Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Telekiter
« skrivet: december 02, 2020, 08:36:43:43  »

Jaha dags för lite uppdatering då.... eller kanske inte ändå då jag inte har nått nytt revolutionerande att förtälja..hehe. Det funkar fortfarande precis som vanligt med de inställningar jag använder.

Saltklorinatorn går nu alltså 8 min på morgonen och  8 min på kvällen. Det verkar var ett bra tidsintervall för att löpande hålla en lämplig klorhalt i badet. När man badar (vi badar oftast bara jag och sambon) 1-2 tim så får kloriantorn gå extra och då verkar 30 min extra gångtid vara ungefär det som krävs.

Jag får fortfarande addera pH- med jämna mellanrum och det betyder 0,5 matsked/kaffemått, en gång i veckan. Inga övriga kemikalier, tack och lov. Enkel hantering med andra ord.

Hoppas bara att saltklorinatorn nu fortsätter fungera utan mankemang.

/Urban.   
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: oktober 26, 2020, 10:35:00:00  »

Lite uppdatering då.

Mina inställningar verkar vara ganska lämpliga för att hålla en bra klorhalt. Saltklorinatorn går 9 min morgon och kväll, vilket som sagt verkar lämpligt. Vid bad kör jag klorinatorn extra 25 min vilket också verkar ganska lämpligt vid ett 1 timmes bad av två personer. I helgen bytte jag filtren och Vattnet är fortfarande kristallklart så jag beslutade att vattnet får va kvar ytterligare 6 mån fram till våren. Då har jag kört med samma vatten ett helt år.

I övrigt fungerar tekniken fint.

/Urban.
Skrivet av: Roger.
« skrivet: oktober 13, 2020, 18:20:03:03  »

Har du rostfritt kommer detta inte vara ett problem.
Roger
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: oktober 12, 2020, 15:08:15:15  »

Jaovars, det påstås att man ska ha titanvärmare då det är saltvatten. Jag hade kontakt med Viskan och förklarade mina planer. De försäkrade iaf att det skulle funka utmärkt med saltklorinator, jag litade helt enkelt på det  :) .

/Urban.
Skrivet av: Eee
« skrivet: oktober 12, 2020, 12:30:42:42  »

Hej,
Väldigt intressant läsning om detta. Man blir sugen på att konvertera sitt egna bad nu. Dock kommer det upp några frågetecken för mig. I poolsammanhang så pratas det otroligt mycket om att det måste vara titan värmeväxlare osv när man har saltvatten, är värmarna i viskan i titan eller vanlig rostfri? Resten av rör och kopplingar är ju plast men undrar lite om just värmaren..
Eller klarar man sig för att det är tjockt gods och inte massa kanaler som kan ta skada?
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: oktober 12, 2020, 10:17:20:20  »

Hejsan.

Jag måste nog förtydliga att jag inte har någon erfarenhet av Saltbrominator, jag har endast använt saltklorinator. Innan jag monterade in min saltklorinator så använde jag vanlig kemi såsom det flesta andra och då använde jag Bromtabletter + aktivt syre, vilket kanske du tolkat som att jag använt saltbrominator? Jag vet inte riktigt hur den kemiska sönderdelningen ser ut men jag förmodar att Roger här på forumet kan förklara skillnaden rent kemisk mellan de båda alternativen, alltså skillnaden mellan Saltklorinator och Saltbrominator.

Så här långt är jag mycket nöjd med mitt val i alla fall. Klorlukten är otroligt liten och jag behöver bara använda pH- som extra kemikalie och då blir det ungefär 0,5 matsked/vecka.

/Urban.
Skrivet av: Pool-arn
« skrivet: oktober 10, 2020, 16:29:51:51  »

Hej!

Grymt bra tråd och intressant att höra dina erfarenheter Urban. följer tråden!

Vi håller precis på att titta på nytt spabad och det finns ju lika många åsikter om vad som när bra/dåligt som försäljare av Spabad, rent av bedrövligt att en säljkår kan vara så oerhört splittrad (och snackar skit om varandras konkurrenter dessutom).

Senaste butiken vi var inne i sa att Saltklorinator och Brominator är samma sak, men vad jag kan utläsa här så är det inte det. Urban, kan du förklara skillnaderna som har erfarenheten av bägge?

Bland annat nämndes det att Brominator nu förbjudits i Kanada, varpå säljaren tyckte det var en dum ide (varpå Caldera Freshwater inte var ett bra alternativ då det var samma sak, i säljaren ögon).

/Linus
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: september 16, 2020, 08:52:26:26  »

Hejsan. Då slutar jag med alka-justering helt. Great. Ännu en sak mindre att greja med :) .

/Urban.
Skrivet av: Roger.
« skrivet: september 15, 2020, 18:48:06:06  »

Hej Urban,

Vore jag som dig skulle jag helt sluta med höj alkalinitet nu när du har klorinator.
Din klorinator kommer att höja ditt pH.

Höj alkalinitet motverkar pH-sänkningar.

Vidare kommer höj alkalinitet att höja pH. Vilket resulterar i mer pH- osv.

Alltså ditt pH- motverkas av höj alkalinitet.

Så i ditt fall med en metod som höjer pH när fritt klor bildas. Kan det vara dumt att tillsätta höj alkalinitet som också höjer pH. Vidare motverkar din pH-sänkning.

Resultatet är att ännu mer pH- måste tillsättas.

Jag skulle helt strunta i alkaliniteten då klorinator används.

Roger
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: september 15, 2020, 10:03:09:09  »

Lite uppdatering då.

Efter 4 månader fick jag för första gången justera Alkaliniteten. Den hade nu sjunkit till mycket låga nivåer på de 4 månader jag kört klorinatorn. Det krävdes ca 60 ml (4 kaffemått/matskedar) alka+ för att få upp alkaliniteten till runt 40, som jag brukar hålla. Antar att det beror på den frekventa tillförseln av pH- som krävs vid användning av saltklorinator.

För övrigt så måste man köra klorinatorn extra (mer än man tror faktiskt), vid varje badtillfälle. Om två-tre personer badar ca 1-2 tim så måste klorinatorn gå ca 25 min extra, för att ersätta det klor som förbrukas vid badet.

Fjärrströmbrytren (TP-link Tapo) fungerar förträffligt så här långt.
 
/Urban.
Skrivet av: Telekiter
« skrivet: augusti 28, 2020, 13:44:10:10  »

Har nu kört den nya wi-fi-timern (som styr strömmens till- och frånslag till klorinatorn) nästan en vecka. Funkar jättebra faktiskt!

Nu kan jag styra exakt (dvs på minuten) hur ofta och länge klorinatorn ska va påslagen och producera klor. Den nedräkningstimer-funktion jag nämnde tidigare funkar perfekt. När man kliver ur badet och stängt locket trycker jag igång appen (Tapo) och väljer trycka på "on" på nedräkningstimern och väljer hur länge den ska räkna ner och väljer att den ska gå på läget "off" när den kommer till noll. Därefter går den tillbaka och kör det inställda schemat.

Just är schemat inställt att köra klorinatorn 10 min på förmiddagen, och 10 minuter senare på kvällen. Då hålls klornivån kontinuerligt på mellan 1-5 (svårt avgöra exakt på de vanliga mätstickor jag använder). Själva klorinatorn är inställd på 100% (dvs den producerar klor hela tiden strömmen är tillslagen).

/Urban.
Skrivet av: ByggaNytt
« skrivet: augusti 25, 2020, 17:20:38:38  »

Jag har samma erfarenhet med mitt inbyggda och ställer klor-genereringen på 5 (skala 0-10). När vi sen badar finns det en knapp att trycka på som ger 24h boost med maxvärdet 10. Det har för oss fungerat  O0
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd