CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Hosse

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 07, 2020, 17:20:18:18  »
Vi har en kåk precis utanför Oslo i Norge. Där byggde vi en stålplatta pool på 5,6x3,7 meter för över 15 år sedan. Vi grävde oss in i en slänt och plasserade poolen där. Sen byggde vi en terrass i trä runt hela saken. Denna var ju givetvis billig och vi trodde aldrig att denna skulle leva så länge som den gjort. Tanken var att köpa en billig pool för att se om vi kom till att använda den. Det visar sig att det gör vi mycke. Nu är liner, pumt, sandfilter etc på sista värsen. Det börjar bli dax att uppgradera med en pool som kan vara en del av fastigheten i lång tid framöver. Dvs nåt med kvalitet och lång hållbarhet.

Det vi har som önskor är:

1.   En pool som verkligen kan leva länge och tål sol oc skandinavisk vinter.
2.   Elektrisk lamellöverdrag.
3.   Djupare vatten än i dag (menar vi har 1,3 meter eller nåt sånt i dag).
4.   Lite längre pool än i dag, men max 6,5-7 meter. pga platsen
5.   Möjlighet för motströmsaggregat.
6.   Helst overflow.
7.   Integrerad trapp är fint att ha, men inte ett must.
8.   En konstruktion där vi kan gjuta hela terrassen och lägga klinkers helt in mot poolen/vattnet.

Vad ville vi rekomenderat? PP, Glasfiber, gjuta själv eller finns det nåt ännu bättre alternativ? PP pooler verkar vara populär i Sverige, men i Norge pratar alla om glasfiber pool med "HoneyComb" kärna etc. Varnar mot Osmose/pest i PP pooler etc.
Har en par vänner i Sverige som köpt dessa "LECA" blocken och fyllt dom med armering och betong. Låter spännande, men får man till detta med automatsikt lamellöverdrag, trapp och ev motström?

På förhand tack!

2
Uppvärmning / Luftvärmepumpen är helt död
« skrivet: augusti 06, 2020, 19:11:34:34  »
Nån som vet vad som kan vara fel på min värmepump till poolen? Den har ström men är helt död. Svart display. Vi har varit på semester i 3 veckor och den var så när vi kom hem. Kan det vara en säkring inne i den?

3
Ovanmarkspooler / Jacuzzi skapar jordfel
« skrivet: april 09, 2020, 13:41:35:35  »
Jag har problem med mitt badkar ute og undrar om ni vet vad som kan vara fel?

Det började med att jordfeilsbrytaren gick när pump 1 (2 speed pumpen) startade. Jag köpte då en ny och fick monterat denna på söndag. Pumpe 1 går nu fint på låg och hög hastighet och jordfeilbrytaren löser inte ut omedelbart som tidigare när pumpen startat. Så började jordfeilbrytaren att slå ut efter 5-10 minuter. Jag menade att det kunde se ut som om att den gick när den började att värma. Det är ju relativt vanlig att dom värmeellementena börjar att fela eftersom. Därför beställde jag ett nytt ellement och fick monterat det i går.

Nå startar karet som det skal, börjar att värma efter 5-10 minuter och går så fint i ca 2 timmar. Så löser jordfeilsbrytaren ut igen. Har kört så i 3 rundor nu, men det slutar alltid med att brytaren löser ut till slut. Dom sista gångerna jag testat löser säkringen ut efterca 2-3 minuter, så det blir alltså kortare och kortare tid varje gång.

Har ni nån aning om vad detta kan vara?

Karet är ett Hydropool Selfclean 675 från 2008. Balboa elektronik och Whirlpool pumpar.

På förhand tack!

4
SpaForum / Jordfelsbrytaren slår ut när pumpen startar. Måste den bytas?
« skrivet: mars 05, 2020, 18:48:38:38  »
Har ett Hydropool 675 kar.
Först började det med att pump nummer 1, som är med två hastigheter, inte alltid ville starta av sig själv vid värmning. Fick felmeddelande LF, som står för Low Flow. Köpte jag upp den till högsta hastighet och så ned på låg hastighet gick det bra. Så höll karet på en par veckor och plötsligt rök säkringen. Ser att den indikerar jordfel.
En ny exakt lika 3hp pump kostar 4,900kr. Fått erbjudande på en lite mindre pump på 2,5hp för 3,800kr. Bägge med två hastigheter. Ska vara nästan identiska annars, så ska passa fint.

För det första. Är pumpen körd, eller kan detta vara nåt jag kan fixa själv? Vad kan ha orsakat jordfelet?
För det andra. Kommer jag att ånga på en 2,5hp pump? Wirlpool pumpar bägge två.

På förhand tack!

5
Uppvärmning / Värmepump som inte vill värma längre
« skrivet: maj 08, 2018, 14:57:30:30  »
Vi har en 9 kw luftvärmepump till vår utomhus pool. När jag skulle starta upp den i helgen går den bara ett par minuter och stannar sen. När jag börjar titta närmare på den, så ser jag att den är helt full med is på ena sidan. Detta kan inte komma från naturen, då det är sommartemp där den står. Kan detta vara gasläcka? Är det nån chans att rädda den?

På förhand tack!



http://forumbilder.se/H6RNU/img-1657

6
SpaForum / Hydropool spa bad får säkringen att ryka
« skrivet: juli 03, 2016, 15:12:10:10  »
Har problem igen med mitt kar. Säkringen/jordfelsbrytaren började ryka varje gång värmekolven slog in. Detta har hänt tidigare också och då har jag bytt ut innehållet i värmekolven, dvs värmetråden eller vad det heter, och då har det ordnat sig efter det. Nu monterade jag in den nya värmetråden och karet gick fint och värmde upp till 40 grader som den ska. Så efter 2 dagar gick säkringen/jordfelsbrytaren igen. Jag drog på säkringen igen, och så gick den en dag innan säkringen/jordfelsbrytaren slog ut igen. Så har det fortsatt sedan.

Det är ju helt klart ett jord där nu, men vart kan det vara? Skumt också att detta kom efter att jag bytt värmaren..

På förhand tack!

7
Markpooler. / Val av pool och hjälp till terrassbygge
« skrivet: januari 02, 2016, 17:28:59:59  »
Då har vi haft bassengen i ganska exakt 10 år nu. Det är ett ståleplattapool från Partnerline.no på 5,6x3,7 meter. poolen är tät och fin fortfarande, så kvaliteten är inget att klaga på. Väldig nöjd. Men, vi valde en billig pool för 10 år sedan för att se om detta är nåt som blir använt. Det har vi nu testat i 10 år och det blir absolut använt hela tiden det är en möjlighet för det. Till info, så har vi idag också träterrass runt hela poolen.

Nu är det alltså tankar om att uppgrader. Det vi önskar utöver det vi är van med idag är:

1. Ett större och djupare basseng. Vi har inte obegränsat med plats, men vi bör kunna sträcka oss till 6,5-7 meters längd. Vi har idag ett djup på 1,34, men vattnet är som oftast adrig mer än 1.20 djupt.
2. Vi önskar solida väggar. Idag har vi stålplatta, som är ganska mjukt.
3. Vi önskar integrerad trapp, inte stege som idag.
4. Ett lättsammare bad. Gärna självklorering. Gärna motoriserad överdrag/lameller.
5. Möjlighet för motströmsaggregat.
6. Sist, men inte minst. Vi vill inte ha trä på terassen runt, utan klinkers.

Pump och filter byter vi nog i samma slängen, men 11KW luftvärmepumpen får vara kvar.

Har sett lite på PP pooler med integrerad trapp, men har hört en del negativt om dessa också, som tex svamp. Har också några vänner som byggt i LECA vilket blev otrolig fint och solid, men detta måste tömmes på vinteren och jag har en uppfattning av dessa pooler blir ganska dyra. Finns også vanliga glassfiberpooler, men er osäker på om dessa spricker och mister färgen. Då är man liksom körd och måste väl byta hela poolen...

Så, det jag hoppas att ni kan hjälpa mig lite med är:

1. Vilken typ av pool rekommenderar ni?
2. Har ni några tips på bra och billiga producenter? (som kan sända till oss i Norge/Oslo)
3. Det svåraste. Terassen. Idag har vi poolen stående på berg i trädgården. På samme berg har vi gjutit massa LECA stolpar som dagens trä terass vilar på. Går det att återandvända dessa och tillverka en stor trälåda som man kan gjuta i uppe på dessa stolpar? Och sen lägga klinkers på toppen. Givetvis rikligt med armering i gjutningen. Pool och terass står givetvis helt stilla då allt vilar på berget. Terassen idag är på ca 75 m2 ink pool-areal. Detta stikker då upp 1,34 meter från backen.

Tanken är att kunna starta detta prosjekt så fort snön är borta:-)

På forhand, stoooort tack för alla tips (och beklagar alla skrivfel.. Blivit skadad av Norskan:-))!

Finns bilder på prosjektet här: http://byggebolig.no/hage-uterom/boblebad-i-hagen!/msg22018

8
SpaForum / Badet stoppar efter 12-18 timmar med kod DR eller LF
« skrivet: december 29, 2015, 12:50:36:36  »
Hei,
Har ett Hydropool 675 LE selfclean. Helt plötsligt för några veckor sedan har karet börjat strejka varje dag. Det stannar upp och visar felkod LF eller DR. På sluten har det bara varit LF. Om jag bryter strömmen eller manuellt gasar på pumparna så startar den fint, börjar värma och går i 12-18 timmar. Sen uppstår samma problem igen. Samma sak, dag efter dag. Har rensat filter och skimmer, utan att det hjälpt. Har prövar att ändra flödet i karet och prövat att öka eller minska luftinsuget utan att detta hjälper.

Börjar bli ganska slitsamt att vara barnvakt för karet hela vintern.. Kan heller inte resa bort innan vi fixat det eller fått plusgrader ute.

Nån som har tips? Mycket tacksam för hjälp!

9
Köpes / 2 st SPA pumpar önskas köpt
« skrivet: september 10, 2015, 17:45:47:47  »
 Har en SPA från Bauhaus där bägge pumparna gått. Mycket intresserad i att köpa begagnade pumpar om nån har. Eksisterande pumpar heter LP250 och dom är på 1,85KW st. Säker massa andra pumpar som passar också.


10
SpaForum / Vart hittar jag 2 billiga SPA pumpar?
« skrivet: september 06, 2015, 20:52:55:55  »
Bägge pumparna i ett SPA bad från Bauhaus har konkat... Impelleren har lossnat på bägge. Ser utroligt märkligt ut. Impellern ligger kvar inne i huset, men hålet i den är 3-4 mm större än själva tappen den ska sitta på. Fattar inte hur dom är fäst tidigare. båda pumparna har identiska fel. Troligen fryst sönder och så blivit startade.. Måste vara en eller annan ring i mitten som höll den impellern på plats.. Har googlet massa och inte hittat en enda bild på en liknande impeller. Pumpen heter Whirlpool Bath Pump LP250. Finns några av dessa på Ebay, men kostar 3000 kr st. Det blir nestan 6000 kr för to pumpar, och det är det inte värt..

Nån som sett några billiga pumpar där ute? Ev begagnat. Nån som vet om det finns reservdelar til LP250? Detta virkar ju vara väldig lika pumpar på andra SPA bad, så kan säkert få en helt annan pump till att passa..

Väldigt tacksam för tips och hjälp här:-)


Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag