CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - valneg

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Wi-Fi styrning KMP pump
« skrivet: juni 04, 2023, 09:30:05:05  »
Hej

Jag har en några år gammal KMP pump som jag har haft en Wi-Fi modul (den på bild) kopplat till. Nu har den modulen tyvärr lagt av och jag skulle vilja få tag på en ny.

Någon här som vet var man kan köpa en sån? Jag sökt runt och hittat några fabrikat som ser nästan likadana ut men som säljs till andra pumpmärken, kan de funka till flera märken tro?

Mvh Valle

2
Pooltäckningar / Vintertäckning rund pool 5,5 m diameter
« skrivet: augusti 28, 2014, 11:07:26:26  »
Hej. Har en rund pool på 5,5 m diameter som ska genomleva sin första vinter. Den är delvis nersänkt och med trall runt om. Har inte skaffat täckning ännu men har följande fundering.
Har läst att fungerar bra med plastdunkar samt en kraftig presenning som vilar på vattenytan, detta förstås efter sänkning av vattennivå och chockklorering.
Någon som har erarenhet av detta eller kan komma med andra goda råd? 

3
Uppvärmning / Hydro-Pro 7, uppvärmning samt inkoppling av vattenpump
« skrivet: juni 22, 2014, 11:45:04:04  »
Har just blivit klar med en rund 5,5 meters/1,32 JF pool. Som uppvärmning har jag köpt en Hydro-Pro 7 från Rubin pool. Kopplingarna är slang 50 mm inkl. By-Pass.
Kört nu på med inställning på värme upp till 28 grader sedan i söndags och startade på 14 grader i vattnet. En vecka senare har jag 25 grader men nu verkar det inte stiga mer sedan ett par dagar tillbaks trotts att pumpen är på dygnet runt. Poolen är nersänkt ung. 1 meter ner i marken och isolerat med cellplast. Har värmematta på hela tiden. Så till första frågan :-) är detta stagnering normal med tanke på att de senaste dagarna har det varit runt 15 grader på dagarna och knappt någon sol samt runt 5-8 grader på nätterna?
Vattenpumpen är inkopplad på ström inne i värmepumpen, allt enligt manualen. Dock går flödesvakten på och stoppar vattenpumpen varje gång jag försöker dammsuga poolen. Man ser att trycket på sandfiltret sjunker från runt 10 psi till 7-8 psi och efter några minuter stannar värmepumpen som i sin tur slår av vattenpumpen också.  Kopplar man loss slangen till dammsugaren och väntar 3 minuter drar allting igång igen och fungerar som det ska fram till nästa försök. Ska man inte kunna endast recirkulera vattnet utan att värma upp? Hittar ingen inställning i manualen för just avstängning av värme och stänger jag av By-Pass så att vattnet inte går genom värmepumpen slår den av efter ett tag och stänger också av strömmen till vattenpumpen. Några goda råd till en nybörjare?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag