Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: MathiasS
« skrivet: januari 08, 2013, 17:22:52:52  »

......men en nackdel är att det inte är så roligt att bada under ett sådant tak. Bada under tak behöver man kunna göra i Sverige...:)
Skrivet av: Rasmus
« skrivet: januari 08, 2013, 15:50:30:30  »

Kanske lite gammal tråd men jag svara ändå.
Jag kommer inom kort att dra igång mitt poolbygge och står inför samma utmaning. Vad jag kan se så är Zabra den lösning som kräver minst plats men ändå är ett räls-tak. Till en 6m så behöver den 120cm och om jag minns rätt så är det 130cm på 8m.
En annan fördel är att skenan endast är 36mm bred.

http://www.zabra.se/6_Pooltackning
 
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: oktober 18, 2012, 05:59:37:37  »

 O0

....och du har en bra poäng i bredden på skenorna. Det blir ju riktiga flak att gå på. Dryga 60cm per sida.....
Skrivet av: TommyC
« skrivet: oktober 17, 2012, 21:48:50:50  »

Mathias, du har såklart rätt i att det inte är en perfekt lösning att inte kunna skjuta ifrån taket helt men det fungerar bra med den uppfällbara gaveln. När jag simmar från ute i det fria till in under taket så tänker jag på en av poolerna i Hearst Castle som har den finessen. Den poolen är visserligen lite större men ändå.  ;D

Pooltak med 8 sektioner till en liten pool skulle jag inte rekommendera. Förutom redan nämnda nackdelar så blir rälsen väldigt bred.  <hmm>
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: oktober 17, 2012, 10:27:11:11  »

Tommy, jag kanske uttrycker mig lite plumpt i ovanstående inlägg. Snarare än att ha synpunkter på vad som är ok eller inte vill jag nog egentligen trycka på att man ska planera sitt bygge ordentligt så man gör dessa val aktivt. Det är väldigt få av oss som inte behöver kompromissa pga plats, pengar eller andra skäl så hur man än gör får man inte allt man vill ha....

Ser jag till egna bygget här så har vi offrat en meters längd för att kunna använda ett standard 8x4 tak. Med facit i hand skulle jag kunna offra ytterligare en meter tex om inte taket fick plats på parkeringsplatsen. Nu har vi inte det problemet men jag skulle nog faktiskt göra det valet med den erfarenhet vi har nu efter att ha hunnit bada några veckor, heller än att ha taket delvis över poolen. Men, detta måste man välja själv!

Ansgar, har inte sett något tak med så många moduler men jag kan heller inte tro att det är något hinder att få det tillverkat om man verkligen vill. Jag reflekterar över två saker:

1. För att sektionerna ska stå stadigt på marken måste taket vara så lågt som möjligt. Glöm 1,40m höjd om du ska ha 1m sektioner.
2. Taket kommer bli väldigt strut-format eftersom du tappar 8-10cm i höjd på varje sektion. Jag tycker detta är påtagligt redan vid fyra sektioner och med 8 sektioner på så kort sträcka börjar det antagligen se lite märkligt ut....eller?  <hmm>

Skrivet av: Ansgar
« skrivet: oktober 17, 2012, 07:29:42:42  »

Ha ha ja en del tankar får man helt klart men ha taket lite över poolen är inte ett alternativ. Det där med psykbrytet skulle jag vilja höra mer om...är det så? Alltså jobbigare med kortare sektioner? Någon med erfarenhet?
Skrivet av: TommyC
« skrivet: oktober 16, 2012, 22:12:20:20  »

Det är ju som så ofta en fråga om tycke och smak. Funktion kontra utseende. Vi har en sån halvdan lösning där det aldrig går att rulla ifrån hela taket. Poolen var byggd innan vi flyttade hit så vi hade inte valet mellan kortare eller längre pool. Vi skulle dock inte vilja korta poolen bara för att kunna skjuta bort taket helt. Vi lider inte det minsta av den nackdelen.  Vissa gillar träd, andra kalhugger tomten och är glada över att slippa kratta löv. ;D
Skrivet av: Erik N
« skrivet: oktober 16, 2012, 20:30:04:04  »

Det finns en byggtråd eller liknande (hittar den inte) där de har pooltaket att stanna en bit över poolen. Gaveln hade gångjärn på mitten och viktes upp innan de sköt undan taket.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: oktober 16, 2012, 19:37:04:04  »

Känns ju som en halvdan lösning faktiskt. Det blir ju rätt mycket stålars som ska ut och då vill man ju att det blir riktigt bra när det är klart. Ett pooltak som aldrig går att skjuta undan helt känns ärligt talat inget vidare.

Rent teoretiskt kan man säkert få ett pooltak byggt åt sig som har dubbelt så många sektioner men då skulle man ju få psykbryt varje gång man rullade av taket.....

Fimpa trädet, byt placering, mindre pool eller gör vad som krävs för att du ska få plats på riktigt.
Skrivet av: TommyC
« skrivet: oktober 16, 2012, 19:01:13:13  »

Du kan välja ett tak med uppvikbar gavel så att det går att simma under gaveln. Tak till en 8 m lång pool brukar bestå av 4 st sektioner som är runt 2,20 m långa så taket kommer att täcka ca 1 meter av poolen när det är frånskjutet.
Skrivet av: Ansgar
« skrivet: oktober 16, 2012, 18:19:42:42  »

"bygger mer än 1 m"

jag menar utanför poolen när taket är bortskjutet.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: oktober 16, 2012, 17:57:37:37  »

"bygger mer än 1 m"

Vad betyder det egentligen? Är det höjd eller bredd som är problemet?

Jag har ett Deli B Plus från Pooltaksspecialisten. Det rymmer en 4x8 pool (invändigt mått där det är vatten) och dessutom en normal stensarg runt.

Största bredd är 5,42m och mellan skenorna är det 4,8m.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd