Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Öståkra
« skrivet: januari 27, 2013, 13:37:50:50  »

Om du väljer Idegran tänk på att inte klippa den (i höjdled) förrän den nått fullhöjd - det är en gran så klipper du toppen så stannar den i växt.

Det finns många varianter/hybrider av idegranen. Taxus Baccata är ursprungsvarianten och växer faktisk även vilt i Sverige. Det sägs att den växer 15 cm/år men det beror väl på läget. Den är tyvärr relativt dyr i Sverige men jag beställde i höstas ifrån www.hedgesdirect.co.uk där priserna var bättre.
Skrivet av: Ansgar
« skrivet: november 21, 2012, 11:58:36:36  »

Ha ha ja klädförbud....ska fundera lite på det.
Skrivet av: aromata
« skrivet: november 18, 2012, 09:19:46:46  »

Eftersträvar du exponering kan du ju alltid införa förbud mot badkläder i din pool. Det kan leda till många nya och intressanta besök   :).

För egen del föredrar jag Taxus ...
Skrivet av: Rickard
« skrivet: november 17, 2012, 23:33:44:44  »

Varför ha insynsskydd?
Halva nöjet med en pool är ju att reta grannarna...  ;)
Min största sorg är att vi har poolen på "baksidan" av huset, ingen ser när vi badar = ingen kommer och hälsar på...
Som jag ser det är halva nöjet med pool att man får mer besök, och för att maximera besöken bör poolen inte vara allt för skyddad mot insyn.
Mitt förslag är alltså att ni omfamnar möjligheten att inte bygga insynsskydd.  O0
Skrivet av: aromata
« skrivet: november 17, 2012, 14:51:58:58  »

Ja lite orättvisst. Vi valde ju idegranen för att den är fantastiskt fin som vuxen, men vi tröttnade efter ett par år. Dessutom är det en väldigt dyr häck om man har 100m att fylla...

Ja, den kan kanske vara lite dyr om man köper stora plantor men ändå inte så mycket om man ser till vad poolen i övrigt kostar.

Ofta snålas det med "den yttre miljön". Jag tänker på alla de som är villiga att lägga flera miljoner på ett nytt hus men tycker att 5 tusen är max för trädgården. Lite tokig prioritering där kan jag tycka.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: november 16, 2012, 21:43:34:34  »

Ja lite orättvisst. Vi valde ju idegranen för att den är fantastiskt fin som vuxen, men vi tröttnade efter ett par år. Dessutom är det en väldigt dyr häck om man har 100m att fylla...
Skrivet av: aromata
« skrivet: november 16, 2012, 20:41:44:44  »

MathiasS du är orättvis mot Taxus! Den kan vara lite trög i starten men den är alldeles utmärkt annars. Vill man ha en fin trädgård måste man ha lite tålamod. Du måste klippa Taxus annars växer den upp och blir ett träd (som många andra häckväxter). Jag tycker att den vanliga Taxus baccata är den bästa.

Pil är fint men jättejobbigt när det väl har etablerat sig och börjar växa. Det blir mycket klipp och dessutom tappar den bladen på vintern och ger fri insyn.

Jag har många löpmeter häck och har börjat klippa dem ofta, 4-5 ggr/år. Den stora fördelen är att det går väldigt fort varje gång och jag får nästan inget klipp att samla ihop. Det går så fort att jag kan klara mig bra med en batteridriven häcksax. Jag har ett par hundra meter etablerad häck - hagtorn, bok, avenbok, liguster, taxus, lind och buxbom. Tidigare när jag klippte 1-2 ggr/år var det ett stort jobb men inte nu längre.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: november 16, 2012, 16:39:05:05  »

Om du inte kan tänka dig att klippa så är inte pil något för dig. Skotten växer över två-tre meter per år vid gynsamma förhållanden...:=) Idegranen växer ju inte alls så den kan inte vara så jobbig att underhålla...
Skrivet av: Ansgar
« skrivet: november 16, 2012, 13:13:16:16  »

Tackar för svar. Så här tänker vi ingen homogen häck får det bli för tråkigt och strikt därför utesluter vi en tuja häck, möjligen någon tuja eller cypress tillsammans med andra städsegröna. Utesluter också allt som måste klippas, hur är det med idegranen kan man låta den växa fritt? Antar att man kan köpa plantor som är lite större för en lite större peng förstås, kan ju vara ett alternativ. Lagerhägg har jag också sett lite på nätet. 
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: november 16, 2012, 08:57:57:57  »

Idegran har vi testat. Det växer så långsamt att man hinner dö innan den ger något som helst insynsskydd. Efter ett par år grävde vi upp plantorna och sålde dom för ungefär samma pengar vi köpte dom för.

Istället planterades och flätades en pilhäck. Växer som ogräs när vattentillgången är god. Blir tät mot slutet av andra säsongen när det är gott om vatten.


Skrivet av: aromata
« skrivet: november 15, 2012, 10:52:42:42  »

Taxus baccata (idegran) är häckarnas RollsRoys! Vacker, lättskött, insynsskydd hela året och tål hur hård beskärning som helst om den skulle råka bli för stor. Min absoluta favorit. Nytillväxten på våren är svagt rostfärgad så den ändrar färg en aning under säsongen. Kan formklippas.

Liguster är också vacker men är klenare i växten. Vill du ha den hög är det en fördel att låta den växa i ett trådstaket. Den är halvt vintergrön, tappar en del blad på vintern. Billigare än Taxus. Inte samma insynsskydd som Taxus, speciellt på våren.

Thuja är lite tråkig och stel kan jag tycka eftersom den ser likadan ut alltid. Dessutom har den svårt att bryta på gammal ved och blir lätt kal och ful om man måste klippa tillbaka den hårt.
Skrivet av: Erik N
« skrivet: november 14, 2012, 03:11:30:30  »

Vi har en Thuja-häck, syns på en del bilder i min byggtråd. Så orkar ni vänta några år så är det definitivt ett alternativ.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd