Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Barbalax
« skrivet: augusti 22, 2019, 12:07:30:30  »

Du har helt rätt. 3000 är varvtalet på pumpen och inte vattenvolymen.. >rulla<

3000 rpm motsvarar ungefär 30 m3 i timmen i manualen!
Det är nog lite overkill att köra på den hastigheten, iaf hela tiden.
Skrivet av: psau
« skrivet: augusti 21, 2019, 15:17:06:06  »

Troligtvis så det du läser av på en display är varvtalet, 3 m3 per timme låter annars som en riktigt klen pump.
Kolla specen på pumpen eller fråga där du köpte den.

/Peter
Skrivet av: Barbalax
« skrivet: augusti 21, 2019, 14:55:00:00  »

Intressant...

Jag har en 50 m3 pool och om jag skall omsätta allt vatten 4 ggr per dygn skulle jag behöva pumpa 200 m3 per dygn (dvs 8 m3 per timme)

Men om jag kör min Hayward pump på max så ger den 3 m3 per timme?

Har poolfirman sålt en underdimensionerad anläggning till mej? Eller betyder 3000 på pumpdisplayen något annat än 3000 liter/timme?
Skrivet av: psau
« skrivet: augusti 07, 2019, 16:24:17:17  »

Har testat denna och den funkar toppen även om man har jfb:

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/poolcentraler-separata/cleverpool-frekvensstyrning-for-3-fas-poolpump.html

Numera kör jag dock en liten enfas pump även den med frekvensstyrning, stora pumpen används bara vid lek och backspolning.

/Peter
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: augusti 07, 2019, 15:33:08:08  »

Som sagt det var MITT summerade intryck. Som också sagt, jag är inte expert utan förlitar mig till anekdotisk evidens som ständigt berikas. Du har en poäng i att jfb till poolen inte tillåter lika höga felströmmar.

Men får man verkligen sälja produkter i Sverige till konsumenter som inte kan kopplas in på ett fungerande sätt utan att bryta mot gällande regelverk? Det är det jag tycker är konstigt. Om jag skulle ha en poolbutik kan jag väl ändå inte stå och ropa. "Hej! kom och köp! Vi har pumpar, men om du ska använda den gör du din pool till en potentiell dödsfälla. Kom och köp!".

Jag försöker ju förklara att de pumpar med hastighetsstyrning som säljs är enfaspumpar och att dessa kan styras bakom 30mA jfb. Det är trefasstyrning som är besvärligt och några sådana pumpar hittar du ej heller i poolaffären. Ok?
Skrivet av: leonard
« skrivet: augusti 07, 2019, 11:29:09:09  »

Som sagt det var MITT summerade intryck. Som också sagt, jag är inte expert utan förlitar mig till anekdotisk evidens som ständigt berikas. Du har en poäng i att jfb till poolen inte tillåter lika höga felströmmar.

Men får man verkligen sälja produkter i Sverige till konsumenter som inte kan kopplas in på ett fungerande sätt utan att bryta mot gällande regelverk? Det är det jag tycker är konstigt. Om jag skulle ha en poolbutik kan jag väl ändå inte stå och ropa. "Hej! kom och köp! Vi har pumpar, men om du ska använda den gör du din pool till en potentiell dödsfälla. Kom och köp!".
Skrivet av: Erik N
« skrivet: augusti 07, 2019, 09:07:07:07  »

Jag kör min från 7:30 - 20:00 i halvtimmesintervall förutom mitt på dagen då den går tre timmar i sträck. När man badar har jag en knapp för timer på väggen (batterilöst trådlös) som aktiverar tretimmars körning. Hittills har det fungerat bra. Någon gång när jag bygger ny bod med nytt maskinrum för poolen kommer jag att göra om. Då ska automatiken monteras som jag har liggande för flytande klor/syra. Vad det blir för pump då vet jag inte, men troligtvis någonting som kör långsammare för att ha den igång 24/7.

Värmepumpen jag har startar och stoppar på sin inbyggda flödesvakt. Den är inställd på 30 grader eller om det är 31, vet inte riktigt. Tempmätarna har ballat ur och visar lite konstigt på den. Vatten in 30 grader, ut 29 grader men det är varmare vatten som kommer ut än in. Lite svårt att ställa in rätt flöde men jag kör ventilerna lika som jag har gjort sedan jag driftsatte den 2011.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: augusti 07, 2019, 08:36:14:14  »

....och jag har en frekvensstyrning till min trefas poolvattenpump (som inte är inkopplad nu) som inte genererar några övertoner som triggar en jfb men det betyder inte att man kan ta vilken annan styrning som helst och tro att det fungerar.

Frågsr man ett knippe elektriker så kommer dom svara att det kan fungera men det brukar inte göra det.

Vad gäller din vp så är den antaglingen kopplad bakom en jfb för anläggningsskydd som tillåter en felström på 300mA eller inte bakom jfb alls. Normalt lägger man inte den typen av förbrukare bakom en jfb för personskydd 30mA vilket är vad som är relevant ipoolsammanhang.

Skrivet av: leonard
« skrivet: augusti 06, 2019, 20:17:46:46  »

@MathiasS
Som sagt, det var ett summerat intryck efter att jag snabbläst tråden. Nu är inte jag någon expert på området. Men min BVP har en frekvensstyrd kompressor, 3fas. Den är kopplad på JFB. Den här aldrig löst ut.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: augusti 06, 2019, 12:33:48:48  »

Det är sant att en sådan pump kostar mer i inköp. Men i övrigt tycker jag inte att tråden du hänvisar till styrker ditt argument. De som har en frekvensstyrd pump säger att det fungerar bra med jordfelsbrytare. De som har en traditionell pump hävdar att det inte fungerar eller att det inte är bra. Mitt summerade intryck efter att ha snabbläst tråden är att det finns två läger, de som har en frekvensstyrd pump och de som inte har, båda tycker att sin är bäst. Jag har ingen själv men har svårt att tro att etablerade firmor skulle sälja produkter som strider mot svensk elsäkerhetsstandard.

Tror det är lite förvirring som skapar otydligheten. Trefaspumpar är svåra att frekvensutrymme med vanlig jfb för personskydd. Enfaspumpar är inte det.

Jag har förövrigt en traditionell pump och är inte nöjd med det, vill sänka farten....
Skrivet av: leonard
« skrivet: augusti 05, 2019, 17:06:30:30  »

@TommyC
Det håller jag med om till 100%.
Har man avancerade prylar ex automation. Behöver man ha det som hobby. Man får räkna med att saker man köper går sönder, det gör allt förr eller senare, och ju fler saker man har desto oftare går något sönder.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: augusti 05, 2019, 16:23:50:50  »

Vi körde vår 1 hk pump på timer, ca 15 timmar/dygn, nu med en mindre pump (0.75 hk) så måste den gå hela tiden om vattnet skall hålla sig fräscht.
Reningen fungerar nog bäst om man kör den när det badas, mycket skit från botten virvlar ju upp och följer med ut i filtret om man kör reningen vid bad.
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd