Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 10, 2020, 15:45:18:18  »

ja i år var helt sjukt! Men idag har det premiärbadats och det är 28-29 i poolen.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: juni 10, 2020, 08:17:42:42  »

Du har fått alla våra ordinarie problem på ditt bord i år.   ;)
För oss gick det HELT utan missöden i år, ingen is i slangarna, inga läckage från solfångarna på taket, inte speciellt mycket skräp i poolen.
Kanske var det sammanlagt, inklusive städning av poolen - 4 timmars jobb att få igång alltihop och klart för bad.
Dessutom var ju första badbara helgen helt fantastisk med fint och varmt väder.  O0
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 10, 2020, 08:04:55:55  »

....så var Minimastern reparerad, inkopplad och driftsatt. Men ingen trodde väl att det gick smidigt?

Ny del direkt från Pahlens. Som syns på bilden så saknas en o-ring på inloppet. Den gamla o-ringen hade jag förstås lyckats limma fast när jag försökte reparera den gamla flödeskammaren, så nu stod jag utan o-ring. ClasOhlsson har en sats med 450 ringar men givetvis behövde jag ha en precis mellan två standardmått.

Åkte till närmaste OKQ8 på chans och där fanns en låda med osorterade oringar - tog två som såg rätt ut och som tur var passade en av dessa....

Någon som tror att allt var klart nu?

Försökte låta bli att chockklorera det nya vattnet men detta drog ut på tiden så jag fick alger på väggarna => enkla lösningen är en dos chock.

Innan chock kalibrerades (kontrollerades) pH vilket var ok och därefter chockade jag. Dagen efter chock kopplar jag in Minimastern igen och väntar på att den ska fånga upp klorhalten på kalibrerat värde....det hände ju förstås inte....Minimastern slutade pumpa klor pga gångtiden för pumpen, det finns en maxtid för att undvika för mycket kem på fel ställe vid problem.

Misstänkte först att det var mitt klor som tappat koncentrationen - använder en ny dunk från i höstas, så den borde ligga på 4-5% gissar jag. Det borde vara ok men det funkade inte.  Ny felsökning och ser att kloret inte pumpas fram i slangen, åker bara fram och tillbaka.....

Minimasterns slangpumpar är i min värld rätt driftsäkra. Jag har bytt slanggummit i en av dessa EN gång på åtta år och det var förra året om jag minns rätt. Så, givetvis var det denna nya slang som inte var tät. Hittade inget hål i den men efter byte till en ny så pumpades klor fram korrekt och en halvtimme senare var jag tillbaka på kalibrerat klorvärde.


Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 08, 2020, 15:29:34:34  »

Det blir lite kvällsmys med Minimastern, med lite tur utan att bryta av några fler delar....

Förhoppningsvis kan saker återgå till det normala här efter det. Rekordseg uppstart i år.

Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 06, 2020, 08:59:07:07  »

Nippeln är nästan av innanför gängan. Fixar en ny till rätt kurs nästa vecka, orkar inte med mer Mcgyver.......
Skrivet av: poolarenspoolare
« skrivet: juni 06, 2020, 08:51:05:05  »

Nu ser jag inte hur den gått sönder på bilden, men plast + lödkolv kan ju funka bra om det bara är en liten spricka... Eller åter igen utan att se vad eller hur... Borra ur och limma in ett rör...
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 05, 2020, 20:00:56:56  »

Det var väl ingen som trodde att det skulle vara nog med liner bytet from hell i år. Poolen är fylld med vatten och cirkulation har varit igång några dagar. Fick vänta med värmepumpen då ett par oringar gett upp helt (men folkpool kungenskurva hade bra sortering på stora oringar!). Tänkte att jag skulle dra igång Minimastern idag men då var förstås startmodulens ingång/nippel (inkommande mätvatten) trasig. Har antagligen fått sig en smäll under vintern eller så, jag förvarar den inomhus. Eller så var den spröd och gick sönder när jag anslöt slangen.

Ingen som har lite reservdelar på hyllan?

Listpris verkar vara drygt 2000spänn för en modul....:)
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 30, 2020, 11:38:56:56  »

Efter lite mera Mcgyver och verktygsutveckling föddes TheContraptor1000 som löser problemet vid breddavloppet där linerlist saknas. Nu kan höjden enkelt regleras via hävarm.

Insåg också att jag kan snabbfylla utan att använda min avtappning i tvättstugan som sedan ett par år är inredd och inte lämpad för gardenakopplingar. Använder istället ett tappställe som matas via kommande matning till garaget där grov slang matar.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 29, 2020, 14:04:07:07  »

Ni som har varit med pool såpass länge att ni behövt göra linerbyte.
Väntade ni på läckage eller hur indikerade ni behovet?
Hur länge höll den?

Min höll i 8 år.

Jag fick ju +30 hål i den för ett par år sedan och nu när dessa lagningar börjar ge med sig tyckte jag det var dags. Dessutom har jag haft driftstörningar med högt ph någon höst när vi inte badat så mycket som gjort att det blanka ytskiktet på linern försvunnit och med det även det blåa mönstret. Eftersom jag hade en extra liner  från en reklamation tyckte jag det var skäl nog att byta.

Bortsett från hålen och det kosmetiska var dock linern fullt funktionsduglig, fortfarande mjuk och fin.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 29, 2020, 14:00:57:57  »

Bra jobb Mathias! Bara att massproducera LinerDominator3000, sälja tusentals, luta sig tillbaka och leva gott på inkomsterna resten av livet ;-)

Japp, nästa gång du kommer på besök har jag köpt alla närliggande kvarter och du anmäler dig i receptionen 500 meter bort, har du tur släpper vakterna in dig!
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 29, 2020, 12:59:30:30  »

Jag undrar om din liner dragit ihop sig lite under åren den har legat.
När jag satte min liner i början på Maj förra året under pooltak så hade jag inte alls dom problemen.
Visst lite fick man dra i linern för att få in den i hörnen men jag kunde lätt göra det själv med handkraft sen tryckte jag i locklist direkt efter så satt det kvar så fint.
Jag började dock med det innan jag fyllde i en droppe i poolen så det gjorde väl sitt till det oxå kan jag tänka mig.

Mosaiken stämmer väl aldrig på en fabrikssvetsad liner, finishen är ju som den är, syns längt upp vid linerlisten att det är ojämt.

Kanske har den dragit ihop sig, jag vet inte riktigt hur det fungerar. Jag var rädd för att den skulle vara hård, med hårda veck som inte vill försvinna, men några sådana problem ser jag redan nu att jag inte har.

Temperaturen är superviktig - de första hörnen fixade jag undertak och i solljus igår, då gick det rätt lätt. Det sista hörnet gjordes senare och då var det mycket jobbigare. Inget jag hade fixat själv.

På en fabrikssvetsad liner får man väl vara nöjd om man lyckas få mönstret i våg och lod. Det tror jag man fixar om man inte slarvar med centreringen osv. Men, allt kan man inte styra själv eftersom det är väldigt vanskligt att få in linern i hörnorna hela vägen ner till botten. Med den liner jag har skulle jag säga att det inte är möjligt utan stor risk att skada linern. Jag tror att felet man ser i hörnorna nu kommer räta ut sig när linern hamnar rätt hela vägen ner.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 29, 2020, 12:53:38:38  »

När du skrev att linern inte gick in i hörnet antog jag att du menade hörnen nere vid botten, men så var det ju inte så bra att du fixade det O0
Bara att börja massproducera och sälja LinerDominator3000 nu då  ;D

Jag var kanske inte helt tydlig! Botten bryr jag mig inte så mycket om, den är alltid långt ifrån "rätt" läge utan vatten i, det kan man inte göra så mycket åt. Blir inte rätt innan linern töjs och det är *mycket* mer som ska tänjas ut jämfört med hur det ser ut med din platsbyggda.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd