CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - valneg

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Wi-Fi styrning KMP pump
« skrivet: juni 04, 2023, 09:30:05:05  »
Hej

Jag har en några år gammal KMP pump som jag har haft en Wi-Fi modul (den på bild) kopplat till. Nu har den modulen tyvärr lagt av och jag skulle vilja få tag på en ny.

Någon här som vet var man kan köpa en sån? Jag sökt runt och hittat några fabrikat som ser nästan likadana ut men som säljs till andra pumpmärken, kan de funka till flera märken tro?

Mvh Valle

2
Pooltäckningar / SV: Vintertäckning rund pool 5,5 m diameter
« skrivet: september 10, 2014, 13:41:47:47  »
Är täckningen helt tät, eller kan vatten rinna ned?

Om täckningen är helt tät måste du släppa på stropparna så att vatten och snö som kommer ovanpå inte knäcker plast, öljetter, trall eller poolstomme - det kan bli tonvis med vattenoch/eller snö på en pooltäckning.

Vi låter vår pool vara helt utan täckning (knyter igen grindarna runt poolen med snören så de inte går få upp) så den får frysa på det sättet.
Visst får vi in lite mer löv i poolen än om den vore täckt, men samtidigt, täcker man poolen med en pressening över vintern är det svårt att få av allt skräp från presenningen på våren, det ligger så mycket vatten ovanpå presenningen att man måste antingen pumpa bort det, eller släppa ned det i poolen för att kunna få av presenningen.

Bäst är nog att täcka med rejäla vinterplåtar som har lite lutning, så att vatten och skräp rinner av vid sidan av poolen.

Hej Rikard, den är tät men jag tänkte fixa ett par hål med öljetter i mitten så vattnet kan rinna ner i poolen.Har nu även fått leverans och täckningen ser väldigt bra ut, verkligen nöjd med både pris och kvalité.

3
Pooltäckningar / SV: Vintertäckning rund pool 5,5 m diameter
« skrivet: september 05, 2014, 08:10:43:43  »
Hade de någon bra lösning på hur man fäster den i trallen också så man inte får en massa knoppar som sticker upp hela badsäsongen?
MVH Magnus
Hej Magnus, ursäkta sent svar. Nej det hade de inte. Jag tänkte köpa stroppfästen i aluminium från Rubinpool. De kostar 39 kr st. plus frakt och är nersänkta i trallen när de inte används.

Att tillägga är jag jag ännu inte har fått leverans :-)

4
Pooltäckningar / SV: Vintertäckning rund pool 5,5 m diameter
« skrivet: augusti 28, 2014, 14:06:49:49  »
Löst  ;D, har hittat bra täckning i lackad pvc 680 g/ blå, med öljetter på 30 cm cc. 6*6 meter med förstärkta kanter kostade 3200 kr inkl moms och frakt till Stockholm. Nöjd än så länge, nu är det bara att se det i verkligheten också  :)

5
Pooltäckningar / Vintertäckning rund pool 5,5 m diameter
« skrivet: augusti 28, 2014, 11:07:26:26  »
Hej. Har en rund pool på 5,5 m diameter som ska genomleva sin första vinter. Den är delvis nersänkt och med trall runt om. Har inte skaffat täckning ännu men har följande fundering.
Har läst att fungerar bra med plastdunkar samt en kraftig presenning som vilar på vattenytan, detta förstås efter sänkning av vattennivå och chockklorering.
Någon som har erarenhet av detta eller kan komma med andra goda råd? 

6
Uppvärmning / SV: Koppling?
« skrivet: juli 02, 2014, 11:06:48:48  »
Tips från coachen: Merparten av vattnet flödar genom den lodrätt monterade ventilen så det är i den slingan vi vill optimera flödet. Mao borde man lägga till ett par långa 90 graders böjar och vrida t-korsen 90 grader.

Det funkar förstås som kopplat på bilden, men när man ändå håller på är det enkelt att göra det "optimalare".

Mottages tacksamt O0, finns inget bättre än sådana förslag till en "förstasesongare" ;) Kan du dock komma på något smart sätt att förtydliga detta då jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med  <help>

7
Uppvärmning / SV: Hydro-Pro 7, uppvärmning samt inkoppling av vattenpump
« skrivet: juli 02, 2014, 09:27:49:49  »
Nu är timern på plats och allting fungerar som det ska, inga fler problem med dammsugaren. Tack för hjälpen.

8
Uppvärmning / SV: Koppling?
« skrivet: juli 02, 2014, 09:24:00:00  »
Jo det är jag med på, men från VP till polen då? Skimmern har ju 38mm anslutning?

det ser ut som att du kan limma på 50 mm slang direkt på "pumpen", där behöver du inte göra mer, se min bild.

9
Uppvärmning / SV: Koppling?
« skrivet: juli 02, 2014, 09:16:22:22  »
Hej. Gjorde precis samma jobb häromdagen. Montering av VP, filter osv med 50 mm slang. Inga problem alls, det finns kopplingar med övergång att köpa i välsorterade poolbutiker. Finns också en uppsjö på nätet men då jag hade möjlighet att ta mig till en fysiskt butik tog jag med mig befintliga kopplingar och fick med mig allt jag behövde. Köpte By-pass på poolklor då det var billigast där. Poolman i STH har en butik i Solna men även än webbutik du kan kolla i. Tänk på att sk. unionkopplingar är bra att ha om man vill montera ner grejorna över vintern. Köp också en extra ventil mellan skimmer och cirkulationspump annars blir det knepigt att göra rent filtret annars. Hör av dig igen i fall du har flera frågor. Lägger med en bild på min installation så kan du räkna lite på vad du behöver köpa  :)

10
Uppvärmning / SV: Hydro-Pro 7, uppvärmning samt inkoppling av vattenpump
« skrivet: juni 22, 2014, 18:56:29:29  »
Tack Gadden, då är det ju samma sak om jag kopplar in den på en säkring då jag har lediga sådana i skåpet och sedan brytter fasen med tiduret eller hur? Dock ska jag låta ett proffs göra detta  ;D
Passar på och frågar då du har en likadan pump, upplever du problem med dammsugningen, likt det jag beskrev tidigare?
"Har provat med både en automatdammsugare samt den manuella som följde med. Kan det ha att göra med att slangarna till båda dammsugarna är 40 och övriga slangar är 50? Man ser klart o tydligt på mätaren på filtret att trycket faller lite så fort man kopplar på dammsugaren men inte avsevärt, från 10 psi till 8 psi. Verkar som att VP känner av det och stänger ner."

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag