Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: ronson
« skrivet: september 11, 2007, 22:29:11:11  »

Använde flexibel dräneringslang 93/80 som jag anslut till brunnen. Jag använde inte hela 2m, gick väl åt ca 1.6m. Mitt rör slutar strax under trallen. Blir lite lättare att sänka ner pumpen i brunnen då.

Jag har ingen spolrör alls. La ut slangen längs ett dike som jag grävt runt om poolen, diket kläddes med markväv, lite makadam i botten och sedan dräneringslang. Sedan ett lock med makadam/markväv igen. Har lutning från motsatta änden av poolgropen till dräneringsbrunnen. Så jag räknar inte med att mina rör sätts igen.

/ronson
Skrivet av: christian
« skrivet: september 11, 2007, 21:56:28:28  »

Har inte gjort men tänker nöja mig med ett 300 mm rör. Ansluter med böjbar dräneringslang (inte stela rör) eftersom jag vill kunna följa konturen på den njurformade poolväggen. Låter andra ändan av dräneringsröret komma upp i marknivå för att kunna spola rent i en eventuell framtid om det skulle klogga igen.

Varför vill du ha / behöver du en 2000mm brunn?

 :)christian
Skrivet av: ronson
« skrivet: september 11, 2007, 21:50:47:47  »

Jag grävde en ca 60x60cm och ca 70cm djup grop som jag klädde med markväv. Fyllde på med 1/3 makadam i gropen innan jag satte ner ett rör 350/300 ca 2m långt. Dräneringslangarna (2st) anslut jag en bit upp. Fyllde igen hålet med makadam och täckte över med markväv. Sedan är det bara att sänka ner en dränkbar pump om behov skulle uppstå.

Har du mycket vatten som ofta behöver pumpas ut så skulle jag gräva en större grop. Trots sommarens skyfall så är var det ej något vatten i min brunn. Har fin sandjord som i princip dränerar bort allt mitt vatten, så min brunn är bara en säkerhetsåtgärd.

Det var inte lätt att få tag i röret i mina hemtrakter, men jag hade tur och köpte loss 2m från ett bygge utanför jobbet. Såg sedan att rinkabyrör hade rör, brunnar mm till hyfsade priser, annars så ligger en dräneringsbrunn på nästan 2000kr.

/ronson
Skrivet av: pooleraren
« skrivet: september 11, 2007, 21:09:07:07  »

Hej! Har lite funderingar ang dräneringsbrunn, vad jag letar efter är ett rör på ca: 2000mm med ett sandfång på max 30liter med två eller tre anslutningar på 110mm för dränerings rören. Hur har Ni gjort?
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd