Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 16, 2008, 19:55:03:03  »

Hej Singing sailor!

Citera
Kombinationen saltvattenspool, med en del cyanursyra i, ev. toppat med en UV enhet, kanske är något för dig?

Vi får se hur mycket pengar det är kvar i slutet av projektet. Men efter ha läst länken så känns ju Intex klorinator värd att prova, Om det går att kombinera den med en UV enhet så är det ett alternativ. Jag måste ta reda på hur saltat vatten påverkar epoxymålad betong. Eller om man behöver ha annan kvalitet på betongen med den salthalten på vattnet.
 
Utan att veta om det så har Folkpool en butik ca 500m från var jag bor. Ibland har man tur... Kommer beställa materialet utav dom så snart jag får reda på om deras lampor som är avsedda för att placeras i trappor kan gjutas in i betong.

//Mats
Skrivet av: SingingSailor
« skrivet: augusti 15, 2008, 23:22:35:35  »

Jo visst säckar man ihop mellan varven...  Själv är jag nog i grunden lat, men kommer jag bara igång så går det av bara farten sen  ;)

Ang. diskussionen i annan tråd så menar vi nog båda att man skall använda lagom mycket kemikalier, fast vi säger det på olika sätt. Jag har nog sagt vad jag kan i den tråden.

Intressant det där att dricka silver colloid, jag kanske skall prova det nästa gång jag blir förkyld  >:D. Nej, man är väl lite rädd för det man inte kan så mycket om, därav min skepsis, men det kan mycket väl funka. Silver är välkänd bakteriedödare, och koppar välkänd algdödare (finns i många algdräpare, används i båtbottenfärger - dock relativt förbjudet numera). Använder man det tillsammans med klor vid behov (t.ex. vid bajsolyckor...) så kanske. Det som nämns som en av de största nackdelarna är risken för utfällningar av metall => fläckar på poolväggarna, grönt hår etc. Vissa hävdar att metaller kan flockas ihop och filtreras bort, andra att det inte går. Jag har inte riktigt förstått hur det fungerar, så jag kan inte uttala mig.

Menar du att färgen på badbrallorna bleks av kloret? Jo, så är det ju. Men en intressant erfarenhet om detta beskrivs på TroubleFreePool forumet: Badkläderna bleks mycket mer under vintersäsong vid bad inomhus, än under sommarsäsongen med bad utomhus, trots mycket högre fri klorhalt utomhus (2 ppm jmf med 5 ppm tror jag det var). Orsaken sägs vara att man använder cyanursyra utomhus, som binder upp kloret till en reservoar - i själva verket är bara en bråkdel av de 5ppm aktiva i varje givet ögonblick. Det räcker för att döda alger och bakterier, men de negativa effekterna av kloret blir mycket mindre.
Det diskuteras inte om cyanursyra på riktigt detta vis i Sverige, men jag tror på resonemanget.
Min slutsats av detta är helt enkelt: En välskött klorpool är en mycket bra pool, som även badkläder överlever länge i! Kombinationen saltvattenspool, med en del cyanursyra i, ev. toppat med en UV enhet, kanske är något för dig?
Läs även min och Ingvars diskussion i denna tråd för att få en annan uppfattning om cyanursyran:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=2907.50
Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 15, 2008, 22:45:42:42  »

Hejsan Singing..
Tack för lyckönskningarna. Fick hem 1,3km armeringsjärn idag så man börja känna flåset i nacken.
Men det känns bra, har varit slav under renoveringar i flera år förut så nu har man nästan säcka ihop litegrann när man inte gjort något på länge. Jag hoppas jag vet vad jag ger mig in på 8)

Jag läste precis din och Jarlens diskussion i en annan tråd om man skall använda mycket eller lite kemikalier. Mycket bra tråd. så fortsätt gärna på den. Som det känns nu så ligger jag bara och skrapar lite i kanten på det outömliga ämnet poolkemi. Man får bita i det sura när man väl har någonstans att utöva poolkemi i! Förra rundan när jag var i pooltagen hade jag bestämt mig för saltvattenklorinator, men jag vet inte längre, får helt enkelt läsa in mig här och bilda mig en uppfattning lite längre fram.

Det där med silver är intressant, hur det fungerar att rena pooler med det har jag ingen aning om, men dess egenskaper som bakteriedödare är väl känt under århundraden .
Jag har provat att dricka en colloid av silver, jag gjorde detta under vinterhalvåret och hade inte en infektion under tiden. familjen var förkyld under omgångar men inte jag.  Det var därför jag hajade till lite när jag läste om ett system som renar pooler med hjälp av silver. Har varit i kontakt med leverantör som säljer både den och UV renare och om man läste mellan raderna så var han väl inte helt förtjust i silver reningen. Däremot så tyckte han UV renaren fungerade bra.
Hur som helst vill man ha ett vatten där man får behålla förgen på badbrallorna om du förstår vad jag menar.mvh Mats
 
Skrivet av: SingingSailor
« skrivet: augusti 14, 2008, 07:18:17:17  »

Hej Henry Porter,
Härligt projekt du har på gång (läste din byggtråd)!

Ett tips om alternativa reningsanläggningar:
Det är den här som jag har tittat på http://www.directpoolsupplies.com.au/prod862.htm
Jag skulle tänka mig för flera gånger innan jag köpte en "ionizer":
- De tillför koppar och silver till vattnet - är det bättre än kloret?
- De dödar bakterier och virus redan i små koncentrationer - men det tar mycket längre tid än för klor. Därför rekommenderar tillverkaren klor för uppstart, och om man får problem...
- Tillverkaren rekommenderar lågt pH värde, 7,0-7,2. Jag tror det beror på risk för metallfläckar vid högre pH värde, så man behöver vara nogrann med pH värdet.
- Man får regelbundet byta offerelektroderna, samt dessutom regelbundet tillföra de speciella kemikalierna (med silver och koppar?).
- Det är tydligen (?) inte längre lagligt att marknadsföra joniserare i USA som alternativ till klor, de måste användas tillsammans med klor....

UV systemet från Pahlens däremot har jag inga invändningar mot, utom att det är rätt dyrt.

Här finns mer info om olika sätt att rena vattnet (författarrna verkar dock vara starkt vinklade till förmån för klor):
http://www.troublefreepool.com/i-use-ionization-and-wanted-opinions-flame-suit-on-t7280.html
http://www.troublefreepool.com/alternative-sanitizers-and-chemical-free-pools-the-truth-t3025.html

Lycka till med poolbygget!
Skrivet av: Carlos de sol
« skrivet: augusti 13, 2008, 23:18:52:52  »

Man skulle egentligen ha en med sportmössa på så ljuset stannade i poolen ;D
Eftersom ett av mina namn är karl och bodde de sista 10 åren i Spanien så tyckte jag att det passade bra här.
// carlos <sol>
Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 13, 2008, 23:08:48:48  »

Hej igen! Skönt namn du har förresten, Carlos del sol passar bra till ett poolforum :)

Verkar vara bra priser på den sidan. Synd att dom inte har breddavlopp od. Men lamporna var billigare än vad jag sett innan. UV renaren var också bra pris på som det verkar.


Fick lite hjälp med några tumregler vad gäller lampor och dess placering och antal. Saxar här nedan.

Antalet belysningar samt effekt bestämmer ljuststyrkan. En eller två 50W lampor tillför, naturligvis, mindre ljusstyrka jämfört med en 300W lampa. En tumregel är att använda en 300W lampa till en poolareal upp till 40m². Vid större poolstorlek är det vanligt att komplettera med ytterligare en lampa.Poolbelysningen bör placeras ungefär mitt på poolstommens höjd. Tänk även på att de bör lysa från den plats, där familjen normalt uppehåller sig kvällstid. De större lampmodellerna ger en fantastiskt flott upplyst pool, men kan upplevas som bländande.Skrivet av: Carlos de sol
« skrivet: augusti 13, 2008, 22:48:48:48  »

hej henry porter
Kolla lite även på UV-filter låter intressant det händer ju saker på marknaden hela tiden
Nettopool har denna under övrigt:

http://www.nettopool.se/Ovrigt.html

mvh carlos <sol>
Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 13, 2008, 22:27:00:00  »

Hej Carlos o Turbo!

Det är den här som jag har tittat på http://www.directpoolsupplies.com.au/prod862.htm
Man skall inte jämföra äpple och päron, jag vet! Men om man jämför med denna http://www.poolstore.se/default.asp?gotoUrl=/item_show.asp%3Fcode_no%3D100545 så är prisskillnaden i det närmsta löjlig.
Jag har i och för sig lite delade erfarenheter av att importera saker från icke EU land. Men med den här prisskillnaden blir man lite sugen.

Jag undrar varför det är så tyst om den här typen av rening. Skall  vara effektivare än UV renare som tar bort 65-70% av klorbehovet. Utan att veta varför är jag lite avogt inställd till klor. Då känns rening med hjälp av koppar och silver säkrare. Bara man inte får agrylia utav silvret  ;D Eller att kopparn missfärgar.


Skrivet av: turbouffe
« skrivet: augusti 13, 2008, 22:21:50:50  »

Turbo, har du klarat dig ifrån att tulla in det som du har köpt från adressen ovan?

Japp, inga avgifter alls men nu när US dollarn är så låg så kanske man skall börja titta där också?
Skrivet av: Henry Porter
« skrivet: augusti 13, 2008, 20:50:55:55  »

Hejsan!

En bra sak är att man har automatik på alla grejor, tex: att saltgeneratorn startar ca: 10min. efter att cirkulationspumpen startat, då finns ingen risk för att torrköra den.

Ett annat tips är att titta runt i Australien och ev. köpa saltgenerator där, mycket enkelt och framföralt billigt! 8)

De här handlade jag av http://www.directpoolsupplies.com.au/  mycket snabba och trevliga!
Observera att priserna är i Australisk dollar men omvandlare och internationelle priser finns på sidan.

Turbo, har du klarat dig ifrån att tulla in det som du har köpt från adressen ovan?
Skrivet av: turbouffe
« skrivet: januari 16, 2006, 19:20:32:32  »

Turbouffe!

Vilken saltgenerator köpte du?

/Poolnicke

Autochlor RP25, men det beror på hur många kubik vatten man har.

Som Janne sa: Man är väldigt nöjd med detta vatten! 8)
Vattnet blir "mjukare", huden ej torr och inga röda ögon.
Det är ju en evighetsmaskin också, vilket klor inte är och klor blir bra dyrt i längden.......
Skrivet av: Janne
« skrivet: januari 16, 2006, 10:40:53:53  »

Hej igen!

Vill bara slänga in några Tips innan ni köper en saltgenerator.
Tänk på att saltvatten är mer aggressivt än klorvatten imot metall.
Ex: min stege rostar fast den är syrafast och rostfri.
Enligt saltgeneratorn tillverkarn så är detta ett vanligt problem.
Vid ställe där vattnet inte cirkulrer så får vattnet in tillräckligt med syre och därför rostar segen vid trappfäste.

Kolla också om era elvärmare klara saltvatten, mm.

//Janne

Ps: Är jättenöjd med mitt saltvatten.  O0
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd