Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Pekol
« skrivet: juli 31, 2017, 10:09:10:10  »

Hej,

jag har ett liknande problem. Tror att det är humus från löv och annat skräp som går igenom sandfiltret. Samlas på ställen där strömmarna i vattnet helt enkelt låter det sedimentera. Går inte att dammsuga bort (då det går igenom sandfiltret) utan måste i så fall sugas bort och ut ut systemet. Skall testa en Spavac som jag haft tidigare till ett utespa men hälla bort vattnet med smutsen i avloppet istället.

Med vänlig hälsning,

Peter
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juli 08, 2013, 11:16:18:18  »

Jag tror att vårt kommer från Tullinge, men är inte säker.
Skrivet av: TommyC
« skrivet: juli 08, 2013, 10:35:43:43  »

Ni har väl vatten från Norsborgs vattenverk. Det har vi också. Jag har aldrig sett några utfällningar här  <dontkn>
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juli 08, 2013, 09:37:34:34  »

En uppdatering. Jag är mer och mer övertygad om att det är något slags utfällning i vattnet. Förra gången jag tog bort det så dammsög jag till waste, men det gick åt ohyggligt med vatten. Senaste gången (och då var det mycket mindre, bara en lite sträng längs med skarven på botten) så tog jag en vattenslang och hävert. Började med gräsmattan, men nivåskillnaden var för liten så det rann knappt. Stoppade då ner slangen i pumpgropen. Så jag tror att det försvinner med tiden, vore det sand tycker jag att det borde vara minst lika mycket hela tiden.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: juni 26, 2013, 09:31:41:41  »

Nix pix någon o-ring sitter det inte längst upp på stamröret och inte har vi sett att det trillat bort någon sådan heller när vi bytte sanden första gången. Den stora ringen sitter på plats. Tusen tack för ditt snabba svar. Imorgon ska det shoppas o-ring och tätas så det visslar om det  O0

Hmm, kollade precis i bruksanvisningen till filtret och där finns endast beskrivet en o-ring som sitter på filtertanken men det sitter ingen o-ring på själva stamröret mot centralventilen men det ska det alltså göra?
Nja, det vet jag inte säkert, vet bara att det sitter en sån i vårt filter.
Hur stor effekt den har vet jag inte.
Troligen sitter felet i själva centralventilen, jag har haft isär vår centralventil ett par gånger, det var inte speciellt svårt.
Kanske skulle ni prova det?
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juni 26, 2013, 08:48:09:09  »

Det är ju två år sedan man hällde sanden i sandfiltret, så jag kommer inte ihåg konsistensen riktigt på sanden, men jag har inget minne av att den var så där finkornig.
Skrivet av: Erica
« skrivet: juni 26, 2013, 08:42:33:33  »

....men det där måste ju vara sand?

Svårt att säga utan att känna på det. Men sand är ju inte så finkornigt att det rörs runt för ingenting. Även järnutfällningar kan lägga sig på det sättet. Man behövde ha upp några korn och känna på det om man skall veta säkert.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 26, 2013, 06:51:00:00  »

....men det där måste ju vara sand?
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juni 26, 2013, 01:11:24:24  »

Vi har kommunalt vatten. Det här tog jag i helgen och jag dammsög även då. Då hade ingen badat på några dagar. Som ni ser i filmen så försöker jag greppa om det vore sand, men jag får ingenting mellan fingrarna. Som ni märker har jag inte så bra kondis så jag kunde inte hålla mig under vattnet så länge så det blir lite ryckigt.

Sedan dammsög jag på måndag och idag tisdag. Lika mycket varje dag.Skräp på botten

Skrivet av: Erica
« skrivet: juni 25, 2013, 23:37:51:51  »

Det "bruna mjölet" är säkert inte sand utan järnutfällningar. Har du brunnsvatten ? Vi har det och får sådana utfällningar ibland. De fastnar så småningom i filtret, men någon enstaka gång om vi fått mycket så har jag dammsugit ut dem med filtret i waste-läge för att köra dem direkt till avlopp utan att belasta filtret. Men då måste man göra det när ingen har badat på ett slag så att utfällningarna har hunnit lägga sig tillrätta på botten.

Vad det gäller sandläckaget, är ni säkra så att ingen dysa blivit skadad i samband med bytet så att det finns ett hål där sand kan gå igenom ?
Skrivet av: Hillma76
« skrivet: juni 25, 2013, 22:11:33:33  »

Man ser klart och tydligt att det är sand i vår pool men jag förstår vad du menar. Det du beskriver låter som något efter flockning. Kanske idé att flocka igen för att få det att bindas ihop ytterligare så att det fastnar i filtret? Vi har också provat att dammsuga med waste då vi hade en tanke om att det kanske var vissa sandkorn som var för små och som smet igenom dysorna men icke. Nu är botten full med sand igen  >:(
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juni 25, 2013, 20:44:34:34  »

Hur ser sanden ut i poolen? Jag har fått noja jag också, vi har något skit i poolen. Det ser ut som sand, men när man försöker ta tag i det när man simmar så flyger det bara iväg. Hade i en flockkudde i helgen, igår dammsög jag och backspolade filtret länge. Idag var det lika mycket "sand" igen. Idag dammsög jag med Waste, vi får se hur det ser ut i morgon. I övrigt har vi kristallklart vatten.

Det ser ut som brunt mjöl ung.

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme