Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Vatten och kemi => Ämnet startat av: hydrofobia skrivet september 29, 2015, 21:05:46:46

Titel: Skötseltips från en nybliven poolägare och en undran inför stängning
Skrivet av: hydrofobia skrivet september 29, 2015, 21:05:46:46
"Vad kan en nybörjare ha för gott att komma med undrar ni väl nu..
Jag ville bara dela med mig lite av erfarenheter från min första säsong som poolägare. Mycket kvar att lära och varje säsong lär väl komma med något nytt i beredskap men här kommer hur som haver lite ideer.
Vi startade igång poolen tidigt (april -kallt). Fick fylla upp 2/5. Dammsög, chockklorera och justerade phvärdet(plus).  Pumpen vart på 8 Tim/dag och så klorpuck.  Klart fint vatten, bra värde. Så kom värmen och värmepumpen sattes igång. Fick lägga i klorpuck oftare då. Ökade nu till att ha på pumpen dygnet runt. Har barn så det badas flitigt. Duschandes innan slarvas det med får erkännas..
Vi har inte jättemycket nedskräpning i poolen så det dammsugs ca 2 ggr/veckan och backspolas filter. Allt som allt fungerar det fint. Det var enklare med poolskötsel än vad jag först befarade. När det kommer till kemikalierna så har vi handlat Bayrol i allt och jag är mycket nöjd! Klorpuck och phplus är allt vi behövt använda i år. Jag har fått höra på flera håll att man ska akta sig för billighetsprodukterna (om det är de dyra jättarnas försäljningsknep vet jag ej..men varför ändra på ett vinnande koncept. Att pumpen stått på dygnet runt gör väl sitt till också...
Nu är det snart dags för nedstängning och jag har några frågor...har det någon betydelse för hur phvärdet/klorhalten är inför nedstängning? Ska jag chockklorera genom systemet eller först tömma ut vatten och sedan chockklorera det stillastående vattnet?
Titel: SV: Skötseltips från en nybliven poolägare och en undran inför stängning
Skrivet av: Erik N skrivet september 29, 2015, 21:55:36:36
Kör med normal klornivå fram till att du ska stänga ner, man brukar göra det när vattnet kommer ner till ca 10 grader. Då chockklorerar man så att det finns ordentligt med klor över hela vintern.