Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Samses
« skrivet: augusti 18, 2008, 06:28:53:53  »

Anneli, jag kan också rekommendera Baquacil.
Skrivet av: Majja
« skrivet: augusti 17, 2008, 14:39:37:37  »

Hejsan Anneli!
Tack för inlägget. Ja, det är identiska paket vi har köpt, förutom att vi la till värmepump (THP 9) också. Skulle vara bra att få kommentarer från er andra som köpt denna. Ser i andra trådar att den vp´n har disskuterats, men igen har återkommit med recension efter ett tags användande.

Anneli, räcker det att gräva 4 x 8,5 meter för att få ner poolen utan problem? Vi tänker också isolera när den står uppe på gräsmattan.
Vad använde ni för att sätta fast isoleringen runt poolen? Tycker mig se att ni har fogskum i skarvarna, men med vad sitter isoleringen fast?
Hur djupt grävde ni?
Jag tycker mig se på era bilder att ni också hade pooltaket monterat provisoriskt i början, är det så? I så fall, vad la ni under skenorna?
Precis som ni var vi först inne på 7 x 3,5 men ändrade oss i sista stunden och la till 1 meter, tror det gör mycket.
Erat bygge blev himla fint.

Jag har fått ett väldigt bra intryck av Lars på Living Quality, därför föll valet på det företaget. Har sett ett annat företag som säljer identiska pooler och tak, men några tusenlappar dyrare, samt vid telefonförfrågan var dom lite (hur ska jag uttrycka mig, "opersonliga" kanske)...
MVH
Majja
Skrivet av: Anneli
« skrivet: augusti 17, 2008, 07:35:13:13  »

Hej Majja!
Vad kul att ni har beställt en PP-pool! O0
Vi har en exakt likadan, med invändig trappa över hela gaveln och pooltak Klasik B.
Vi grävde för vår pool i våras och började bada i slutet av maj. Vi har än så länge ingen värme kopplad till poolen och har ändå haft ca 30-32 grader varmt i poolen hela sommaren, tack vare taket. Lätt att dra undan och tillbaka, inget skräp eller björkfrön som kommer i heller.
Själva "poolbyggandet" gick jättebra, vi stagade upp poolen med plankor när vi skulle lyfta i den och återfylla runt om. Vi bor på en grusås och behövde bara återfylla med stenmjöl. Under trappan spolade vi ner stenmjölet med vatten. Det fungerade kanon.
Ang klor vs Baquacil-debatten: eftersom jag har lite eksem och torr hud skippade vi klor och kör med Baquacil. Vi är jättenöjda med Baquacil! <love>
Vi har verkligen använt vår pool i sommar, både våra tonåringar med kompisar samt vi själva. Jag har motionssimmat (jaja man får ju vända ofta) och en kväll gick maken och jag ut för ett nattdopp med vin och tända ljus under pooltaket, mysigt!  ;)
Lycka till och hör gärna av dig med frågor. Kolla bilderna från vårt bygge.
Skrivet av: Majja
« skrivet: augusti 16, 2008, 15:23:23:23  »

Hej Pea!
Nja, bor i Älvängen / Skepplanda men jag räknar GBG som "hemmavid" då jag jobbar där, så jag har ju vägarna förbi 5 dar i veckan. :)

Hujedanemej, hur ska jag få ihop allt...
Grävaren kommer 27, poolen 28, den ska isoleras med cellplast, sänkas ner i gropen, koppla ihop alla ledningar och pump, återfyllas med stenmjöl i samma takt som poolen fylls med vatten (därav min fråga, om jag inte får tag på elektriker (har en kontakt som för tillfället är på semester) så är frågan om jag ska vänta med återfyllnad / vattenpåfyllning tills elektrikern har spikat datum. Vill ju inte stå där med vattenfylld pool och ingen pump som är igång på en längre tid :-\

Sen kommer pooltaket och vp:n, montera pooltaket men det måste bli en temporär montering i år, ska göra i ordning däcket till våren när marken har satt sig. Någon som har en bra lösning på temporär placering av pooltaket? (skulle det funka att lägga lös trall och bara lägga på skenorna?)

Huj,huj, vïlken soppa. Som om det inte räckte ska vi dessutom lägga marksten (gångar runt huset), därför beställde vi grävning av rubbet på en gång, det blev billigare så. Vill sen inte stå med en grop för pool ända tills våren, därav beställning av poolen redan nu. Trodde att leveranstiden skulle vara längre, men det blev snabba ryck.

Jaja, det ska nog gå bra ändå. Jag kan tänka mig att jag nästa vår/sommar kommer att skratta åt kaoset när att är klart, men just nu :D

Skrivet av: Pea
« skrivet: augusti 16, 2008, 09:34:28:28  »

närmaste återförsäljaren av baguacil i gbg håller till i Åsa, men dom är väldigt serviceminded och det går att bestämma träff med dom i gbg så tar dom med sig det man vill ha. sen tar ju inte baquacilen slut bara vips sådär så någon panik uppstår inte.
kolla theworldfamily.se

i vilken del av gbg bor ni?
Skrivet av: Majja
« skrivet: augusti 15, 2008, 18:33:31:31  »


Tack för förslag och tips. Jag ska ta en funderare på detta med Baquacil..
Får kolla upp hur smidigt man får tag på detta i GBG området. Visserligen kan man handla på nätet, men skulle man behöva det akut så vill jag kunna kasta mig i bilen och åka och köpa medlet snabbt.
Jag kommer att få en instruktions-DVD snart från poolfirman, vi får se om det framgår hur jag bäst får stöd under trappan, men lecablock verkar rätt så vettigt.

Henry Porter, lycka till du också! (fast jag kaaanske badar redan i år)
Skrivet av: Pea
« skrivet: augusti 14, 2008, 21:35:12:12  »

jaha pooleraren. det jag grundar mitt inlägg på är att jag har en granne som kör med klor, hans ph åker jojjo när det regnar, han har fullt av vita fläckar på linern för att han klantat sig lite med kloret, deras barnbarn klagar på att det svider i ögonen när dom badar. det har hänt att hans vatten varit mjölkigt så man knappt ser handen framför sig.

själv har jag bara använt baquacil och tycker att det är väldigt enkelt, var 14:e dag häller jag i en liten skvätt med algmedel, högst 1 gång i månaden fyller jag på med en liten skvätt baquacil. mitt ph har legat konstant på 7.4 sen jag fyllde i vattnet. ingen som klagar på att det svider i ögonen el dyl. vårt vatten som kommer från kranen har varit lika klart hela tiden.

din svåger kanske inte har helt klart för sig hur mycket man skall hälla i varje gång ??? tyvärr så stämmer inte det som står på förpackningarna, jag använder kanske 1/3 del.

klor dunstar och försvinner av soljuset, baquacil försvinner enbart av föroreningar i vattnet typ svett, solkräm m.m. vi använder inte solkräm och använder inte poolen till att tvätta oss med, så det är som sagt ytterst sällan vi behöver fylla på baquacil.

jag ville bara komma med ett gott råd, för nog tror jag att baquacil vinner över klor om man ser till helheten. men använd för all del klor den som vill.

kan nämna att grannen tänker byta till baquacil nästa år.
Skrivet av: pooleraren
« skrivet: augusti 13, 2008, 21:52:17:17  »

Jag har bara en liten fråga till Pea, hur kan du säga att baquacil eller salt klorinator är mycket lättare att använda än klor???!!!  <antman> Jag använder klorpuckar som jag lägger i skimmern det tar ca: 15sek i veckan har aldrig haft problem med vattnet alltid glasklart och i perfekt balans. Min svåger använder baquacil och får klabba med olika medel och får ofta vattnet i obalans. Så mitt råd är använd KLOR!!!
Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 13, 2008, 20:24:52:52  »

Hej Majja!

Verkar som vi kommer att börja ungefär samtidigt med våra byggen :)
Vi får hoppas allt går väl, så vi får bada till sommaren, Lycka till!!
Skrivet av: Pea
« skrivet: augusti 13, 2008, 20:09:46:46  »

håller med Singing sailor men satsa inte på vanligt klor, kör med baquacil eller saltklorinator istället, mycket lättare och behagligare vatten.
Skrivet av: SingingSailor
« skrivet: augusti 13, 2008, 11:34:52:52  »

Hej,
Vill bara ge ett tillägg till punkt 2:
Om man häller i kemikalier innan cirkulationen är igång så kan man få problem med lokalt höga koncentrationer. Små korn av chockklor på botten t.ex. kan bleka linern, och pH minus kan lokalt ge alldeles för lågt pH.

Skulle också vilja ha en sådan pool... Lycka till!
Skrivet av: Marimar
« skrivet: augusti 13, 2008, 10:11:07:07  »

1. Håller med Janne

2. Skadar ju inte alls att hälla i kemikalier enligt uppstartsanvisningarna.

3. Föreslår att du murar upp lecablock som stöd under och finjusterar tryckimpregnerat trä mellan lecablock och trappan. Använd kilar av tryckat trä om det handlar om millimetrar som behöver finjusteras.

Lycka till!!! //Paul

PS. Vi undrade också vad vi gett oss in på, men det blir VÄLDIGT härligt när det är klart, då är det värt allt jobb.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd