga, gått på helfart.

5
SpaForum / SV: Hur fungerar filtret?
« skrivet: december 08, 2019, 19:27:00:00  »
Det låter ju onekligen som om det antingen fattas någon slags lock/toppdel till det genomgående hålet eller som om det inte är rätt filterpatron till detta filter.  Är du säker på att det är rätt filter till rätt bad ?

Filtret satt i vid leverans ...

6
SpaForum / Hur fungerar filtret?
« skrivet: december 08, 2019, 16:34:45:45  »
Det är antagligen jag som är en idiot, men jag frågar ändå ...  >rulla<

Jag har ett Viskan Donsö med ett lamellfilter som har hål rakt igenom. Detta trär man på ett fäste i botten av filterbehållaten som passar i det genomgående hålet. På ovansidan av filtret sitter inget dikt an utan det är ett ganska stort glapp upp till filterlocket.

Jag förstår inte hur detta fungerar ... Det suger vatten genom det genomgående hålet i filtret och då renas det ju inte ... En del vatten sugs antagligen genom lamellerna men långt ifrån allt.

Kan någon förklara detta?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag