VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Kolla överdragen noga efter vintern !  (läst 4337 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

Kolla överdragen noga efter vintern !
« skrivet: april 13, 2011, 00:03:09:09 »
Vi har en bekant som just i helgen råkade ut för ett olyckstillbud. De var på besök hos några goda vänner som har en utomhuspool, som än så länge dock är vinterstängd, dock inte med plåtar utan bara med poolöverdrag. Poolfamiljen har ett barn, den andra familjen två. Det var ju fint vårväder i helgen och familjerna var ute. Barnen fick för sig att gå över poolen, på överdraget. Det gjorde de förra sommaren också, men då gick det bra, kanske för att poolen då var fylld med vatten. Denna gång gick det mindre bra. Om det berodde på att överdraget åldrats eller på att vattnet nu var vintersänkt så att det var ett stort gap mellan vattenyta och poolöverdraget vet jag inte, men överdraget sprack plötsligt och ett av barnen åkte igenom och ned i det iskalla vattnet. Det var ju inte helt enkelt att ta sig upp heller, men som tur var fick hon inte panik och det hela avlöpte bra, utan något annat resultat än ett kallt dopp för hennes del.

Man får nog tänka efter lite om man litar på att ett poolöverdrag verkligen är barnsäkert. Plast åldras ju med åren och sol och den stränga vintern kan säkert ha spätt på detta ytterligare. Ett skydd som inte fungerar blir ju dubbelt lömskt. Kanske borde man som vuxen om man har en sådan typ av poolskydd själv ge sig ut och provbelasta det (med lämpliga säkerhetsåtgärder) så att man verkligen vet att det håller när det gäller. Har skyddet t.ex. fått en reva kanske det inte håller alls så bra som det var tänkt.
« Senast ändrad: april 13, 2011, 15:09:57:57 av Erica »

Poolgiganten

Utloggad utopiazz

SV: Kolla överdragen noga efter vintern !
« Svar #1 skrivet: april 13, 2011, 13:23:57:57 »
Otäckt att hamna i det kalla vattnet och dessutom med ett pooltäcke ovanför sig.

Jag brukar testa vårt täcke ett par gånger varje sommar genom att promenera runt på det. Håller det för mig så håller det för barnen.

Utloggad Erica

SV: Kolla överdragen noga efter vintern !
« Svar #2 skrivet: april 14, 2011, 11:15:46:46 »
Jo att hamna i det kalla vattnet under poolöverdraget var säkert rätt chockartat. Hon kunde inte komma upp genom hålet utan de vuxna som rusade till fick lossa överdraget från poolkanten på ena sidan och hjälpa henne upp där. De två andra barnen lyckades ta sig av utan att ramla igenom. Men som sagt, allt gick bra denna gång, men det var önekligen ett farligt scenario.

Att testa om konstruktionen håller genom att själv som vuxen gå ut på den borde ju räcka, även om man kanske inte kan motsvara precis vad det blir med en grupp lekande barn. En övertäckt pool kan ju av barn uppfattas mera som en studsmatta...

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan